Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рак на белия дроб - тема 4

  • 11 023
  • 225
# 210
Така е Ивет,много, много е тежко,когато опознаеш нечия душа,но за съжаление властта над живота не ни принадлежи.
Напоследък много хора около мен се разболяха точно от тази болест.И повечето са диагностицирани когато болестта е  вече напреднала.
Преди няколко месеца съпруга на моя колежка не беше добре. Лежа в София и  прецениха,че проблема му е сърцето и му направиха сърдечна операция.
Човека обаче не получи подобрение,а се влоши във времето.Чак сега поставиха диагноза рак на белия дроб.
Просто са в шок,не знаят от къде да  я подхващат.
Виж целия пост
# 211
Днес бяхме на контролен преглед, добре е. След 6 месеца ще има по-обстоен преглед.
Вие как сте?
Виж целия пост
# 212
Диагнозата на майка ми е централен умеренодиференциран аденокарцином, излязоха и генетичните изследвания - за съжаление не е подходяща за таргетна терапия и трябва да се подложи на химио...Отделно не е добре със сърцето и с кръвното и се притеснява, че няма да издържи. До вчера имаше надежда, че поне може да избегне химиотерапията, но днес вече се срина....Не знам какво да направя, почнах да пиша по клиники в чужбина, макар да знам, че едва ли ще можем да си позволим...Много ме е страх...
Виж целия пост
# 213
Диагнозата на майка ми е централен умеренодиференциран аденокарцином, излязоха и генетичните изследвания - за съжаление не е подходяща за таргетна терапия и трябва да се подложи на химио...Отделно не е добре със сърцето и с кръвното и се притеснява, че няма да издържи. До вчера имаше надежда, че поне може да избегне химиотерапията, но днес вече се срина....Не знам какво да направя, почнах да пиша по клиники в чужбина, макар да знам, че едва ли ще можем да си позволим...Много ме е страх...

Къде поставиха диагнозата, колко централен, колко е голям/размери/, може ли да се оперира?
Ако може е най-добрият вариант, но не навсякъде имат капацитет да го направят и затова препоръчват химио.
Виж целия пост
# 214
Ако е с високо кръвно - химията може да го свали. При майка така стана. Ако не е подходяща за таргетна терапия в Бг, няма да бъде и в чужбина. Таргетната терапия Е вид химиотерапия - просто е насочена към конкретен вид туморни образувания и се знае, че тя ги убива. За много раци няма таргетна терапия, пък хората се лекуват с 'обща' химия и си живеят.
Разочаровани сте, но не се отчайвайте. И не си мислите, че има някакви гаранции, че таргетната ще се понесе по-леко от общата химия.
И аз подкрепям мнението са се потърси вариант за операция.
Виж целия пост
# 215
Сега чета подробно епикризата: централен умеренодиференциран аденокарцином с инфилтрация на медиастиума, дистален обструктивен пневмонит на левия долен белодробен дял, двустранни пулмо-пулмонални дисеминации и ангажиране на медиастинални лимфни възли - Т4N3М1 - IV кл. ст.
В резултат на КТ на торакс в ляв долен белодробен дял се визуализира мекотъканна формация с аксиални размери 44/48 мм.Формациата прилежи на широка основа към медиастинума и обхваща циркулярно и стенозира долнодяловия бронх и лява долна белодробна вена. Дистално от формацията в 8-и сегмент се установяват изменения по типа на обструктивен пневмонит. В паренхима на останалите белодробни дялове се визуализират множество модуларни лезии с диаметър до 17 мм. Медиастинум - с нормално местоположение и размери, магистрални съдове - нормално изобразени, няма кт-данни за бемнозаемащи процеси КТ-данни за уголемени лимфни възли от дясна паратрахеална и субкарианлна група до 15 мм и т.н.
С две думи  - не подлежи на операция, има разсейки, запазихме си час другата седмица в Онкологията при доц. Чилингирова - насочиха ни от Белодробната на Гешов  (всички изследвания направихме там) при нея.
От дни чета - за хранене, добавки, странични ефекти и т.н. и тотално не знам откъде да я започнем...
Виж целия пост
# 216
jabanka, ще започнете от лечението, което ви препоръча тази докторка.  Не вярвай, че добавките са чудодейни, питай лекарите какво препоръчват и тогава купувай.

Аз съм леко отчаяна. Майка днес е направила алергична реакция и към новата терапия. Най-вероятно към Иринотекан.
Виж целия пост
# 217
Zigizagi, една огромна прегръдка от мен.
Виж целия пост
# 218
Здравейте момичета при нас нещата са в застой все още не могат да назначат лечение пращат ни на пет скенер.Всеки вдига рамене и не могат до разберат от къде тръгват разсейките от белодробна болница ни пращат при хирург той предлага да се вземе тъкан от една от по големите лезии и да се изпрати за точна диагноза докато чакаме скенера.Майка ми продължава да слабее и кашлицата става вси по силна дори неможе вече и да спи.Със всеки изминал ден става все по зле.
Бих искала да попитам някой знае ли нещо за витамин б17 в нета пише доста противоречиви неща.Аз на своя глава го поръчах заедно със схема на прием в комбинация с други имуностимуланти препоръчани от лекар в чужбина.Незнам дали ще помогне но с това чакане и препращане от един на друг без никакво лечение, а мама е зле е много тъжно.
Виж целия пост
# 219
Ani, а кога ще е Пет скенера?
Как така не знаят откъде са разсейките в дроба след като се знае, че основното огнище е в гърдата...
Майка взимаше доста време Б17, може би две години. Миналата година познати ми казаха, че вече се отрича ползата от него при рак и едва ли не бил вреден. Малко след това този вид, който купувахме от Германия, безследно изчезна от Амазон.
Виж целия пост
# 220
Не знам дали осъзнавате колко е полезна темата.. Ние сме в етап отрицание на всичко, предложих доста неща, но засега не срещам разбиране.. Изчаквам, съгласявам се, не знам какво ме държи, имам мъж, две деца, децата не знаят, мъжът ми е мил, но само аз си знам какво ми е.. Пак ще пиша след прегледите, записах и при Орешков в Токуда, препоъчаха ми го.
Виж целия пост
# 221
Скенера ни е на 23.10 ,а за съмненията незная казаха че трябва да се види и на други места предложиха два  варианта от онкото колноскопия и гастроскопия или пет скенер избрахме скенера защото мама е с доста отслабена имунна система много слаба и за менвсичко това е излишно.Мисля си но никои не казва защо преди операцията на гърдата а дори и след нея на тримесечните иследв. не се направи скенер.Може би още оттогава са тези разсейки лекарите в онкото се учудват как март операция премахнато всичко няма засегнати л.в. и след 5месеца множество разсейки.
За б17 лекарката която прегледа всички документи снимки от скенер и назначи терапията не ни даде много надежда каза само че това ще повиши леко имуната система за да понесе евентуално ако и назначат химиотерапия.
Витамина го поръчах от Словения иначе  го има навсякъде просто от там ми дойде за 24 ч от другаде дори и от Мексико трябва са чакам две седмици.
Виж целия пост
# 222
Ами как - то и при майка нямаше засегнати лимфни възли и нужда от скенер. Но малко след операцията научих, че махат всички лимфни възли, но доста често изследват само тия, които са най-близо до тумора, защото са много натоварени и нямат време за всичките. Ето така ракът на майка се е озовал в белия дроб, нищо, че бяха категорични, че в лимфните възли няма нищо...
Най-много ме вбесява, че докторите си мълчат. Аз на тяхно място бих казвала на пациентите: Може да направите Еди какви си допълнителни изследвания - образни, генетични, струват Еди колко си, касата не ги плаща, това ще помогне за по-добра диагностика и лечение, ако имате възможност - направете ги. Не всички имат познати или четат в интернет, за да се информират какво още биха могли да направят.
Виж целия пост
# 223
Здравейте и извинете за късния отговор.

За жалост Фенбендазол не даде търсеният ефект при нас, ние започнахме да го прилагаме в терминален стадии на заболяването... Мое мнение е, че тъй като не пречи по абсолютно никакъв начин няма причина да не се пробва - прилага се редом и с терапии по мед. Пътечка.

Относно самите лекарства, аз поръчах от Австрия същия витамин Е като този на Джо Типенс (в амазон го има и пристига за 7 дни)

Панакюр на хапчета взимах от Гърция.

Канабидол купувах качествен - 18% активно съдържание за 250 лв (10мл)

Бял трън купувах по мое осмотрение на американска фирма.

Куркуминът е важно да е бързо разтворим - т.е. бИО кукркумин.

Успех белая и бъдете силни!
Виж целия пост
# 224

Канабидол купувах качествен - 18% активно съдържание за 250 лв (10мл/
Може ли линк или име на продукта?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия