Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с диоптрични очила

  • 1 736
  • 12
Здравейте, в началото на месеца си направих преглед и съответно диоптрични очила в една от небезизвестните и промотирани тук вериги оптики (София).
Очилата са за близо. Какво беше учудването ми когато си сложих очилата у нас и установих, че виждам размазано. Опитах и на другия ден в офиса на дребен шрифт на хартия. Също виждах размазано и чувствах дискомфорт на очите и главата. Нося очила от поне 20 години и такова нещо не ми се беше случвало. Опитах още ден , два, но положението беше същото. Занесох очилата в оптиката (в която ги бях направила), обясних проблема, измериха ги , казаха, че всичко е точно  по рецепта. Отидох да поговоря с лекарката , която не беше така любезна , като първия път, даже не предложи повторен преглед и каза, че проблема е при мен,  а не в очилата и да отида в очна клиника за по обстойни изследвания (значи за 30 лв. толкоз). Много се разочаровах, по никакъв начин не се опитаха да ми решат проблема. Наблизо имаше и друга оптика, платих си пак и помолих да ми направят преглед, установиха, малка разлика в разстоянието от 62 мм на 59 мм и 0.25 на диоптъра на едното око. Но и те не можаха да обяснят проблема с размазаното виждане от тези очила. Бихте ли ми дали съвет на какво може да се дължи. Нямам намерение да си направя очила и по втората рецепта и да се окажат пак "сполучливи". Предварително благодаря.
Виж целия пост
# 1
62-59 мл. не е малка разлика
Виж целия пост
# 2
И на мен ми се случи нещо същото, но разликата беше в астигматизма. Имах парене, сълзене в очите и не много ясен образ, виждах като през много лека бяла пелена. Правих ги докато бяхме на почивка и си помислих, че е от слънцезащитния, понеже го ползвах за първи път. Докато се прибрахме забравих, че съм с нови очила и реших, че е от крема за лице, серума и т.н. Докато след няколко месеца рових за нещо в един шкаф и си намерих старите очила. Сложих ги и направо се родих! Всички проблеми изчезнаха за секунди. Отидох в оптиката, но казаха, че е минало много време и единственото, което могат да направят е да ми предложат същите условия, при които съм си направила тогава очилата (въпросната промоция, по която ги правих не беше активна към този момент).

Отидох на лекар в поликлиника, направи ми пълен преглед и установи малка разлика в астигматизма. Малка, но явно достатъчно голяма, за да ми пречи. Продължавам да ползвам оптиката, защото ми е изгодна и като цяло нямаме забележка към качеството, но повече не бих се доверила на преглед при тях.
Виж целия пост
# 3
Като човек който носи очила от дете , на който всички в рода са очиларки и двете ми деца също са с очила от деца  съм стигнала до един много важен извод  -ПРЕГЛЕД НА ОЧИ В ОПТИКИ, КАКТО СЕГА МАСОВО СЕ ПРЕДЛАГА, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВЯТ. Съжалявам за големите букви но съм ги сложила умишлено. Само отрицателни отзиви наоколо ми споделят  от тази " услуга", вече доста години много хора се подлъгват по това предложение.  Очите с нещо важно и затова е добре лекар с практика и опит да го прави това неща. Нещата са очите никога не са еднозначни. И в случая както каза Бубанка "грешката "с междуцентровото е ужасно голяма.
Виж целия пост
# 4
Аз имах подобен проблем преди време с очила и мислех, че са объркали междузеничното разстояние. Но се оказа друго - стъклата били "асферични", а на някои хора (много рядко срещано било) асферичните не им понасят по някаква причина. От оптиката ги смениха за тяхна сметка с обикновени. Не съм виждала точно размазано с асферичните, но имах чувството, че не мога да си събера погледа и страшно много ми се уморяваха очите.
Виж целия пост
# 5
Здравейте имам въпрос, преди 2 дни ми изписха очила - 0,75 - 1,00 и астигматизъм -0,5 с тези очила се преродих, но все още имам чуството, че съм за по-голям диоптер и незнам дали ми трябва по-голям диоптър, съмнявам се дали не са ми объркани диоптрите, но ходих при така наречен специалист. 🤔
Също така незнам сащо очите ми се напрягат при продължително носене на очилата от два дена ги нося.
Виж целия пост
# 6
все още не си свикнал с тях
Виж целия пост
# 7
Това което измериха това ли е сложено като стъкла на очилата?
Виж целия пост
# 8
При първия преглед ми разшири зениците и ми  изписа - 0,75 и - 1,5, но каза да отида още веднъж , и след седмица отидох пак след като ми се смалиха зениците и ми изписа - 0,75 и - 1,0 с каквито диоптри и стъкла съм в момента.
Виж целия пост
# 9
Здравейте. Не намирам друга подходяща тема. На колко време трябва да ходим на очен за проверка на очното зрение, при положение имам диоптър и астигматизъм и нося очила. На 33 г съм. Смених очилата преди точно 1 година и си ги нося редовно без оплаквания. Ще си поръчвам и слънчеви диоптрични, но пък се колебая дали да ходя на замерване или да си ги направя с данните от миналогодишното замерване, т.е. като ежедневните си очила.
Виж целия пост
# 10
Аз правя преглед на всяка смяна на очилата. 1-2-3 г., зависи кога преценя, че имам нужда от нови или ако усетя, че не виждам добре.
Няма смисъл да даваш пари за нови стъкла и да се окаже, че трябва да ги сменяш след няколко месеца.
Виж целия пост
# 11
Диоптър + астигматизъм ли имаш? С колко ти се е променял диоптъра и астигмата за тези 2, 3 г?
Виж целия пост
# 12
Да, далекогледство + астигматизъм. Различно. На 30 г. имах 1 г. с почти цял диоптър надолу. После се закрепи, сега на 40 г. свалих 0.50 на едното. Но е много индивидуално, разбира се.

Мъжът ми е късогледство с астигматизъм, той пък през 2 г. вдигаше с 0.50, сега след 40 г. малко забави.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия