Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как приехте новината за очакване на второ момченце?

  • 2 337
  • 74
# 60
супер. имам най хубавото момченце на света. пупу.
Виж целия пост
# 61
Брат ми и сестра ми имат по две момчета, аз също. При втората ми бременност всички въздишаха "Ох, дано този път да а момиче". Сякаш момчетата са проклятието на рода. Имах чувството, че само аз се зарадвах, когато разбрах, че е момче. Супер спокойни и уравновесени са ми момчетата, никога не са ми създавали грижи, не са били повод разочарование. Имам позната с четири породени момчета - позитивен, енергичен, жизнен и много усмихнат човек. Твърде далеч от представата за измъчен и прецакан от живота човек.
Виж целия пост
# 62
За сефте чувам, че момчетата прецакват живота. По принцип женските рожби са нежелани в някои страни, не обратното.
Виж целия пост
# 63
 "Мъжка майка (с много момчета) предизвиква у мен асоциации на измъчена жена по кецове, която много вика и е все изнервена" ми звучи баш като прецакване. Та, в отговор именно на това... А а явно авторкатата не желае второ момче, не обратното.
Виж целия пост
# 64
Е то като не ти е на главата всичко може да си представиш. Вече като дойде, става най-желаното на света и се чудиш къде ти е бил акъла.
Виж целия пост
# 65
Точно. В работата си често срещам хора, чието единствено желание е децата им да са здрави или поне що-годе самостоятелни. Само, ако не си се сблъскал с истински проблем, можеш да се кахъриш за пола на детето си. Искрено пожелавам на авторката и други с подобни мисли, роклите и панелките да си останат най-големите им грижи.
Виж целия пост
# 66
Тя не се кахъри, просто една представа си отива завинаги. Човешко е. Иначе всеки иска да са му здрави децата и знае, че другото са подробности.
Виж целия пост
# 67
Кахърне, вайкане, както искаш го наречи, имала си е дерт, който я е накарал да пусне цяла тема, че няма да си има принцеса. А пък аз я успокоявам, че хич не е драма да си имаш две (три, четири) момчета. Ама хич!
Виж целия пост
# 68
И братовчедка ми искаше момиченце с къдрици, да я облича с роклички, да слага шнолки и панделки, а роди 3 момчета. В замяна на това сега има три много сладки внучки.

Виж целия пост
# 69
За панделки и плитки, че и роклички - човек винаги може да си вземе куче йорки. Simple Smile
Виж целия пост
# 70
Аз пък обратно на повечето майки май съм искала винаги да имам момче и съдбата ме дари с един син,който вече е на 4 г,и мин.година септември месец родих втория си син.Чувството е точно сякаш обичта се удвоява ,както е писала една потребителка тук.Не се разделя по никакъв начин обичта, обичам еднакво и двамата си сина.С времето човек разбира,че от децата няма по важно нещо,независимо от техния пол, важното да са живи и здрави .
Виж целия пост
# 71
За панделки и плитки, че и роклички - човек винаги може да си вземе куче йорки. Simple Smile
Искахме да си вземем йорки, но стигнахме само до шнолката с панделка Simple Smile
Виж целия пост
# 72
Съдбата пази децата от крайните намерения на родителите им. Във въпроса ти има толкова ограничения, наложени върху детето още преди неговото създаване, че да се роди момиче би било самоубийствено.
Вероятно ще ви се родят внучки след като се преработят очакванията, докато отглеждате прекрасните си момчета.
Виж целия пост
# 73
Панделки, тюлени рокли, идилия?!?  Моето дете е момиче. Да ми е жива и здрава! Мечтаех за момиче и имам момиче! И май в известна степен имах  представите на авторката за момичетата, но дъщеря ми ги разби на пух и прах. Вилнее на макс като за 10 момчета. До скоро предпочиташе да носи клинове и тениски/блузки. Рокли и поли слагаше от дъжд на вятър. Не търпи да й връзвам опашки и да правя прически. До преди малко повече от 1 година играеше предимно с колички и беше най-верния фен на филма "Колите".  Сега сякаш малко се кротна и цяло лято се кипри с рокли. Играе с понита, еднорози, куклички LOL. Започна да влиза малко по малко в "модела" за момиче. Става на 6 г. след по-малко от месец. Не знам дали ще запази сегашния си модел на поведение и обличане, но честно казано изобщо не ми пука. За мен е важно тя да е щастлива, да е здрава, да успява в живота си да постигне това, което е важно за нея самата без да накърнява правата и границите на другите хора. Не мога и не искам да я вкарам в образа от някогашните ми представи за малко момиче.
Освен това момчетата не е задължително да са грубияни. Може да отгледаш двама младежа с добри обноски, знаещи обаче как да отстояват целите си и пленяващи околните с поведение и с добър външен вид (без да се отказват от  момчешки лудории в нормални граници). Аз самата се възхищавам на такива момчета по детските площадки и тайничко си мечтая ако някой ден имам второ дете, то да бъде момче. Но този път повече внимавам с мечтите и стереотипните представи за пола, защото веднъж вече ми беше доказано, че  те може да се окажат нереални.
Виж целия пост
# 74
Именно, заради такива нереалистични представи за това да имаш момиче щях да се докарам до лудост. Докато бях бременна си представях цветя, рози, розови облачета, ангелчета и всякакви такива. Е, реалността е момиче, буйно за няколко момчета. Ежедневието ми беше да търча по нея и да съм нащрек да не се потроши за пореден път. Роклите и пречат, едва я навивам да сложи ластик и до скоро не обичаше да се гушка. Simple Smile Да ми е жива и здрава,  обичам я повече от всичко, а за моите нереалистични очаквания аз си бях виновна. Истината е, че пола няма никакво значение и не дава гаранция за нищо, до дете си е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия