Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Арабски език

  • 163
  • 1
Здравейте, бих искала да попитам, понеже видях тема във форума, в която имаше доста жени, които са учили арабски език - за ниво Б2 колко време е необходимо ако отделяш по три часа на ден? Също така кой диалект е най-полезен? Възможно ли е да се подготвиш сам? И дали бихте ми препоръчали материали, онлайн курсове, на които сте попаднали? Проблемът ми е, че в града, в който се местя да живея няма учител или школа по арабски.
Виж целия пост
# 1
А ти кое искаш да научиш - фусха или диалект, защото са доста различни. Лошото е, че според мен трябва да се знаят и двете. Не знам какво значи Б2, предполагам важи само за книжовния, иначе от диалектите бих препоръчал два - левантински (говори се в Сирия, Ливан, Израел и Йордания) или египетски. Тези двата са най-популярни в арабския свят и всички араби ги разбират. Има и материали за самообучение, но с произношението не знам как биха станали нещата, защото близо половината звуци са специфични за арабски и ги няма в европейските езици.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия