Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременна съм, а той е с друга

  • 8 582
  • 239
# 225
"Припознаването представлява едностранно извънсъдебно изявление на едно лице, че определено дете произхожда от него. С акта на припознаване, произходът се обявява за установен считано от момента на раждането на детето и в този смисъл припознаването създава титул за произход. Като правна последица от припознаването възникват родителско качество на припозналия и съответно той става носител на родителски права и задължения спрямо припознатото дете, при това от момента на неговото раждане.

Припознаването е едностранен правен акт. Това означава, че за да бъде то валидно и да породи предвидените в закона правни последици, за извършването му не е необходимо съгласието нито на детето, нито на другият родител или на компетентен административен орган."

Ето това ме интересуваше, защото явно, цари масова заблуда, че единствено от майката зависи дали да остави за отмъщение детето с "баща неизвестен".
Виж целия пост
# 226
Изобщо не цари такава заблуда. Наясно сме и то от личен опит сме наясно със законите. Но ако майката не каже, че е родила, а бащата не си потърси детето къде е родено и не отиде в съответната община да го припознае, то тя ще се отърве от 18 години зависимост от един тъпанар. Това дали в акта за раждане пише или не пише нечие име, не прави директно донора баща. И не осигурява бащина любов  и грижа. Явно това ви е масовата заблуда. Мислите, че като бащата фигурира в акта и го осъдите за издръжка той ще си поема отговорностите.
Виж целия пост
# 227
Припознаването не е дневен ред и не знам защо се дъвче още. Въпроса не е в отмъщение за изневяра, а улесняване на живота на майката. След 5 г тя няма да помни дори за изневерите, но ако е припознато може да не успее да си зажеде детето до една Гърция дори.
Повтарям не съм против едното или другото, на страната на детето съм. Трябва да се действа в негов интерес.
Виж целия пост
# 228
Е, той, ако е свестен ще си го обича и гледа и без да е вписан като баща. Точно пък някакви хартийки, подписи и регистри не правят хората родители в моралния смисъл на думата. Примери бол. Същото като със сключването на брак. А при положение, че този не е супер свестния и съвестен човек, майката поне няма да зависи от благоволението на някакъв малоумник. И въобще не става дума за отмъщение заради изневярата.
Виж целия пост
# 229
Срока за припознаване не е един ден. По-полека с фантасмагориите, за чужди деца и съдби.
Виж целия пост
# 230
Кой твърди, че е един ден? Може да е във всеки един момент. Но поражда задължения от момента на раждането на детето. Майката има срок, в който може да обжалва припознаването.
Но в казуса на авторката това изобщо не стои на дневен ред, до колкото разбрах. А и не се е появявала. Може да се случва нещо при тях...четиримата.
Виж целия пост
# 231
Без плитки ще останете от дърпане, пък авторката не само че не пита за това, ами и не е влизала май, за да се осведоми колко надълбоко е разчепкано бъдещето й.
Виж целия пост
# 232
Доколкото виждам, ѝ се дават рационални съвети как да минимизира щетите. Така и така детето е на път, оттук нататък колкото по-малко уязвимости му остави, толкова по-добре за детето.

Ако има желание да се опази, ще запомни написаното, ако ли не, няма да е първата...

Виж целия пост
# 233
То пък голямата полза да пишеш Мунчо Мунчев - баща, давайки му коз в ръцете после 18 години да те прави на маймуна чрез детето... Откъде съм сигурна ли? Ами мъж, способен да се отнася така към една бременна жена, която на всичкото отгоре е Твоята бременна жена, е тотален боклук. Способен на всякакви мръсотии и подлости. Това е характер /манталитет, на който не може да се има грам Доверие.
Виж целия пост
# 234
           Десет годишна връзка,едва ли през цялото време са живели заедно,та тя е била на 18 години още,незавършила гимназия.  Разумно е да отиде при родителите си поне в този момент,докато роди детенцето,после да мисли.Хем ще е по-спокойна,ще обмисли.Не от навик, объркана надежда или инат да се натиска там..
Виж целия пост
# 235
Авторке, какво осъзнаване след раждането. Толкова връзки едва издържат напрежението след появата на детето, ти разчиташ, че ще му хареса ежедневие с недоспиване, колики, зъби и тотална промяна на личния живот и ще си бие два шамара как пропуска такова прекрасно нещо?!? Забрави.
Виж целия пост
# 236
Това ми звучи като омагьосана работа... Знам за случаи, в които на млади семейства е правена магия да се разделят или да не им върви в нищо.
Виж целия пост
# 237
Да да. То когато не осъзнаваме колко умствени дефицити имаме се оправдаваме с окултното ....
Виж целия пост
# 238
Да да. То когато не осъзнаваме колко умствени дефицити имаме се оправдаваме с окултното ....

Не казвам, че е това, но има много злобни и завистливи хора.
Виж целия пост
# 239
да си ги има бе. Те ли са пратили мъжа и при друга и те ли са му сабули гащите?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия