Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 32

  • 20 059
  • 622
# 600
Някой вярва ли още, че "Вековете"  ще бъдат написани? Аз - не. От 2011 г все ни обещава.  вече мина почти едно десетилетие само от последната книга. А предстоят още 2!
Виж целия пост
# 601
Защо 2 бе, Джон? Мечта за пролет е последната. Къмто 2030та може и да я дочакаме... или унуките Simple Smile
Виж целия пост
# 602
А аз се надявах и на "Вълчиците от Зимен хребет", както и още за Дънк и Ег. Close
Виж целия пост
# 603
Разбира се, че "Вълчиците.." и  Втора част на"Огън и кръв" трябва да излязат след като свърши основната поредица.
Проблемата е, че между пета и шеста книга минаха вече 9 години, а шеста не е издадена и няма изгледи да излезе тази година.
Дори да предположим, че ще излезе на другата, колко години ще чакаме за седма, като имам предвид, че през 2022 предстои и сериал-прелюдия по Вестерос и Мартин ще е ангажиран отново?

https://life.dir.bg/shou/zapochna-kastingat-za-seriala-predhozhd … t-igra-na-tronove

Всякакви срокове отидоха в небитието. От 2014 сме на фаза "Следващата година". Сега и последният срок - юни 2020 - изгърмя. Аз повече на Мартин не вярвам.

---
ако приемем, че темповете за писане са увеличаващи се, и между пета и шеста книга трябва едно десетилетие, между шеста и седма ще трябват две десетилетия. Въпросът е, че авторът далеч не е млад и вероятно някой ще го дописва.
Виж целия пост
# 604
Реших и аз да си изразя разочарованието, че отново си останахме с очакванията за „Ветровете“. Разочарованието е голямо, въпреки че нямах очаквания. Frowning1
Слагам си мнението в скрит текст, че е доста песимистично.
Скрит текст:
Напълно споделям мнението на всички, които са убедени, че книгите няма да бъдат завършени. Мисля си дори, че от гледна точка на Мартин историята вече е разказана. Имам предвид калпавия финал на сериала, който даде основна идея за края й. Ако ние като зрители бяхме потресени, какво ли е за него? Като нищо му се е изпарило всякакво желание да се занимава повече.
Аз повече на Мартин не вярвам.
Проблемът е, че аз му вярвам на това, което е казал.
Казал е, че не се притеснява, че няма да довърши историята (което не разбирам като увереност, че ще я довърши). Казал е, че никой няма да му допише книгите. А също така, че след „Ветровете“ ще решава какво предстои.
Май трябва да считаме за късмет, ако излезе поне „Ветровете“.
Е, от другите истории сигурно ще има още, ама не е същото.
Виж целия пост
# 605
Да, определено ще е голям късмет ако излязат "Вековете". нататък някой може да го допише,  ако трябва, като има предвид финалът на сериала, чат-пат ще попромени нещо, но няма да е радикална промяна. Но те "Вековете" да излязат, а на мен това ми се струва мечта невъзможна, засега. Мартин вече е казал, че няма да са тази година, а от средата на другата вероятно ще се готви за прелюдията, така че скептицизма се засилва в мен.
Виж целия пост
# 606
https://georgerrmartin.com/notablog/2020/08/15/back-in-westeros/
Е пише, уж. Да видим. На мен вече ми е все едно. Поне трима автора вече мога да избера дето чакам с нетърпение, а ако ми се прииска край на вкяка цена, ще се прежаля да изгледам сериала:)) нали уж краят бил един и същ.
Виж целия пост
# 607
То и аз мога да изброя поне трима автори, дето чакам с нетърпение- Сандърсън, Малерман, Патрик Нес. А вече - и Сюзън Бет Пфефър!  Кажи - речи всяка година излиза нещо ново от някой от тях. Мартин започна добре с идеята за повече реализъм, но твърде разводни нещата.
Виж целия пост
# 608
Сандерсън и аз го чакам:)
"Към небето" много прилипчива книга. Не можах да я оставя докато не я изгълтах.
Ако я филмират ще се получи страхотен филм, дори и аз ще се прежаля да го гледам.
Виж целия пост
# 609
Да ви кажа никой не чакам вече освен него. Даже нарочно не ровя да проверявам дали има нови книги от любими поредици. Когато не  знаеш и като видиш новината за нова книга е много приятно. Последно така се изненадах с предисторията на Игри на глада. Закупих си я, но не съм я чела още. Сигурно ще я почна тези дни като привърша третата част на Прелестни създания. Тази година хич не ми се чете, бавно ми се движат книгите.
Виж целия пост
# 610
А Към Звездите? /Към Небето 2?

Как го намираш?

Повечето книги на Сандърсън с лекота могат да се филмират. Аз много се надявам някой да се сети да филмира Мъглороден-последната империя или Към Небето. а от Ритматистът става чудесен детски сериал-

мисълта ми бе, че не е нужно с някои автори да ги чакам 10 години за нова книга
Виж целия пост
# 611
Намирам ги прекрасни. Simple Smile Да не казвам от колко време ми се четеше подобен сюжет.
Още съм в началото на "Към звездите" и чак сама си завиждам, че я чета. Simple Smile)
Виж целия пост
# 612
Няма пряка връзка, но...

Днес разбрах, че Тери Гудкайнд (авторът на „Мечът на истината“, първата ми фентъзи поредица, попаднала ми случайно в 6 клас и събудила интереса ми към жанра) тъкмо е починал внезапно на 72 г. Лека му пръст на човека.

Двамата с Мартин са набори, имат няколко месеца разлика, та освен тъжна вест, е и неприятно напомняне за „Вековете“. Надеждите ми са все да ги изкара до няколко години, преди да се пресели и той в по-добър свят, защото е ясно, че „Пролет“ няма да я видим от него и ще се списва от друг, както и че това все ще стане след време (твърде е голям и апетитен франчайзът). Но чисто технически процесът като нищо ще трупне 5-10 години отгоре, което за книга 6 би било доста кофти, ако наистина е що-годе наближаваща заветната си дата.
Виж целия пост
# 613
както казах първо Кристофър Толкин (96 г.) си отиде в началото на годината, сега и Гудкайнд (72).  Старата гвардия си отива. Джордж Мартин е на 71, почти колкото Гудкайнд и аз мисля, че едва ли някога ще видим завършена поредицата.
Виж целия пост
# 614
Хелоу, мили хора. И аз вече не чакам честно казано. Две деца изгледах донякъде, докато чаках 6-та книга, не знам за хората, които са започнали да четат книгите съвсем от началото.  Ако излезе нещо супер, като не- здрави да сме. Ай ша му се не знай и песента и вековете. Благодаря за препоръките, които сте споменали в последните постове. Ако и ме насочите дали ги има в pdf някъде ще сте златни. Имам нужда от някое освежаващо четиво. В момента чета биографията на О"Съливан. Най- доброто средство срещу безсъние. Препоръчвам за хора с нарушения в съня. Две страници и сте в света на сънищата, където Мартин е издал и Пролетта даже.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия