Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

138-ма гобленарска среща

  • 2 999
  • 120
# 90
Когато има релефни бодове е хубаво да се сложи и паспарту, даже може и двойно. Така няма да се сплеска релефът. Макар че френските възли специално изобщо не страдат и без паспарту.
Ето това, например, съм го украсила и със снимка и с ширит, има и релефни звездички, но паспартуто не позволява на стъклото да притиска и сплесква допълнителните елементи:

Скрит текст:
Много са нежни сърничките Heart Eyes
Виж целия пост
# 91
Да, разбрах много добре, наистина паспартуто помага. Благодаря ви! Започвам нещо, което коментирахме преди време Wink
Виж целия пост
# 92
Отпускарско... За свободната стена в кухнята съм събрала от поредицата кулинарен техникум .Върви много бързо...А главата на готвача ще оставя за накрая, за да не изяде бонбоните. Laughing Етапче
Скрит текст:
Ще стане
Скрит текст:
Виж целия пост
# 93
Наистина много нежни сърнички, az-mama2!

Напредъкът:
и

 

На който му е интересно:
Скрит текст:
Да ви споделя, изненадана съм как приятно върви. Около самото сияние, докато се появяваха цветовете един след друг, направо не ми се правеха паузи, защото нямах търпение да видя какво ще се получи. Снимките не могат да покажат истинските цветове, включително един много тънък лъскав конец, с който се покрива вече ушита област в небето, а и по снега долу (блендинг). Децата така му се радват на блещукащото. Simple Smile ... Сякаш личи малко по небето на тази снимка.

Бекстичът оставям за накрая.

Приятно бродиране на всички!


Виж целия пост
# 94
Цвете,  просто експлозия от цветове! Затова обожавам Дименшънс, изпипано до последният бод. Доставя ти удоволствие и докато го шиеш и после да си го гледаш на стената!
Виж целия пост
# 95
Готова съм.


Не е пран все още, предстои му. Не вярвам да се махнат розовите линии.

Хвърлила съм око (даже и двете) на Жеравна.
Скрит текст:
Някой го беше шил. Чудя се между гобленов и кръстче. По съм за кръстче, на 16 Аида, но и гобленовия става, след като е 1:1. Чакам отзиви и препоръки за Жеравна.
Ще му се чудя още известно време и ще събирам смелост (най-вече финансова), но много ми харесва и много ми е мерак да го ушия.
Виж целия пост
# 96
Зори, съгласна съм за Дименшънс, много са добри.

katjushka, браво! Дано се изпере розовото.
Относно Жеравна ... аз го направих с кръстчета на Аида 18 и много си го харесвам. Тогава ми се искаше да го направя на 16, но се притеснявах дали щяха да ми стигнат цветовете.
Скрит текст:
Каквото и да решиш, мисля че ще останеш доволна. Успех!

Хайде дами, четвъртък е - ден за етапи!
Виж целия пост
# 97
Бяло Цвете, страхотен, страхотен!
Аз го гледах в сайта на Елеана, нали само там го има? Предлагат го на българска разграфена (по мой опит прозира и не ми харесва особено), на 14 и на 16 Аида. На 18 няма, нали - това по твоя си преценка. Аз също предпочитам да шия на по-ситна панама, макар че нещо взе да ми става по-трудно взирането, ама и то само вечер ми остава време.
Предполагам, че от там си го взела, аз другаде не намирам? Може ли малко подробности за поръчката - в смисъл - на каква панама го поръча и след това си решила да шиеш на 18, за да се притесняваш, че няма да ти стигнат конците?
Извинявам се за многото въпроси, но както писах, съм му хвърлила и двете очи, че ако ми беше отворено и третото, и него сигурно щях. Yum
Виж целия пост
# 98
katjushka, не съм и чувала за Елеана. Както казах и преди, аз от година-две не съм бродирала и може би съм назад с информацията.

Моята комплектовка на Жеравна си я купих лично от Мария Чернева, която е направила гоблена по тази картина. Другарки-гобленарки от форума ми дадоха нейни координати. Звъннах й първо по телефона. Рабрахме се за среща в дома й. Там го видях ушит гобленов бод 1:4, както и още много красоти. Тя е страшен привърженик на гобленовия бод и изобщо не брои гоблени с кръстчета за гоблени. Нейно мнение. Предложи ми също 1:1, ако реша, аз отказах. Както и да е. Започнах да го бродирам 1:4, на българска разграфена панама, както тя ми го комплектова, но изобщо не ме впечатли, заради големите пиксели. Голямо мислене падна тогава. Тюхках се доста и тук из темите, момичетата може би помнят. Реших да спра дотам и да започна отначало. За всеки случай избрах 18-ка. Не съжалявам.

Скрит текст:
Единствено ми е малко неудобно, защото обещах на жената да й го покажа ушит, но представяте ли си каква драма ще настане ако й го покажа ушит на кръстчета. Дано някой ден се съберат повечко хора като мен, тогава може и тя да преосмили позицията си.

В тази връзка, тези Елеана като автори ли го представят, как мислите?

П.П. Току-що рагледах сайта им. Така както аз го виждам на снимката там, гобленът ми изглежда различно от на Чернева. Също така, броят на цветовете е 94, а моят беше 209. С други думи, променен е и си е напълно техен дизайн. Цената му също е различна, доста по-евтин е от моя. Аз го взех може би двойно ... преди 5 години беше май.Виж целия пост
# 99
Бяло Цвете страхотен е, бях го забравила твоя с кръстче.

За мен това пък е в голям ущърб за един дизайнер да се придържа строго към бод и още повече 1:4, който за мен лично е безумен.
Ето сега както шия Иверската икона на 16к с кръстче, иначе си е даден за гобленов бод. Но Стоянка Иванова не прави проблем, искаш такава комплектовка - готово, няма проблем.

Аз този четвъртък без етап, че сме в ремонт...сега уикенда ще наваксвам Simple Smile
Виж целия пост
# 100
Мдааа, има разлика и то не малко.
Скрит текст:
Това е на Елеана-гобелинс:
Твоят е по-хубав! Цветовете са по-топли.
Пфууу, значи! Понеже само там съм го виждала и за това почти се реших. Сега не знам. Ако някой е шил техни неща, може да се включи с мнение.
Като цяло ми харесват 3-4 неща, повечето - не, честно казано.
Виж целия пост
# 101
Преди:


[/quote]

Този път доста съм побутнала колелото ....

Виж целия пост
# 102
KoteVania, голяма е разликата.
mibobo, напълно съм съгласна с теб. Хората са толкова различни. А и парите, времето и трудът са си твои. Би трябвало и изборът да си е твой.
katjushka, Чернева по онова време изпращаше поръчки извън София по пощата. Ако си от друго населено място и решиш да си купиш нейния вариант, можеш пак да се свържеш с нея. Но повтарям, беше по-скъпо от този сайт.

Скрит текст:
Аз някъде пазя координатите й, ако се решиш.
Виж целия пост
# 103


Аз започнах Селище край езерото
Виж целия пост
# 104

katjushka, Чернева по онова време изпращаше поръчки извън София по пощата. Ако си от друго населено място и решиш да си купиш нейния вариант, можеш пак да се свържеш с нея. Но повтарям, беше по-скъпо от този сайт.

Скрит текст:
Аз някъде пазя координатите й, ако се решиш.

Благодаря, ще помисля и ще реша. Проблемът е, че и това в сайта ми идва скъпо. Доста ни е бъркащо в джоба хобито, ама краста...
Ще го мисля.
Благодаря още един път! Flowers Rose
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия