Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Делта Хил, Кладница

  • 16 251
  • 122
# 90
Интересна логика, аз пък ако купувам и искам да е ново (сега построено) 100 пъти бих предпочел да е сред друго ново строителство. Алтернативата е да си в "стар квартал", където няма да има околни строежи, но там можеш да купиш или старо жилище (в смисъл "втора ръка", може да не е много старо), или ако е наистина ново ще е в "кръпка" измежду други стари сгради. Ако може целия квартал да е нов, винаги е по-добре. А пък когато е от един инвеститор, е идеалния вариант, защото не се точат строежи с десетилетия.
Виж целия пост
# 91
Тоест  да разбирам,че за вас е ок да платите 400 000лв и да слушате по цял ден флексове, резачки, вместо птичите песни и тишината,за които сте отишли там? Това вече е Интересна логика!
Аз това си го слушам и в София, няма нужда да плащам толкова пари .
Виж целия пост
# 92
Обяснихме ти вече че е строеж до Строеж. Докато завършите и вътре къщата си, вече няма да има грубо строителство до вас. Хората си живеят вече 15 години там, познавам няколко семейства. Нямат оплаквания от шшума. Единствените оплаквания са от вятъра
Виж целия пост
# 93
Тоест  да разбирам,че за вас е ок да платите 400 000лв и да слушате по цял ден флексове, резачки, вместо птичите песни и тишината,за които сте отишли там?
Ако платя 400к ще ме интересува как ще изглежда имотът след 5, след 15 и след 50год, а не след една. Също така, ако давам тия пари, по всяка вероятност не ми е хипер спешно да се местя там и ще предпочета да е няколко години по-късно, но да е като хората, а не обратно. Пак казвам, в Делта Хил поне всичко е с обозрим хоризонт, тъй като се планира и прави от едно място, за разлика от квартали, които по 20 год. са строителна площадка, тъй като непрекъснато току по някой се присеща да почва нов строеж.
Виж целия пост
# 94
Аз ако трябва да преценявам бих искала квартал с удобства като училище, ДГ, лекар, хранителни магазини и т.н. Не дали съседите ми са в нови или стари къщи, това не би ме интересувало. А впечатленията ми от новите квартали са , че никъде не е помислено за това, праскат строеж до строеж, оправят малко тротоар, боднат едно дръвче отпред пред фасадата и айде чао, следващият строеж. Ама че тия хора ще искат да си водят децата на училище, да си пазаруват, да общуват, да се лекуват - всичко в съседните квартали или центъра. То така стават и задръстванията в града.
Виж целия пост
# 95
Делта Хил е село с къщи, не е квартал на София, че изобщо да го приравняваме с такива удобства. Който живее там знае че няма да има училище и аптека на пешеходно разстояние.
Виж целия пост
# 96
Здравейте!
Изказвам се като живеещ в квартала от 2 години и с съм сравнително наясно с цени и положение.

Вие като живеещи от 2 години би трябвало да сте най-запознати.
Колко къщи има в момента построени и заселени- 100-150?
Според сайта им те планират комплекса да е от 300 къщи плюс разсрастване с апаратменти и др. сгради, Това е минимум още 6-7 дори 10 години непрестанни строежи.
Иначе всичко ми харесва в комплекса, но не мога да си представя да живея на строителна площада в следващите 10 години, Колкото и да ограничават шума няма как да не се чува. стоиш затворен в къщата докато спрат в 18.00ч.
Незнам, нека кажат живущите там?
Виж целия пост
# 97
Точно, тук не говорим за плюсове и минуси на Делта хил спрямо квартал на София или спрямо центъра. Ясно е, че не е едно и също, и ясно е, че всеки си има приоритети и субективно мнение.
Аз казвам просто, че ако, подчертавам ако Делта Хил е правилният избор за някой, не би трябвало да е голям проблем, че още известно време ще има вървящи строежи наоколо. Защото това го има и при другите квартали, при това понякога продължава доста повече отколкото в Делта хил.
Виж целия пост
# 98
Добре, но сега има много нови строящи се къщи , нали? Този шум не е ли дразнещ? Извинявайте, но 300 бона и да слушам строежи по цял ден....
Мен това ме отказа,
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=1KbSjcxRz2M ето за някои, които не са ходили едно старо филмче, има си огради, децата могат да ходят на детска градина в Кладница има и училище. В самия комплекс имаше детска градина, но желаещите бяха малко.
Комплекса посещавам като гост, всеки да живее там където му е хубаво. Мен ми харесва мястото, Хората са готини.

Параклиса и около него е невероятно красиво място

Ито в това клипче е наблегнато на него https://www.youtube.com/watch?v=AyBaAURml70
Вие там ли живеете? Може ли да споделите как е?
Иначе много ми харесва концепцията, но идеята в следващите няколко години да слушам строежа на десетки къщи ме отказва.


Написала съм, че го посещавам като гост.
Виж целия пост
# 99
С темпа на строителство в ДХ, до 2 години няма да се усеща, че около вас се строи. Давам за пример при нас - подписахме договор миналия август, около нас имаше само една къща на улицата. В момента са завършени всички къщи по нашия ред на улицата, от другата страна, както и нагоре още 3-4  реда къщи. За година и нещо строежите се водят вече доста далече - да, има техника, която минава, майстори, но това е нормално защото навсякъде вървят довършителни работи. Но това ще продължи до някое време следващата година, когато всички тези къщи ще са обитаеми, а строителството ще се е пренесло нагоре и въобще няма да се разбира за него, защото правят новите улици и всичката техника ще минава от друго място. Пък и още 2 години да има строежи, няма да ги усетим защото уикенда рядко се работи, а през седмицата все пак сме на работа. За сметка на това, дори и в момента там е слънчево през деня, за сметка на мрачна и мръсна София.

Иначе не знам за какви 400 000 лева говорите, но цените скочиха бая там. Големите къщи май са около 480 000 май, ако не и повече и вече са без "екстрите", както преди година.
Виж целия пост
# 100
Отоплението и цената на къща в ДХ зависи от изолацията , която сте сложили , дали сте сложили такива и на покрива. Ако сте предприели тези стъпки около 250 лв месечно за къща 170 кв.м
Виж целия пост
# 101
Относно шумът на строежите да ви кажа не се усеща поради няколко причини -  в едно каре се строят по няколко къщи, което отнема около 6 месеца. През деня вие сте на работа и не чувате шума, когато се приберете можете да оглушеете от тишина . ДХ остана в сърцето ми още като го видях преди 13г . Дъщеря ми беше бебе. Влюбих се в това място!!! Усетих го като никое друго. Ходих в Драгалевци , Лозен , Панчарево, Бистрица ... и все като се прибирах от оглед все ДХ ми беше пред очите. Не се решавахме защото искахме тя също да участва в избора ни.Дъщеря ми порасна, с мъжът ми я заведохме  в ДХ както и на всички останали места за които обмисляхме покупка на къща . Нейното усещане беше същото като моето и това на мъжът ми.... Тя ни помогна много за да направим тази крачка за която мечтаехме от години... Когато сме там желанието ни да отидем в София е нулево. Правим го по принуда и задължение, винаги бързаме да се приберем. Там човек живее простичко, безгрижно и много щастливо. Не твърдя че ДХ няма недостатъци, има, като всяко място, просто човек трябва да е наясно че живеенето извън града има много малко минуси и много много плюсове. За мен минус е ставането по-рано сутрин през седмицата, но то се компенсира с други удобства.
Виж целия пост
# 102
Здравейте!
Изказвам се като живеещ в квартала от 2 години и с съм сравнително наясно с цени и положение. Държа да отбележа, че работим дистанционно, но веднъж два пъти в седмицата ни се налага да слизаме до София.
Към момента къщите се продават на цена от 1200 евро на квадрат  с тенденция цената да се вдигне на 1300 скоро. Строителят иска 10% капаро и останалата сума след акт 16, което е голямо удобство при ползване на ипотечен кредит.  Къщата се построява за около 6 месеца. Има няколко опции на одобрени проекти, да кажем, че са 10 варианта къщи, но всеки от тях подлежи на корекция, а възможно да се работи и с личен проект. Размерите са 170, 186 и 203 кв. по последен спомен. Чува се, че ще правят и няколко по 140 кв. По- малките къщи вървят с по- малки места. Т.е. може да си построите 140 кв. на 900 кв. двор, но цената няма да е точно 1200 евро/кв. Ако искате 200 кв. къща с 500 кв. двор няма да имате оскъпяване Simple Smile Плаща се само такса ОХРАНА 150 лв. Няма такса за поддръжка на комплекса! Двора всеки поддържа както намери за добре. Едни сами, други с градинар, ако искате може и да си направите само зеленчукова градина-мястото е Ваше! Стигаме до другия, лично за мен, плюс: Няма общи части и разправия със съседи по този повод. В цената на къщата не влиза гараж, няма и мазе. Тухлите са wienerberger 25 см за външните стени, 12.5 см за вътрешните, ако не пожелаете друго. Покривната система е Брамак с допълнението за противосвличане  от сняг. Нямам точна представа как е казва. Дограмите бяха Саламандър, когато ние строяхме, за сега нямам представа. Покрива е гредоред след плочата за тавана на ет.2. Къщите са с изолация 5 см. и мазилки мрежи-общо 8см, което за мен е малко. Ние доплатихме за 10 см. изолация, 10 см фибран в основата на къщата и 10 см. фибран на тавана. Отопляваме се с термопомпа, имаме и солари, бойлер 300 л., без да пестим и обичаме да ние 24-25 градуса сме платили най-много 400 лв. в студените месеци, като основно сметката е била под тази сума. Къщата ни е от 170 кв.
Водата: Делта Хил, Кладница, кв. Църква на Перник и не знам кой още се захранват от някакъв витошки водопровод и нямат общо с язовир Студена, откъдето се захранва останалата част на Перник. През лятото, когато се полива навсякъде, имам предвид в селото и в квартала, налягането пада и е добре да се предвиди разширителен съд или сондиране в двора още по време на строеж на къщата. Сметките за вода: 40 лв. лятото, 20 лв. зимата за двор 500 кв.
Ток: Изпитваме прекъсвания на тока, основно са за по няколко минути, а най-дългото беше веднъж за 4-5 часа в тежка снежна буря, при скъсан електропровод. Все пак сме на село.
Делта Хил не е затворен комплекс, а квартал на село Кладница. Има бариери, но никой няма право да спира преминаващите, защото улиците са дарени на общината, а не са часни. Все пак охраната наистина следи, има камери и мен лично са идвали да ме питат какво правя там докато строяхме и не ни познаваха. Във всяка къща се оставят кабели за датчици за СОТ вързан към охраната.Всеки поема сам разходите за монтаж на охранителната система в зависимост какво иска- обемни, на врати и прозорци и т.н.
Интернет: Има няколко опции за интернет: Бисквитки, сателитните чинии на операторите и Вип нет. Ние избрахме Вип нет. Такъв интернет в София не сме имали- адски бърз и стабилен. Телевизията е Ай Пи Ти Ви, т.е. купувате си устройство от тях и гледате 1000 канала безплатно. Трябва ви само интернет, като таксата е 35лв. Това е което плащате на месец, за да имате интернет и телевизия. Имат голям недостатък обаче, искат много пари за прекарване. Инсталационната им такса е нещо от сорта на 400 лв, а после, за да ви построят мрежа, разпръскватели, рутери и т.н. сумата стига 2-3 хиляди лева общо. Нямам идея може ли да се избегне предвид това, че цената на устройствата, които предлагат е такава навсякъде.
Времето: В планината сме, на 1000м. надморска височина. Климата е планински. Духа често, но въздухът винаги е чист. Много често тук грее слънце и когато тръгнем към София се гмуркаме в някаква страшна гняс. Но навремето Бай Тошо е щял да строи балнео хотел на това място именно заради въздушните течения.
Пътуване: Имаме съседи, които пътуват всеки ден и ние, които пътуваме по-рядко. Някой от тях казват, че стигат сутрин до бизнес парка за 40 мин. В крайна сметка всичко зависи от трафика в София,а не толкова от този до нея. Пътят ви се удължава с 20 мин. Не смятам, че мястото е за хора, които не обичат да пътуват и предпочитат да живеят на оживен булевард, но да слизат в метрото, след като излязат от блока. Въпрос на вкус, приоритети и предпочитания все пак. Дали предпочитате детето ви да спи половин час повече или да диша по- чист въздух. За нас беше важно да сме на чисто, тихо и спокойно място, а тишината и спокойствието, които къща на такова място дава са вълшебни. Честно казано тук почти не усетихме карантината, защото най- малкото излизахме в дворовете спокойно, а и в горите не ни е спрял някой да се разхождаме.
Строителство: Ние бяхме от почти първите заселени в новия квартал и около нас нямаше нищо. Т.е. изтърпяхме построяването на поне 20 къщи около нас. Е да, все още не са измислили начин да ги строят безшумно, но след 17 часа, целия шум изчезваше. Все пак в блока, в който живеех стените бяха най- меки събота и неделя сутрин и по всяко друго неработно време, в което човек е решил да си почине и то години наред.
Надявам се това да е сравнително изчерпателно инфо, ако се сетя нещо ще дописвам.
Накратно къща тук би ви излязла по-евтино от апартамент същата квадратура в Манастирски ливади, а ще имате и двор. Абе, доволни сме от много от избора си! Simple Smile Успех с търсенето на имоти!
Хубав и изчерпателен коментар. Единствено ще уточня, че има някои места в София, където е тихо, спокойно, въздуха е чист, а се стига съвсем бързо до центъра. Разбира се цените са малко по-височки, но при имотите е така.
И кои са тези места в София....че ми стана интересно.
Виж целия пост
# 103
София Вилидж, например
Виж целия пост
# 104
Изглежда много приятно, но не мисля, че всеки се радва на ветрилник. По-скоро бих взела парцел с хубава гледка и спокойна селска улица. По моите сметки Делта Хил в момента е скъпо, сравнено с цена земя(има парцели в района за 20-30к евро) и самия строеж абсурд над 400 Евро себестойност каквито искате материали, дограми вземете. Наскоро бяхме в Правец и много ме впечатли езерото и възможността за разходи, самият Правец има всичко необходимо, ако човек реши да не пътува до София. Ето като идея:
https://ues.bg/bg/offers/13883-koketna-kashta-v-riu-pravec-golf- … zort-za-prodadzba

Дворът е малък, но околностите са наистина прекрасни километри за колоездене и ходене пеша. Плюс са фитнес, басейни и спа. Като минус туристите в близкия хотел, лятото е гъч.

Всв още оглеждам, но по-скоро бих строила
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия