Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

По време на антибиотик отново болка на умъртвен зъб

  • 150
  • 3
Здравейте!
Става въпрос за зъб умъртвен преди 10+ години, с паднала пломба преди 6-7-8 години. В четвъртък ме заболя, в петък бях на зъболекар, затвориха го с временна пломба. Вечерта ме заболя зверски и бях на друг зъболекар, който каза, че е абсурдно, че са го затворили и го отвори, почисти и каналите. Предписа антибиотик. След 2-3 дни мина напълно, след още два, демек днес, пак ме заболя. В петък имам час да го вадим, ама защо сега ме заболя при положение, че не съм спирала антибиотика? Някой идеи има ли? Ще отида утре сутрин.... Бая си боли....
Виж целия пост
# 1
При мен положението беше сходно. Преди 8-9 години уж умъртвен зъб, запълнени канали затворен дрън-дрън, започна да ме наболява. Снимка и се оказа, че има гранулом. Наново, отваряне, лекуване и пак затваряне. И пак греда, само че бременна в 9 месец. Без болка венеца около зъба се наду, аз информативно се обадих на зъболекаря да го питам и му описах как изглежда зъба, той изпадна в ужас и веднага предписа антибиотик. Тъй като беше събота, трябваше да изчакам до понеделник. В понеделник отвориха зъба и го оставиха отворен за да изтича гнойта, която беше до кост според него. Заради въпросното отваряне цяла вечер ужасни болки, не мога да пия нищо и сутринта бях отекла като балон. Не знам как съм отишла до зъболекаря, защото ме болеше ужасно глава и го извадиха. Вадете го зъба, няма да се оправи. Най-вероятно има гранулом и работата не е добре щом Ви боли.
Виж целия пост
# 2
Ще го вадим това е решено вече, но ме притеснява дали изобщо ще го извадят, ако има инфекция. Затова и първо пия антибиотика за да утихне. Гранулом уж няма, правихме снимка. Аз пък кърмя едно малко бебе и също не мога да пия много неща. Отвратително е.
Виж целия пост
# 3
Бих ви посъветвала да не бързате с ваденето, защото после трябва да извадите пари за мост или имплант. В противен случай ще ви се разместят всички зъби.
Гранулом, както и киста, се лекуват консервативно. Опитайте да спасите зъба. Провежда се релечение - промивки на каналите, може да има и свръхброен канал, който да не е бил открит и изчистен при първото кореново лечение, и от него да тръгва възпалението.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия