Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко адаптирано мляко според възрастта?

  • 229
  • 3
Здравейте момичета,
Моят бебчо е на месец и половина и само на АМ, Hipp HA Combiotic 1. В момента яде по 150мл 6 - 7 пъти на ден като пропуска нощното хранене. Спиред педиатъра и таблиците на кутията това е прекалено много, но той дори иска още и последните дни спи по час и половина след ядене и плаче за още. Пробвам гушкане, смяна на памперси, и какво ли още не, но в крайна сметка само шишето оправя нещата. Иначе килограмите и ръста му са перфектни. Вие по колко мл АМ давате на вашите бебчета и случва ли се те да превишават “препоръчителната” доза?
Виж целия пост
# 1
Дъщеря ми на толкова месеца ядеше по 90/120мл....сега е на 13м и яде по 150, ние лично за ам винаги питахме всеки месец педиатърката колко мл да са и кога да увеличим. Може да смените млякото, това явно не го засища.
Виж целия пост
# 2
Залъгвайте с вода или чай за колики, и щом е в норма бебето не е толкова страшно. Обикновено в тази възраст идва пика на коликите и порцията намалява. И да искате, не е редно да сравнявате с деуги бебета, те всички са различни Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Схемата на кутиите е ориентировъчна. На една и съща възраст има бебета с голяма разлика в ръста, невъзможно е всички да ядат еднакво.
Водете се по бебето, то усещанай-добре колко му трябва. В никакъв случай не давайте вода или друго, различно от мляко, защото рискувате недохранване. Прекалено е малко за такива експерименти.
Важно е да спазвате съотношението сухо вещество-вода.
Също така имайте предвид, че има фази на разтежа, които са през няколко седмици, тогава бебето яде много често и по много, след това нормализира темпото. Важно е да не нарушавате ритъма, защото това влияе на развитието му.

Това горното беше съвета на педиатърката на дъщеря ми, когато бяхме във вашето положение. Доволна съм от резултата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия