Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема X

  • 4 145
  • 288
# 210
И аз харесвам хостовете и Мейв. Всъщност, сериалът е за тях, не за човешките персонажи Simple Smile И Нолан е на тяхна страна - човекът си го казва направо в интервюта.
Виж целия пост
# 211
Чудя се дали да чета темите. Спойлери не ми пречат, а и гледах вече 3 епизода на 2 сезон...аз съм фен на роботите на Азимов, той още преди десетилетия е разгледал много интересни казуси с роботите Simple Smile Но неговите почти не се ползват за забавление, тук е по-различно
Много е красив сериала, знам, че пак го казвам, но е наслада за окото Simple Smile
Единственото, което ме озадачава, е, че парка е от 30 години. Доста време. Някои процеси сякаш очаквам по-бързичко да се развият Simple Smile
Виж целия пост
# 212
Това, че паркът е на 30 години ще има значение до края на сезона Simple Smile Щом не обичаш спойлери, недей да четеш темите. После ще ги видиш, ако нещо има нужда от обяснение.
Виж целия пост
# 213
Ох, тръгнах да пиша за годините, но осъзнах, че е спойлер, и изтрих.
Виж целия пост
# 214
Дам, видях няколко коментара и картинки от темата за ЗС Simple Smile
Няма проблем Simple Smile
Виж целия пост
# 215
Аз съм още на 3/1 на ЗС и четох из темата. Не ми пречи да чета коментарите, общо взето усещам на къде вървят нещата. Ще коментирам там, чак като изгледам 2 сезон.
Виж целия пост
# 216
Така.. Какво мислите за брак/връзка с андроид?

Имаме такива в Западен свят, Бойна звезда Галактика, Хора, Двестагодишния човек (филма), Блейд рънър, както и в някои творби на Азимов и много други фантастики. Какво е вашето мнение? Simple Smile

Аз съм За , по принцип Joy Зависи от обстоятелствата - зависи дали роботът е напълно хуманоиден вътрешно и външно, както и от някои допълнителни подробности - дали старее, спи, яде и т.н.
Виж целия пост
# 217
Зависи, нали Simple Smile
Според мен сме бая далечко от това, ама знам ли, то и баба ми все разправя че като се е родила, в селото са прокарали ток, пък сега ехе...та може да имам я зет, я внук андроид...
Някак за себе си даже може би бих го приела, но за децата- не Joy едва ли. Тук не става дума за расово различие, а за видово. Как ще имат деца, дали връзката не е една лъжа, самозаблуда с програма, която просто те кара да се чувстваш добре, но не е истинска.
От друга страна домът на Дейвид Холмс, краят на С години, даже някои персонали от ЗС...карат ме да се замисля, че мога да съдя само за себе си. Хората са различни.
Виж целия пост
# 218
И еднополовите двойки принципно не могат да имат деца, но си намират начини. Щом те са обществено приемливи, значи и андроидите ще си намерят мястото.

Някои не могат да чакат - мъж в Япония се ожени за холограма:

Мен по-скоро това ме притеснява - ако роботът има ИИ, изглежда като човек и може би дори отвътре е като човек (като сайлоните от БЗГ), тогава всичко е супер, но ако изглежда като анимационен герой, нещата стават леко отвратителни....
Виж целия пост
# 219
Хха, разсмя ме. Ми аз всъщност даже по-бих приела виртуален безтелесен ИИ, ама да е наистина умен, забавен, интелигентен, отколкото някой кух хубавец WinkСега, за такъв покемон не знам...
То пък хубавото на ИИ ще е, че ще може да има каквото си пожелае тяло, най-вероятно, вкл. и никакво.
А как си представяш да се ожениш за ИИ, да остарееш и умреш и той да си остане? Това е съществен въпрос.
Виж целия пост
# 220
Права си за това, но в Двестагодишният човек той самият избра да умре с любимата си (коментирам филма с Роби Уилямс, знам, че книгата беше по-различна).
По този въпрос има различни варианти - може примерно човекът-партньор да се премести в механично тяло и да си станат двойка роботи... Но аз по-скоро предполагам, че и андроидите няма да са вечни (което е тъжно, но всичко има край). Във фантастичните филми понякога роботите надживяват човечеството - примерно в Изкуствен интелект (много депресиращ филм!), но не виждам как ще стане - просто не го вярвам. Всичко сътворено, е нетрайно.
Виж целия пост
# 221
Принципно, ако андроидите имат същите права като не-андроидите, следва, че трябва да имат и същите задължения.

Това първо.

Второ, съзнанието е нож с две остриета.

И сега малко митология:

Когато Адам и Ева стават съзнателни (змията, ябълката, гоненето от Едемската градина), те осъзнават голотата си, т.е. (и сега следва откраднато от Джордън Питърсън), осъзнават уязвимостта си.

А да осъзнаеш уязвимостта си, означава да осъзнаеш също така чуждата уязвимост, което от своя страна означава, че знаеш, как, по какъв начин можеш да нараниш другия.

И така се отворили широко портите за злото, т.е. Дявола ...

И нашите андроиди могат да бъдат и много опасни, щом са съзнателни.
Виж целия пост
# 222
Да, да не говорим от какъв зор пък ще се свързват с нас, примерно дали партньорство, брак и подобни ще ги развълнуват. Може да решат да си живеят без нас Simple Smile и ограничените ни умове и тела Simple Smile даже без да ни избиват.
Или може да е като тук https://chitanka.info/text/34930-logika Grin
Виж целия пост
# 223
Така.. Какво мислите за брак/връзка с андроид?

Имаме такива в Западен свят, Бойна звезда Галактика, Хора, Двестагодишния човек (филма), Блейд рънър, както и в някои творби на Азимов и много други фантастики. Какво е вашето мнение? Simple Smile

Аз съм За , по принцип Joy Зависи от обстоятелствата - зависи дали роботът е напълно хуманоиден вътрешно и външно, както и от някои допълнителни подробности - дали старее, спи, яде и т.н.
Много пъти съм си мислила, че всъщност май само така можем да имаме идеалния партньор. Разбира се имам предвид андроиди външно идентични на хората, надарени с емоции и разум, изпитващи болка и остаряващи заедно с нас. За децата - лесна работа - клонинг, донор...
♥ HAPPY ♥ е написала, че не е расово различие, а видово. Но аз много повече се ужасявам от огромната разлика в културните особености на някои раси/народи, отколкото от изкуствения произход .
 
Моят партньор направо ще е моята мъжка версия Laughing, само че 20см по-висок.
Идеално си говоря сама, обаче няма да е лошо спорът със себе си да го провеждам от две тела.
Иначе нали се сещате Laughing Laughing.

И пропуснах най-важното.
Много против съм развитието на изкуствения интелект. Каквито и граници да се закодират, ако андроидите са наши копия, ще намерят начин да ги заобиколят и тогава ни чака "Матрицата".
Виж целия пост
# 224
И аз си мисля, че това е начин човек да открие съвършен партньор. Без компромиси - поне без такива, каквито се налага да се правят в момента. Тук даже не възниква въпросът дали той би ме харесал, защото аз бих искала такъв тип характер, който да ми подхожда напълно - т.е. не да е програмиран да ме харесва, а просто да е естествено предразположен към това (не знам дали го обясних добре).

Колин Морган, който играеше в Хора (освен това е Мерлин в едноименния сериал) има едно старо интервю, в което казва, че роботите биха се харесали на самотниците, обаче аз имам съмнения по въпроса. Ако всеки може да има партньор с точно такъв характер, какъвто иска (или му подхожда - зависи какво търси конкретният човек), съчетан с външност, която да отговаря на вкуса му, това си е сбъдната мечта. Много хора биха предпочели такъв партньор, пред жив човек, който не им допада напълно. Или дори - пред целия процес по откриването на подходящ партньор...

Вярно е, че роботите могат да са опасни, но това се отнася горе-долу за всичко - и токът е опасен, но го ползваме ежедневно.

П.п. Все още си мисля, че Уилям от ЗС деградира, защото не прие чувствата си към Долорес Simple Smile

ИИ вече съществува - всички смарт устройства имат някакъв вид интелект, просто не е като нашия. Едва ли можем да спрем развитието му.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия