Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква храна си носите на работа от вкъщи

  • 3 245
  • 68
# 45
Аз имам ето такава кутия за обяд:


Електрическа е. За 10мин обядът е топъл. Има 2 отделения. В по-малкото има допълнителна пластмасова кутия, ако се носи салата, плод или друго, което няма нужда да се топли, да може да се извади предварително. Много е удобна. През зимата я ползвам почти всеки ден. Единствено трябва да се внимава, когато се мие, да не влезе вода в мястото, където се включва кабелът. Към кутията има и лъжица.
Виж целия пост
# 46
На работа имаме стая за хранене с хладилник и микровълнова(но такава не ползвам от години).
Така че за работа си нося зеленчуци за салата (или неовкусена салата от предната вечер) + каквото съм сготвила за вечеря.
Някои неща ги правя в по-големи дози и ги замразявам във фризера. Изваждам сутринта и оставям в офиса на стайна температура и до обяд ми е готово или изваждам от вечерта и на сутринта е размразено.
Последно правих червена леща по мароканска рецепта (страхотно се получи!), която носех в буркан с винтова капачка; имам и замразена-няма промяна във вкуса (но е без картофи!).
Правя си също настъргани краставици за таратор, на обяд добавям само млякото, зехтина и солта.
Понякога си правя заготовка за руската окрошка и пак само млякото добавям на обяд, правила съм си и таратор с настъргани репички и яйца.
Правих и елда/гречка с моркови, гъби и тиквички - много вкусно се получи. Част е във фризера (понеже само аз си я ям Simple Smile ), но не знам каква ще е като я размразя....дано се яде.
Като готвя, гледам по-често да заменям ориза с елда или булгур. Ползам елда и като готвя обикновена леща, много си пасват (горе-долу 50/50 смесвам или с повече леща)

Предложението за яйчени мъфини го подкрепям с две ръце. Много варианти има, а са и невероятно вкусни, даже студени, но по принцип не обичам много топла храна, така че може би заради това са ми вкусни Simple Smile
А и най-различни запеканки и печени зеленчуци....

В офиса винаги имам салата за обяд, зимата съм си носила и кисели краставички, кисело зеле, трушия.
Държа си плодове в хладилника, ядки и сурови барчета в чекмеджето.
Преди време 10-15мин преди края на работния ден често си накисвах микс от ядки (овесени,ечемичени, ръжени)+семена и стафиди в кисело мляко за закуска. Оставях ги в хладилника в офиса за закуска Simple Smile или от вечерта ги накисвах вкъщи и ги вземах за офиса, но вече не закусвам това.
Виж целия пост
# 47
Във въпросната тема обсъждаме идеи вече няколко години. Заповядайте там! Simple Smile
Нагледни менюта в кутия имам в подписа пък или ето  - Обяд в кутия за училище/офиса https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9E%D0%B1%D1%8F%D … e%20Lunch%20Ideas

Каквото готвя вкъщи слагам в подходящи съдове за пренасяне, ползвам и термо чанта и няма нещо, което да не мога да сложа.
Здравословното е относително понятие, колкото хора толква и виждания. Simple Smile
Виж целия пост
# 48
И ние в офиса имаме кухня с хладилник и мъкровълново- макар че аз не ползвам такава никога и съм против. Аз си нося само ядки сурови, плодове и салати. Обикновено поръчваме.
Виж целия пост
# 49
Нося сандвичи, плодове, кисело мляко, варени яйца. Понякога нещо готвено в кутия, или парче печено месо със салата. Друг път пазарувам от близкия супер - зеленчуци, сирене, маслини, черен хляб.  В повечето случаи успявам да избегна джънка, или най-много да купя сандвич с черен хляб и айран, ако не си нося  нищо за обяд.
Виж целия пост
# 50
Записвам се в темата, тази на Морена също е страхотна. Наложи ми се напоследък да нося по здравословни причини, иначе преди ядях през куп за грош навън, носила съм си само плодове и десерти. Имаме кухня с микровълнова, тостер, хладилник, посуда. Вкъщи не ползваме МВ, но от епизодична употреба в офиса нищо няма да ми стане Simple Smile
Нямам специални кутии, супи и по-течни храни нося в буркан на винт, там топля и пресипвам. Салати се правят на място, сухи неща като огретен, суфле от тиквички, ориз, мръвка и т.н. също лесно се пренасят и консумират. 
Виж целия пост
# 51
Аз си правя меню за предстоящата седмица, че и за следващата и по следващата, като ми никнат идеи... и пазаруваме за седмица.
Виж целия пост
# 52
Аз си правя меню за предстоящата седмица, че и за следващата и по следващата, като ми никнат идеи... и пазаруваме за седмица.
На мен ми е интересно да планираш меню за седмица ,но в петък да кажем сигурен ли е човек,че ще му се яде това което планирано за деня.
Виж целия пост
# 53
У нас работи това. Simple Smile
Ако съм питала какво да готвя или предложа два - три варианта все ми се отговаряше каквото ти решиш, което ти е по-лесно... Та така, от отдавна спрях да питам. Разбира се, случват се и промени в плановете понякога. Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Ние вкъщи също сме на меню и то е винаги едно и също- манджи не ядем- винаги има  три неща 1-супа (различна крем супе, пилешка, картофена и т.н. )2- печено месо и риба на фурна 3.  към тях всевъзможни стъклени кутии със зеленчуци, гарнитури, варени яйца, гуакамоле, картофи, ориз- като тази неща ги въртим. Това е- такъв ни е режима. Винаги има какво с какво да комбинираш- много е лесно и разнообразно, макар и да звучи простичко.
Забравих да кажа, че и двамата спортуваме много- не ядем хляб, ограничено ядем млечни продукти само сирене и извара, не пием прясно мляко, не ядем десерти, само плодове.

И винаги големи количества пакети със салати- спанак, рукола, моркови, кейл- това ми е обяда в една голяма купа Grinning
Виж целия пост
# 55
Аз си нося обяд всеки ден. Имаме възможност за претопляне, но ще сложа тук списък на храните, които ям студени (или на стайна температура, имам малка хладилна чантичка от Алиекспрес и като извадя яденето от хладилника сутринта в нас, е станало идеално за хапване до обяд в нея без да се разваля или да е много топло). Позволява ми лятото да нося неща, които иначе биха се развалили:





Та:
1. Крем супа - броколи, картофи
2. Табуле
3. Гуакамоле
4. Салата Цезар
5. Салата от боб с риба тон
6. Зелена салата (с кисело мляко, или с риба тон, с рачешки рулца, с яйце, само салатата)
7. Салата от зеле и моркови (понякога я правя с майонеза и/или на сандвич)
8. Тиквички на грил с кисело мляко
9. Тиквички с домати на фурна
10. Печени чушки с доматен сос
11. Чушки бюрек (но не пържени - запечени на фурна)
12. Бъркани яйца (понякога със сирене, с кашкавал)
13. Омлет
Виж целия пост
# 56
Аз често си нося хумус и авокадо, краставички, моркови на ивички, с едно яйце е супер засищащ обяд. Също много харесвам яйчена салата с извара и малко заквасена сметана, пак със зеленчуци някакви за гарнитура. Много бързо се приготвя пилешко бонфиле с лимон и зехтин на грил тиган, и студено е вкусно поне за мен. Но наистина, здравословно е относително понятие, всеки има различен хранителен режим и различни нужди.
Виж целия пост
# 57
Нося си нещо леко. Закуска например кисело мляко, банан, обяд малко сирене, домат, парче кашкавал, ядки, ябълка. Нещо от този списък. Иначе имаме служебен ресторант с много добра храна на изгодни цени, много рядко обядвам там. По принцип през деня ям малко, трябва да ми е свеж ума.
Виж целия пост
# 58
Има няколко теми в детските подфоруми, там е пълно с идеи.
Тази е последна от поредицата: https://old.bg-mamma.com/?topic=1070786.765;topicrefid=20
Виж целия пост
# 59
едно е за децата, друго е за дъртите. поне при нас има бая разлика /вкл. и в количеството Wink/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия