Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа в счетоводна къща

  • 346
  • 9
Здравейте, мами Simple Smile
В голяма дилема съм относно нова работа. Единственото горе-долу приемливо, което ми предлагат е в счетоводна къща, ноо с 4г.обвързаност.
Заплатата е ниска в началото, но като раб.време ме устройва. Аз съм работила основно в банки ,завършила съм счетоводство и финанси. Насочила съм се към счетоводството,защото ми се вижда добра професия,но малко съм го работила и то във фирма,не в кантора.
Чувала съм,че там е АД.
Имам и детенце на 3 г. И 6 м.
Ще съм доволна от всякакви съвети и мнения Simple Smile
Виж целия пост
# 1
От счетоводна канора,до счетоводна кантора има разлика.Аз съм в такава,също съм с малко дете.Има моменти ,в който е трудно,но много зависи как се договориш и въобще каква е политиката на фирмата.Мен никой не ме следи кога отивам в офиса,кога си тръгвам,дали ще излезна през работно време.Важното е работата да е свършена.
Счетоводството е хубава професия,след време можеш да имаш не лоши доходи,но си има и своите минуси.
Заради многото срокове,който се спазват се съобразяваш с отпуската си .На много места в ДДС период не се разрешава отпуск(това е от 1 до 14то число на месеца),после имаш подаване на Д1 и Д6(до 25то число),годишно приключване от януари до март.
Виж целия пост
# 2
Как се оформя тази 4-годишна обвързаност?
Виж целия пост
# 3
Как се оформя тази 4-годишна обвързаност?


и на мен ми стана любопитно....
Виж целия пост
# 4
Оформя се с договор за обучение за 1 година,ако се подпише ...Не съм го видяла и на мен ми е любопитно, най-вероятно с неустойка,както е при банките,но там е за 2 г .Много ми се иска да го науча счетоводството,за да имам стабилна професия ...на 37 години съм
Виж целия пост
# 5
Не 4, а 3 години е максималния срок на договора. Ако напуснеш, дължиш максимум 3 МРЗ (1700лв към момента, грубо).
И да, струва си да научиш счетоводство, ако ти е интересно. Ама си е доста учене.

П.п. За това си трябва и доста търсене. Не погледна ли в нета за случаи като твоя, вместо да попиташ тук? Нищо лично!  Просто има по-надеждни и изчерпателни източници от бгмамата Simple Smile А и за казуси ще ти трябва практика, съответно търсене, не става "наготово".
Виж целия пост
# 6
Търсих много....само стара информация Sad
И нищо конкретно...
Виж целия пост
# 7
Преди време работих в счетоводна кантора. Работата ми харесваше,научих основните неща много бързо,но ставаше дума за оперативно счетоводство. Другото си го правеха шефовете. После се наложи да напусна,защото се преместих и не можех да пътувам,иначе не бих. Работното време беше добре,заплатата също,условията бяха ок,но това си е до кантора. Та щом имаш желание,опитай. Може да ти допадне,както беше при мен. Сега ми предстои пак търсене на работа след майчинство и ако намеря,пак бих започнала.
Виж целия пост
# 8
2 пъти работих в счетоводна къща и 2-та пъти бях страшно недоволна. Повече и тази професия не смятам да упражнявам. Мен ме изнервя и то много. А не знам къде го видяхте това добро заплащане. Ако работите за 800 лева и 1000 лева за да си скъсвате гъза от нерви ви се струва по-добре ок. При счетоводството трябва винаги да си на педала. Винаги да четеш и да се интересуваш от новостите. Виждам как има хора, който си мислят, че мога да го научат, все едно е някакво стихотворение и до там. Няма такова нещо. Това е много отговорна работа, където човек трябва да има внимание към детайла и да е в крак с нещата. А не като сбърка, защото едно си знае и едно си бае, да търси помощ по форумите. Пълно е със псевдо счетоводители, който си мислят, че няма нужда да четат и да знаят, ами могат да си въртят сметките защото математиката им върви и това е.
Да не казвам, че в тази професия срещнах само хора, които всеки божи ден са като станали с гъза нагоре! Вечно нервни, вечно ядосани, вечно се чудят на кого да си го изкарат и всичко това като работа и нерви за някакви смешни 1000-1200 лева ако имаш късмет.
Опитай, но не очаквай много.
Виж целия пост
# 9
Моята гледна точка е различна, да споделя:

Счетоводните къщи са добър трамплин. Работиш там известно време (достатъчно), научаваш занаят и продължаваш. Да, задължително е да се чете, но това се отнася за всяка професия. Ако правиш нещата старателно, успяваш. Нека бъдем реалисти, с лежане и гледане на телевизия не става нищо.
След като понаучиш, отиваш да работиш във фирма. Ако знаеш и чужд език, още по-добре. Там работиш, ако си стартелна започваш да помагаш на главния счетоводител и учиш от него. След години, като натрупаш опит и ти ще станеш главен. С времето може и финансов директор.
Всички главни счетоводители са започнали от някъде, нали така?

И да, всичко това изисква усилия и време, но е едниствения начин да се успее. Сега ще взимаш 1000лв, ще се гърчиш, но то е инвестиция в теб самата. След 6-7 години ще са 4000лв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия