Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 7

  • 18 364
  • 210
# 150
Копиране от фейсбук. Без коментар.

''Мили момичета, чудите се каква е разликата между момчетата и мъжете? Не, разликата не е сaмо в годините. МОМЧЕТАТА слагат пароли на телефоните си. МЪЖЕТЕ са достатъчно уверени, за да кажат ''Мила, би ли вдигнала вместо мен?''. МОМЧЕТАТА се размотават по улиците и кафетата с приятели. МЪЖЕТЕ се наслаждават на всеки прекаран миг с момичето,което обичат, планувайки общото си бъдеще. МОМЧЕТАТА се оплакват,че прекарват прекалено много време с момичето си. МЪЖЕТЕ плануват общи занимания, защото са достатъчно зрели,за да знаят, че в утрешния ден нищо не е сигурно. МОМЧЕТАТА имат голямо его и достойнство след спор. МЪЖЕТЕ имат сърце, емоции и проявяват разбиране. МОМЧЕТАТА посягат на момичето си. МЪЖЕТЕ я глезят, галят и се грижат за нея. МОМЧЕТАТА постоянно изтъкват всичките й грешки. МЪЖЕТЕ оценяват труда й. МОМЧЕТАТА казват на момичето си, че e секси. МЪЖЕТЕ й казват, че е красива. МОМЧЕТАТА ще прочетат това и ще го помислят за поредната ''женска простотия''. МЪЖЕТЕ ще го прочетат и ще разберат какво трябва да направят, за да подобрят връзката си!''
Виж целия пост
# 151
"В романа описвам няколко страстни, нежни, различни и много красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля! За мен Бог е всеки един от нас и ние - човеците - можехме да обичаме безмерно, ако не бяха моралът, ценностната ни система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите! Бог ни е създал по свой образ и подобие, без да изисква и очаква от нас нищо!“, Нидал Алгафари за един от романите си.
Виж целия пост
# 152
От бързане забравихме себе си.
От втурване към целта погубваме отношенията си.
От угодия към любовта, пренебрегваме приятелствата си.
От спомените си излизаме с въздишка. Разговаряме кратко. Премълчаваме онова, от което ни боли. Стискаме зъби над необратимото.
Плачем, докато заспиваме.
Изпращаме усмивката си с два знака – две точки и скоба. “Обичам” е клише, от което бягаме.
Спряхме да се доверяваме.
Престанахме да отпускаме непринудеността си.
Смеем се с глас само пред телевизора.
Прегръщаме рядко.
Забравяме личните празници на любими хора.
Докосваме с дума по-често домашния си любимец, отколкото човека подал ни ръка.
Ден след ден. Сезон след сезон – отчуждение.
Недоверие. Накрая тишина.
Събираме разпръснатите парчета мълчания сами.
За да открием, че една дума казана навреме, означава целия свят за някого. За да намерим място за онази частица време, в която да бъдем с цялата си душа някъде. До някого. Истински...


Мария Никова
Виж целия пост
# 153
“И ще дойде ден, когато най-тежките моменти ще са само спомени, които ще се разказват като случки на всички, които искат да ги чуят. А те ще слушат с почитание и ще научат три важни неща: да имаш търпение да изчакаш точния момент за действие, да проявиш достатъчно мъдрост да не пропуснеш следващата възможност, и да се гордееш с белезите си.”  -   “Ръкописът, намерен в Акра”
Виж целия пост
# 154
Не знам кой е автора, но много ми хареса!😊
Виж целия пост
# 155
“Ние, живите, по-трудно пускаме живота от телата на умрелите си близки, отколкото те самите.” - "Живот в скалите", Мария Лалева
Виж целия пост
# 156
"Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземеш каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде" /Маргарет Мичъл/
Виж целия пост
# 157
❤️

Виж целия пост
# 158
Няколко цитата на Моника Белучи

"Жената би могло да обича така, като че ли в никакъв случай няма да си тръгне. Но един ден би могло да си тръгне така, като че ли в никакъв случай не е обичала.

Женствеността е хармония, естественост и чувственост.

Душевният комфорт зависи не от това как изглеждаш, а от това как се чувстваш вътре в себе си.

Всяка жена обича да бъде любима.

Любовта живее само тогава, след като има взаимно уважение и свобода. Желанието да притежаваш някого като вещ е абсурдно.

За нищо на света не бих искала отново да бъда на 20 години. Сега съм доста по-щастлива от по онова време, тъй като на млада възраст още опознаваме себе си, опитваме се да разберем кои искаме да бъдем, страдаме от неувереност в себе си. Сега знам буквално какво искам и без какво мога да живея.

Никога няма да бъда кльощава. По природа съм много мързелива. Обичам да си хапна. Такава съм си - истинска. И нямам идея да ставам неистинска."
Виж целия пост
# 159
Княз Андрей се усмихна сега със същата радостна усмивка, с която се усмихваше тогава, гледайки я в очите. „Аз я разбирах — мислеше княз Андрей. — Не само я разбирах, но тъкмо тая душевна сила, тая искреност, тая душевна откровеност, тая нейна душа, която сякаш бе вързана от тялото й — обичах в нея… Тъй силно, тъй щастливо я обичах… — И изведнъж си спомни как свърши неговата любов. — На оня нищо такова не му е трябвало. Оня нищо, такова не е виждал и не е разбирал. Той е виждал в нея само хубавичко и свежичко момиченце, с което не благоволи да свърже съдбата си. А аз?“

За несправедливостта и любовта Simple Smile

Из Война и мир
Виж целия пост
# 160
"Възпитайте с отсъствието си,тези, които не са оценили присъствието ви......."

Руми
Виж целия пост
# 161
"Ясните очи на детето бързо се замъгляват от идеи, предразсъдъци и абстрактни понятия. Естественото, свободно същество се покрива с тежката броня на егото. И чак след години инстинктивно схващаме, че ни е било отнето някакво жизненоважно усещане за тайнство. Слънцето проблясва в клоните на боровете и в един миг на красота и непозната болка нещо пронизва сърцето ни, сякаш сме си спомнили рая. От този ден нататък… ние ставаме търсачи."
Петер Матисен
Виж целия пост
# 162
Виж целия пост
# 163
Всеки човек си има една неразказана тайна, една неизживяна любов,
една несбъдната мечта, едно неизказано изречение, един не проведен разговор.
Всички ние имаме един пропилян ден, един изпуснат шанс, един несбъднат сън, едни любими очи, които ни палят душата само с мисълта за тях. По една нощ в която не сме спали и един човек, който никога няма да забравим.
Всичко може да се преживее в този живот, докато има за какво да живееш, кого да обичаш, някой, за когото да се грижиш и на когото да вярваш.


Олег Рой
Виж целия пост
# 164
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия