Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СУ ФМИ Минимални балове 2019/2020

  • 1 779
  • 13
Здравейте!
Тъй като в сайта на СУ от няколко години не се публикуват минималните балове за  специалностите, бих искал да попитам ако някой има информация за тези във ФМИ, особено Софтуерно инженерство.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Здравейте,момчета СИ-20.93,момичета СИ- 20.58,първо класиране. СУ.
Виж целия пост
# 2
А знаете ли какъв е бил минималният бал  за СИ на второ класиране?
Виж целия пост
# 3
Имам въпрос.. За специалността софтуерно инженерство трябва ли да излизаме с матура по математика задължително. На кратко съм с матура по английски, но искам да кандидатсвам в ФМИ. Какви изпити трябва да държа. Може ли да вляза само с матура по математика. Надявам се някой да отговори. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 4
FBID.... не разбрах въпроса Ти. Изпрати ми го на ЛС. Попаднала си на запознат родител.
Виж целия пост
# 5
Здравейте!
А знае ли се какъв е бил минималният бал на първо класиране за Информационни системи?
Виж целия пост
# 6
Мъже или жени. Ще ги публикувам довечера
Виж целия пост
# 7
ЖЕНИ
Първо класиране
СИ 20.58
КН 19.75
ИС 18.88
Информатика 16.94

Второ класиране
СИ 19.74
КН 17.13
ИС 16.45
Информатика 12.50

Трето класиране
СИ 19.63
КН 14.88
ИС 15.90
Информатика 12.38

МЪЖЕ
Първо класиране
СИ - 20.93
КН - 20.34
ИС - 19.74

Второ класиране
СИ - 20.92
КН - 20.10
ИС - 19.36
Информатика - 18.52

Трето класиране
СИ - 19.99
КН - 20.02
ИС - 19.04
Информатика - 18.20
Виж целия пост
# 8
Благодаря за систематизирана информация. От 2017 г. СУ прекрати практиката за публично обявяване на мин. балове под претекст уж за защита на личните данни.
Тези балове означават, че момче/момиче с 6.00 на мат.I (матура) събират бал 21.00 са могли още на първо класиране да влязат където си искат. С промяната на тегловните коефициенти дадоха едно рамо на кандидатите от провинцията и тези не от МГ.
Виж целия пост
# 9
С промяната на тегловните коефициенти дадоха едно рамо на кандидатите от провинцията и тези не от МГ.
А как стигнахте до този извод? Кандидатите от провинцията нима са втора ръка ученици? Матурата за всички гимназисти е една и скалата за оценяване също, там субективният фактор за оценяване е сведен до минимум.
А ако погледнете и съставите на националните отбори по информатика и математика (основен и разширен) ще видите, че има представители на доста МГ/ПМГ извън софийските. Ръководителите им понякога са от провинциалните МГ.
А за следване във ФМИ математиката трябва добре да се знае, наистина е сложна и много. След втори курс става много по-леко.
Виж целия пост
# 10
Не ми преписвайте заключения, които не съм и помислила. Стигнах до извода за кандидатите от провинцията, които не са от МГ - ето така:
Мат.II се изучава в МГ в страната. За останалите остава ЕДИНСТВЕНО възможността да се запишат на специализирания курс в СУ. Той обаче продължава 2.5 месеца събота и/или неделя. Колко кандидати от Силистра например ще се запишат на този курс и ще го посещават редовно?
Променяйки коефициента от 2.0 на 2.5 се дава ГОЛЯМА възможност за влизане и с оценка от Мат.I и матура!
Така например миналата годона с 6.00 от Мат.I (матура) събираш бал 18.00 и не ти стига за никоя ИТ специалност. Тази година с 6.00 събираш бал 21.00 и влизаш още на първо класиране във всичките ИТ специалности!!!!! Това имах предвид, а не това което си си втълпила ПОГРЕШНО.
Виж целия пост
# 11
Математика II се изучава и в някои езикови гимназии с профилиращ предмет математика. Без да засягам никого, смея да твърдя, че нивото на МГ в страната доста се различава, например ПМГ Силистра не е наравно с ОМГ в Пловдив, така че това, че даден кандидат е от МГ, не би му дало предимство пред кандидат от езикова гимназия, ако нивото на изучаване е същото. Влияние оказва и допълнителното обучение - курсове, школи и частни уроци, както и потенциалът на ученика.

LadyVania правилно посочва, че с вдигането на коефициента се увеличават шансовете за влизане с оценка от Математика I и ДЗИ. Предполагам, че го направиха с цел повече кандидати да платят и да се явят на още 1 изпит(или потенциално 2), защото преди хората, които се явяваха, кандидатстваха за Стопанския факултет(където двете математики се умножават с еднакъв коефициент 3), а напливът за там е по-малък.
За сметка на вдигнатия коефициент обаче явилите се на редовна сесия на Математика II бяха около 750(с 200-300 по-малко, отколкото на предварителната сесия и на мат I от редовната сесия), което е логично, тъй като там е по-трудно да се изкара висока оценка.
В ТУ София пък в повечето специалности има възможност да се влезе и с ДЗИ по БЕЛ, който се умножава по 2,9(а математиката - по 3).

Независимо дали някой има полза от вдигането на коефициента на матурата и математика I, или не, във ФМИ се държи на математиката и влезлите без солидни математически познания и умения най-често не се задържат там.
Виж целия пост
# 12
Факта, че материала за изпита по Мат.II се изучава САМО И ЕДИНСТВЕНО в МГ го знам от преподавателите (проф. и доц.) в специализирания курс на СУ. Да, има и кадърни частни учители, но те не са много. Даже напротив- задача от курса дадена за домашно занимание, се оказа непосилно занимание за частен учител, подготвяш за ДЗИ. Сега вече НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се посещава курса в СУ. Просто трябва отлична подготовка за ДЗИ.  А за факта, че за ИТ специалностите в ТУ се взима и матурата по БЕЛ - просто нямам думи.
Виж целия пост
# 13
LadyVania, знаете ли дали тази учебна година ще се провеждат споменатите подготвителни курсове по математика?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия