Каква храна си носите на работа от вкъщи

  • 8 482
  • 101
# 15
Може би ще ми е по - лесно ако си съставя примерен списък за месеца и приготвям според него.
Седмичен списък е достатъчен и много улеснява не само готвенето, а и пазаруването.
Виж целия пост
# 16
аз нося доста храна. има дни, в които съм носила закуска, обяд + 2 междинни закуски Wink задължително нося салата и протеин. ако нямам време мятам по един омлет + си нося салата, която правя на работа /краставици, домати, чушки..../. имам сол, зехтин, оцет, лимони. често държа в хладилника домашно к. мляко, извара, плодове, мъкна ядки....абе ужас с тази лакомия, но иначе подивявам. а и не обичам да давам сума пари за гадна храна.
Виж целия пост
# 17
аз нося доста храна. има дни, в които съм носила закуска, обяд + 2 междинни закуски Wink задължително нося салата и протеин. ако нямам време мятам по един омлет + си нося салата, която правя на работа /краставици, домати, чушки..../. имам сол, зехтин, оцет, лимони. често държа в хладилника домашно к. мляко, извара, плодове, мъкна ядки....абе ужас с тази лакомия, но иначе подивявам. а и не обичам да давам сума пари за гадна храна.

Ха-ха, същата съм. Само че въобще не го смятам за лакомия и нямам никакви угризения Grinning
Тренирам рано сутрин, преди работа и ако съм правила кардио, после мога да изям света.
Никога не съм могла да разбирам хората, които изкарват деня на солетки, бисквитки, чипс и други имитации на храна. На мен ми трябва добро, здраво ядене и да - също идеята да купувам гадна храна ми е чужда и омразна.

По темата - днес си носих:
1. За закуска - домашна баница с пълнозърнести кори и кисело мляко.
2. За обяд -  гърди от печено пиле ( пекох го с лимон, бяло вино, розмарин и чесън, ммм Blush) и салата от домат, краставица, печен патладжан, киноа, магданоз и малко червен лук).
За прехапване в чекмеджето ми се намират сурови ядки, а в хладилника - пъпеш и праскови.
Виж целия пост
# 18
За днес печена наденичка и салата от грах.
Виж целия пост
# 19
Нося си салата, обилно поръсена със сирене и кашкавал. Някой път си нося нещо готвено, стига да не е течно или твърде миризливо. Нямам претенция за здравословно, просто предпочитам храна приготвена от мен, пред купешки истории.
Въпрос на навик, въображение и организация е всичко Blush
Виж целия пост
# 20
Пастата е основно ядене, а това, че се яде студено с несготвени зеленчуци, не го прави салата.
Виж целия пост
# 21
Е, има разлика между чиния, пълна със спагети и салата, в която е добавена шепа макарони.
Виж целия пост
# 22
Пастата е основно ядене, а това, че се яде студено с несготвени зеленчуци, не го прави салата.

Ами всъщност не е така.
В италианската кухня има доста салати с паста. И със сготвени зеленчуци Blush - тиквички, броколи, какво ли не.
Салатата също може да бъде (и в съвремието често е) основно ястие. Че какво, ако не основно ястие, е салата с паста на обяд в офиса?
Виж целия пост
# 23
https://old.bg-mamma.com/?topic=1070786;topicrefid=20   
тази тема може също да бъде полезна. Има и подобна ФБ група за идеи.
За затопляне - много добра работа у нас вършат термосите за храна от Икеа.
Слагам затоплено ядене и не се занимавам с микровълновата в службата.
Че те всички я ползват, а никой не я измива, вътре мирише на ...
Виж целия пост
# 24
Разтворима супа на маги и крутони, засища много и е нужна само гореща вода 😀
Виж целия пост
# 25
Овесени ядки,ленено семе ,супа с кротони и сандвичи!
Виж целия пост
# 26
Далеч съм от идеята да откривам топлата вода, като предложа варени яйца. По-скоро една идея как варените яйца да станат по-вкусни и да не миришат. Поне на мен, миризмата на варени яйца ми е неприятна. Разрязвате яйцето на две и намазвате всяка половинка обилно с горчица. Слепвате двете половинки обратно и ги нареждате в кутията заедно с маслини и чери домати. Идеален обяд.
Виж целия пост
# 27
Разтворима супа на маги и крутони, засища много и е нужна само гореща вода 😀
Възможно най-големия боклук за организма!
Аз си нося плод ,сурови ядки и сандвич ,в тези жеги сега салати ,има достатъчно зеленчуци в сезон.
Виж целия пост
# 28
Много бих искала по - често да ск нося храна от вкъщи на работа, но ми липсват идеи какво да си приготвям и нося. В работата ми нямаме условия да претоплям, така че трябва, това което нося да е готово за консумация. Вие какво си носите? Simple Smile
Нося си храна за обяд на работа, само отначало иска малко свикване да мисли човек и за това и да си предвиди в какво ще сложи храната. Начинът ми на хранене не включва тестени неща, картофи, ориз...  просто не ми е вариант да забърша нещо готово навън, то почти няма какво наоколо. Отделно че предпочитам храна, приготвена от мен вкъщи.
Пишете че няма условия да притопляте храна, а хладилник има ли наличен? Ако няма, стават по-ограничени опциите вече и предимно постни.

Слагам си салата в кутия и отделно яйца/месо/домашни кюфтета. Салатата като я правя само сол пропускам и си слагам на място, за да не плувне във вода до обед. Ако изобщо има нужда от сол, че в нея често има сирене, маслини и прочие.
Яйчени мъфини също са вариант - сравнително лесни за пренасяне и за приготвяне, могат да се правят с различни добавки да не омръзват и ако има хладилник на разположение, лесно се съхраняват до обед. Поне на мен са ми вкусни и студени.
Правя си понякога сандвичи с някакъв нисковъглехидратен вариант на "хляб" или пък някой от вариантите на кето-"баница", също придружени от пресни зеленчуци и маслини.
Огретен или някаква друга запеканка доста хора също ги харесват и изстинали и също лесно се носят в кутия.
Колежките ми си носят всякаква храна, от мусака до копривена каша и какво ли не, то почти всичко може да се пренесе и обикновено повличат каквото са правили за вечеря и е останало. Имаме микровълнова, но рядко виждам някой да притопля нещо в нея, зависи и дали държите храната ви да е топла. Аз съм от хората дето и вкъщи не всичко биха затоплили, доста неща си ги ям направо от хладилника, та може би не съм критерий.
Тия дни ми минава през ума и да пробвам да си нося таратор в буркан (без чесъна, естествено, нищо не са ми направили колегите), в топлото време би ми дошъл добре.
Виж целия пост
# 29
Не съм съгласна, че липсата на хладилник и микровеле ограничава нещата. Редовно си нося месо и непостни манджи, които държа навън и ям без претопляне. Всъщност аз почти нищо не топля и не държа в хладилника яденето за деня.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия