Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Книгите, за които винаги има място в моята библиотека

  • 1 238
  • 33

Анкета

По какъв начин обичате да четете?

Опции:

* Гласуването приключва: пт, 04 окт 2019, 00:40
* Може да изберете максимум 2 опции.

# 30
Здравейте, при мен любовта към книгите е голяма, избягвам да влизам в книжарница, ароматът на мастило и хартия ме опиянява, губя разсъдък и си оставям всички пари там.
Чета от както се помня, по много, всеядно. Минала съм през всички жанрове, български и чужди класици, философи, психолози, астро физици, историци... Любим автор може би, е Анри Троя. Обичам исторически романи, колекцията ми обхваща цял свят, най-вече жени променили с нещо епохата си. Няколко години работех в книжарница и там в свободното си време, четях на корем, възползвах се от отстъпки и следях издателствата. И от тях си имам любими. Редовно имам по 4 книги на нощното шкафче, според настроението чета различна. Ако книгата ме захване, я прочитам за 1 ден. Не мърдам, само чета.
Последната книга е "Лолита" на Набоков, сега съм на Иван Грозни на Анри Троая. Имам още 9 нови, които ме чакат.

Ти си като мен. Обичам да чета за жени-исторически личности,изпреварили.времето си и оказали влияние на събитията в историятя-Анна Болейн,кралица Елизабет,Виктория, Хюрем султан,Екатерина Велика, Сиси Баварска. Чета основно такива истарически книги. При мен е малко и професионален интерес,завършила съм историческа специалност. Главно ме интересува епохата на Тюдорите,Войната на розите и жените истарически личности,изобщо живота им през различне периоди-Среднавековие, Ренесанс. Борджите,Медичите,Тюдорите и т.н.

Виж целия пост
# 31
Може да ми се смеете, но имам лимитизирано издание "Енциклопедия на най-древната професия ". Още от праисторическите времена, със снимки и картини. Едно време тези жени са били образовани и доста влиятелни.
Жалко, че освен клиентите в книжарницата, няколко луди като мен, няма с кого да обменим инфо, книги. Майка ми е зациклила само на българска история и малко френска, въпреки, че чете някои от моите книги.
Виж целия пост
# 32
Аз се каня на "Крялици и наложници". 60 лв е,луксозно издание. Има и за най-великите крале. Трудно се намират. И двете ще ги купувам в един момент. Queen and queenship искам да си намеря,но не съм я търсила. Може би ще я открия н ел.вариант.
Виж целия пост
# 33
Аз се каня на "Крялици и наложници". 60 лв е,луксозно издание. Има и за най-великите крале. Трудно се намират. И двете ще ги купувам в един момент. Queen and queenship искам да си намеря,но не съм я търсила. Може би ще я открия н ел.вариант.
Такива книги не са масово търсени и след време издателствата ги намаляват, преди да ги изтеглят от пазара. Следи ги, може да улучиш момента.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия