Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

9ФЕГ- 3

  • 23 430
  • 745
Добре дошли на новите франкофончета, които тази година са най-многобройни от бг-мама! Да изпълним темата с добри новини и приятни емоции!

Предходните теми:
Тема1 Тема2
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата! Дано остане така активна и да си бъдем полезни едни на други!
Да попитам имат ли Арт група? Да имат представления пред родители, някакви изяви?
Другото, което четох в старите теми от кога започват да ходят на екскурзии извън България? И последно как става обменът на ученици?
Виж целия пост
# 2
Благодаря за топлото посрещане.
Виж целия пост
# 3
Благодаря и аз за темата.Нека бъде изпълнена само с положителни емоции и взаимно полезна.
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата!
Много ми е полезна.
Виж целия пост
# 5
Благодаря и аз за новата тема! И въобще на всички “стари” за информацията и че търпят инвазията на нас новите! Simple Smile))
Попрочетох ви..
78 съм аз - и чавдарче, и пионерче за малко, и бригада..
ЗА среща съм - и след изпращането на лагера, и преди посрещането. И без това няма да съм на първата родителска..
Ние сме пак на морето и ни е прелестно. Девойката чете “Антигона” в момента, свалила съм й всичко на Киндъла (само “Илиада” е пълното издание и ще търся друго).
Виж целия пост
# 6
Здравейте, благодаря за новата тема, само хубавини да пишем и четем тук. Аз, уви, май няма да мога да се включа на кафето - на тръгването най-вероятно няма да сме в София, а ще си я приберем от хотела.
Но съм уелкъм за всякакви такива изяви.

Мернах на сайта изяви на театралната група или нещо подобно - как стои въпросът с нея?


Sanaka, помня ги тия униформи. Точно десенът на зеленото, синьото и жълтичкото Simple SmileВиж целия пост
# 7
    Добро утро и от мен!
    Наистина прекрасна компания се заформи тук, което ме радва силно и за моето дете, защото като виждам вас  си представям какви са и децата.
    Благодаря за новата тема и на всички старши майки, които търпеливо отговарят на въпросите ни. И пак да попитам нещо. Прочетох, че ще се строи физкултурен салон и допълнителен учебен корпус. Дали се говори за преминаване на едносменен режим на учене след построяването ?
Виж целия пост
# 8
Привет и от мен. Много сте ми мили майките на зайци. 🤗

Един съвет от мен: усетите ли и най-малката трудност по езика, когато и да е по време на учебната година, веднага търсете уроци по езика.
За мен, като възпитаник на ФЕГ, френският е като математиката- наука с натрупване. Изпуснеш ли нишката, затъваш.
Виж целия пост
# 9
Ради, порази тема четох някакъв текст, който датираше от 2015-2016 г., ако не се лъжа. Да си призная, вижда ми се неясен проект, разтеглен във времето. Дано греша.
Виж целия пост
# 10
Nice, напълно съм съгласна. Толкова бързо се взема материал, че не бива да се чака да дойде вторият срок и чак тогава да се мисли.
Виж целия пост
# 11
На децата им е ужасно трудно. Повечето са учили английски и френският им е като за възрастен китайски. Нито граматика, нито правопис на думите, нито мелодика на езика са им близки. За мен не е срамно да опрат до уроци.
А що се отнася до всичко от типа на хор, театрална трупа, спорт и пр...изчакайте да видите децата как ще поддадат на ученето.
Майките на осмокласници са като майките на първокласници 🤗 - искат най-доброто, търсят 10001 допълнителни курса и кръжоци. И още октомври разберат, че всяко нещо си има време.
Виж целия пост
# 12
Може ли да споделите школи по френски от които сте доволни? Курсовете към Френския институт как са?
Виж целия пост
# 13
Хайде, добре заварила и в новата темичка.

Ние питахме за театралната трупа при записване и ни казаха, че трябва първо да навлезе в езика. Учудих се, но явно представленията са на френски.

По отношение на допълнителните уроци - вижда ми се неприемливо деца в езикова гимназия с цяла подготвителна година да прибягват до патерици като школи и уроци.

Аз от английски скочих в немската - без да знам как се произнасят буквите. Преподавателката ми беше невероятна - успя да ни научи и да ни привърже емоционално към езика и културата.

Ако това е практика, явно има проблем с преподаването.
Виж целия пост
# 14
Програмата е много наситена в 8 клас и ако куца преподаване или детето няма навици за ежедневно сериозно учене от първия ден, много бързо се губи връзка. Но курсове не вършат работа в този случай, защото са бавни в сравнение с преподаването в гимназията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия