Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 16

  • 21 305
  • 489
# 465
Точно в тези кооперации срещу Кауфланд няма свободни гаражи. А в затворените комплекси надолу по ул. К.Попов са по около 150 лв.
Явно познаваш пазара. А каква беше целта на предното питане ?
Виж целия пост
# 466
Попитах за актуални мнения, за да си сверя информацията. А вашият коментар, че "пазара е лош", не от първа ръка, с каква цел е?
Виж целия пост
# 467
Попитах за актуални мнения, за да си сверя информацията. А вашият коментар, че "пазара е лош", не от първа ръка, с каква цел е?
Имам предвид, че оглеждах подобно нещо. Не го прецених като перспективно предвид многото свободни гаражи и паркоместа.
Виж целия пост
# 468
Моля за реална пазарна оценка на двустаен в Хиподрума, 63м2 реални,  отделна кухня, ремонтиран и обзаведен, всички ел уреди без съдомиялна, без тераса(има сушилня). Локацията е около градинка Софийски герой. Старо тухлено строителство, входът не е в особено добро състояние.
Виж целия пост
# 469
Здравейте, в момента ремонтираме двустаен апартамент в Редута близо до Сердика - къртим и сменяме всичко -  прозорци врати бани кухни, в модерен стил.

Искаме да го дадем под наем засега, но необзаведен - причината е че сме в чужбина и търсим някой който да го наеме в дългосрочен план, та си мислим, че никой не би местил мебели и т.н ако няма намерение да остава. Освен това не искаме да слагаме нови мебели защото не се знае на кой ще попаднеш...

Около 63 квадрата плюс 2 балкона.

Говорих с “познат на познат” агент, той каза около 500-550лв.

Някакъв фийдбек от общността?
Виж целия пост
# 470
Зависи точно от местоположението, блока и етажа, но бих казала, ако всичко е ново, вкл. оборудвана баня и кухня, около 600 лв.
Виж целия пост
# 471
Според мен за 600 клиентите ще си намерят обзаведено.
Виж целия пост
# 472
Доколкото разбирам това е в центъра до Сердика, съотв. метростанция, ще бъде с нов цялостен ремонт.

Когато моя позната търсеше, ми разказва, че брокерите ѝ казвали, че за еди каква си сума няма да си намери, т.е. било малко. На наемодателите казвали пък, че било скъпо същата сума. Добре, че е успяла да се свърже директно с наемодател, та са се разбрали за точно този наем.

Та, мисълта ми беше, че не винаги мнението на брокерите е актуално. Може да представят нещата, както на тях им е угодно. Не знам каква точно цел преследват, но е факт....
Виж целия пост
# 473
Редута - Сердика, но МОЛ-а, не метростанцията. Метростанция Сердика е в центъра.
До МОЛ Сердика няма метростанция. Но Редута е доста добър квартал, не знам как вървят наемите там обаче.
Виж целия пост
# 474
Сердика имат предвид Мол Сердика, там няма метро, особено към Редута.
Ще има на Театър София но не е близо
Ala Bala , необзаведен ще е по трудно отдаването. Сложете поне една бюджетна кухня. И гардероби. Другото да си го носят. В Мол Сердика има много офиси, на близо има и други офиси. Търсете човек който работи там и му е удобно. Но да има поне кухня. Дългосрочно всеки търси да намери наематели, но е трудна работа.
Таргета ви е млади хора или сам, който работи наблизо. Семейство едва ли ще тръгнат да обзавеждат чужд апартамента от-до. Такива хора обичайно купуват.

Инак 600 лева може, след ремонт , но да има кухня поне. Шкафове и бюджетни уреди, плюс да речем гардероби ако има ниши за вграждане, направете ги.
Виж целия пост
# 475
За да "вържете" дългосрочни наематели, трябва да предложите наем по нисък от пазарния. За да имат интерес да стоят, а вие да имате интерес да не пътувате за да се разправяте с глупости.
За мебелите. Една кухня с най елементарното ще е нужда, казали са ви го вече, така си е.  Също и други мебели. Техниката, те да си донесат. Никой не наема голо жилище, не сме на запад все пак.
Виж целия пост
# 476
За кухнята е нормално да бъде обзаведена с шкафове и печка, пералня, хладилник, миялна (евентуално), дори останалата част от апартамента да се дава необзаведена.
Виж целия пост
# 477
Ааа, МОЛ Сердика е друго нещо. Аз реших, че е в центъра. Тогава 500-550 е ок за необзаведен. За 600 ще е много трудно.
Виж целия пост
# 478
Е, той е доста голям все пак. Тези квадрати чисто ли са? Ако да, все едно идват 80+ НС.
Виж целия пост
# 479
Благодаря - естествено, че кухнята ще бъде обзаведена. Миялна няма да слагаме, но ще има  вход/изход ако наемателя реши да си слага, или ако иска да плаща по-висок наем ще го обзаведем. ако не - да го ползва като чекмедже.

Вместо да слагаме стари и грозни дивани и легла, предпочитаме да е с по-малък наем, а някой да се нанесе както му е удобно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия