# 15
Дами, понеже се отвори темата за лактозна непоносимост, влизам с питанка, на която дори алерголог не можа да отговори:
Дъщеря ми от малка повръща прясно мляко - винаги, без изключения. С други млечни продукти няма такава реакция, може да изяде цяла кутия сирене и грам нищо да не й стане. Купичка мюсли обаче и всякакви кафета с мляко, 20 минути след консумация, излизат навън, просто си личи как стомахът й отказва да ги преработи.
Алергологът каза, че никога не е чувал за такава селективна лактозна непоносимост, и ми каза просто да не й давам прясно мляко и да следя дали реакцията ще се прехвърли и върху други млечни продукти, което години по-късно все още не е станало.
Има ли някой в темата с подобен феномен, който да знае на какво се дължи? Не че ни е болка за умиране, но мистерията ни преследва вече 15 години...
В прясното мляко има най-много лактоза, а в маслото и някои сирена с висока масленост има минимално количество лактоза, най-вероятно е заради това.
Виж целия пост