Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домашни закуски - рецепти и идеи

  • 3 710
  • 38
# 30
като споменахте палачинки, публикувам и американски палачинки
https://cooks-and-bakes.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82 … D1%81%D0%BA%D0%B8
Виж целия пост
# 31

А аз правя тези Тънки палачинки без брашно, които не се късат. Станаха ми любими и когато имам картофено нишесте, задължително ги правя.
Виж целия пост
# 32
1.Принцеси със сирене и яйце,принцеси с кашкавал,кашкавал и бекон,кайма,кайма и кашкавал.
2.Пържени филиики
3.Бухтички,мекички
4.Палачинки (рядко)
5.Овесена каша с протеин
6.Овесена палачинка
7.Гофрети,понички
И на последно място нещо измислено от мен - ала каквото имам в хладилника:
Изсипвам в блендера прясно мляко,банан,суров бадем,протеин и малко мед.Според млякото,което сложа,може да става за пиене и хапване.
Виж целия пост
# 33
Почитаме закуската през почивните дни и е обикновенно нещо със сирене.
Любимите ми пържени филийки на фурна:
1. включваме фурната да загрява с вентилатор.
2. В купа се разбиват 3 яйца с 250мл. прясно мляко, 1/2 пакетче разтопено краве масло и 1 ванилия. Потаме филиите в сместа и редим в тава върху хартия за печене. печем в силно загрята фурна до порозовяване - макс. 10 мин. Хапват се кой с каквото желае - стват страхотни. Същите правя и с филии козунак, пак на фурна.
Здравейте, да попитам колко на брой нормални по размер филийки стават с тази смес?
Виж целия пост
# 34
Трудно мие да отговоря, тъй като не готвя по  рецепти и ги правя на око, но аз като я забъркам се пълни тавата на фурната, която е и ми отива почти целия хляб, може би около 12-14ф. Като ги потапяте изчаквайте няколко секунди, за да се напои хляба.
Виж целия пост
# 35
Качвам снимка на палачинките без брашно, за да видите как изглеждат! Yum

Виж целия пост
# 36
Чери домати, сурови орехи и различни видове сирене на кубчета аранжирани
Салата в купа от нарязанна дребно зеленчук, подправки (зелени пресни или сушени), лимон пасиран на крем, няколко лъжици кисело мляко, понякога малко сирене натрошено, зехтин
Мъжът ми закусва мляко с банан и круша (или сладък пъпеш), запечени орехи на тиган, тахан различни видове една лъжица, понякога слагам ванилия или какао, също нарязан щоколад пасирани в блендер
Запечен тънко нарязан черен хляб с люта лютеница от типа айвар или някое зеленчуково и овкусено с подправки и лимонов сок пюре
Грозде, диня....
Виж целия пост
# 37


Лучник   

Продукти:
20 гр прясна или 7 гр суха мая
250 мл топла вода
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол
450-500 гр брашно
2 с.л. зехтин /олио/

Плънка:
3 с.л. зехтин /олио/
300-400 гр лук
1 домат
сол
червен пипер
черен пипер
чубрица

1яйце за намазване - разбито

Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в половината топла вода.
Покрийте и оставете на топло да втаса 10 минути.
В купа пресейте брашното и солта.
Направете в средата кладенче и в него изсипете втасалата мая и останалото количество вода.
Замесете меко тесто, като в края прибавете мазнината и омесете добре.
Поставете оформеното тесто на топка в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса до удвояване на обема – около час.
Почистете лука, измийте го и нарежете на дребно.
Загрейте мазнината, задушете в нея лука до омекване.
Добавете нарязания на дребно домат, подправете на вкус със сол, червен, черен пипер и чубрица.
Втасалото тесто изсипете на работния плот.
Разделете го на 2 равни части.
Едната разточете или разтеглете с ръце на кора с диаметър 35 см.
Поставете я в намазнена тава с диаметър 28 см, като краищата излизат извън тавата.
Равномерно разпределете върху нея половината плънка.
Останалото тесто разделете на 2 еднакви части и всяка разточете на кора с диаметъра на тавата.
Върху плънката поставете кора, отново следва плънка и накрая покрийте с останалото тесто.
Прехвърлете краищата на най-долната кора върху лучника.
Намажете с разбитото яйце.
Поставете в студена фурна, за да може да втаса.
Печете на 180 градуса до златисто, около 20-25 минути.
Готовият лучник намажете със зехтин /олио/ и оставете покрит с кърпа 15-20 минути.

http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … sto&Itemid=10
Виж целия пост
# 38
Освен вече изброените се сещам за макарони с масло, сирене и захар, макарони с прясно мляко, масло и захар, макарони на фурна, различни варианти бутерки - мини пици с бутер тесто, бутерки с плънка от яйце и сирене, със сладко, с течен шоколад и банан, с шунка и кашкавал, прясно мляко с бисквити, бухтички, курабийки.
Пържените филийки как ги правите вие, напоследък аз ги правя с яйца, кисело мляко, малко сода и една ванилия. Стават страшно сочни и вкусни. Мъжа ми първоначално скептично подходи, че беше свикнал цял живот с прясно мляко само да бъдат, но така му харесаха много повече и на него. Ако не сте опитвали, ако желаете следващия път опитайте няма да съжалявате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия