Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Електронна цигара - алтернатива на тютюнопушенето тема 9

  • 22 280
  • 305
# 180

пробвал ли сте я?
Виж целия пост
# 181
Не съм я пробвал и няма нужда за да съм напълно сигурен, че не си струва. 400 дръпвания при 320 mAh и 1,2 мл пълнител дори и да е вярно означава мижава и слаба пара. Това е продукт, който е изгоден за производители и търговци, но не и за потребителя.
Виж целия пост
# 182
Подариха ми такова преди около 2 години. На мен ми стигаше за около ден. При цена на новите пълнители около 6-7лв не си заслужава. Ударът в гърлото, който търся никакъв го няма. От там и засищането липсва, все ми се пушеше. Ароматите, които се предлагаха тогава бяха едва 6. Сега нещата не мисля че са се променили. Нещо като Bo и Ice, които се намират доста по-лесно на по сносни цени.
Ако мислите да минавате на ел. цигара вложете парите си в мод. Инвестицията първоначално е двойна, но си заслужава.
Виж целия пост
# 183
Дайте някакви добро модове
Виж целия пост
# 184
Здравейте. От началото на месеца и аз се опитвам с електронна цигара. Поради липсата на избор тук, си купих Аспире Оби, единствените, които имаше. Нещо не можем да се погодим обаче. Първите два-три беше добре, пушех основно нея и от над 30 цигари, паднах на около 14 дневно. После вкусът се промени, започна да ми нагарча, езикът си го усещах като полепнал с нещо мазничко и сладко. Течността, която ползвам, е Ара Макс, съдържа глицерол, пропан, диол, бензинов алкохол, никотин, аромати, номер 6 е. Смених главата, но пак не ми харесва, предната изкара две седмици. Като я пуша, не усещам после вкуса на нищо. Има много сайтове, които предлагат различни течности, но нямам идея какво да търся. Тази, която ползвам, ми идваше леко силна в началото, замотаваше ме главата, спеше ми се повече, сега не я усещам. Някакви съвети, защото наистина искам да намаля цигарите, да ги спра чак, едва ли. Пуша от 30 години и то по много, но взе да ми пречи. Кашлям много, постоянно ми дразни гърлото. Ще се радвам за насоки, защото нямам познати, които да ползват електронна цигара.
Виж целия пост
# 185
Проблемът вероятно е от главата, не от течността. Понякога изкарват дълго, понякога не. Зависи от качеството на главата, дали е напоена първоначално добре или са останали сухи участъци.
Нагарчането и течност по езика/устните е нормално за глава, която се нуждае от смяна.

Избирай светли течности - колкото по-светли, толкова по-добре за "здравето" на главата. Тъмните правят нагар много по-бързо. Иначе за вкуса, много е субективно. Аз си карам с една и съща течност от вече над 5 години. Аз си я бъркам от глицерин, пропилен гликол и аромат. Ти като начинаещ, може би е най-добре да отидеш в някой магазин за ЕЦ и да пробваш няколко течности и да си избереш. Пак няма гаранция, че ще са ти най-добрите, но само по описание от сайт, вероятността да уцелиш това което ще ти хареса, не е голяма.
Виж целия пост
# 186
Да, от главата е проблема. Първата глава не е изкарала 2 седмици, а 2-3 дни. След това е започнала да не изпарява както трябва и да се наводнява. След като е започнала да се наводнява е започнала да тече и вместо пара си гълтала директно течност. Сладникавото и мазното по езика ти е глицерин, а нагарчащото е никотин. Това се усеща когато течност ти попадне в устата. Нямам опит с този тип електронни цигари, който ти си избрала, но ми се струват доста калпави и според мен стават само за да пробваш за кратко как е с електронна цигара.
Грешно си подходила, трябвало е изобщо да не пушиш нормални цигари. Пушила си ги не заради никотинов глад, а заради навика. Моят опит сочи, че хората, които се опитваха да пушат електронна и нормални като се надяваха постепенно да намалят нормалните не успяха, лека полека зарязаха електронната и си останаха на нормални. Нормалните цигари са супер прости за ползване и лесно достъпни докато електронните изискват определени усилия и експерименти в началото докато се научиш кое е твоето. Иска се пробване на различни устройства и течности, шанса да уцелиш точно твоето от раз е много малък. Но пък първоначалните усилия си заслужават, защото в последствие, ще усетиш ефект и върху здравето и върху финансите и ще се чудиш защо не си преминала на електронна по-рано.
Трябва да си наложиш на волята, че ще стане и ще стане. Преди 9 години когато преминах на електронна пушех по 2 кутии и нагоре на ден, а от електронните имаше само няколко модела и то доста слаби и проблемни в сравнение с това, което се предлага в момента. Сега пък проблема е че можеш да се загубиш в огромния избор на пазара.
Трудно е така дистанционно да се предаде практически опит, но сме насреща да помогнем с каквото можем. Наистина най-лесно би било ако имаш някой разбиращ около теб да ти показва, но става и с четене в нета. Като започвахме в началото и на нас нямаше кой да ни показва, защото нямаше хора с опит и основно тук и в мрежата се учихме.
Виж целия пост
# 187
Много ви благодаря за насърчаването и разясненията Simple Smile
Миоки, сега погледнах, течността е тъмна, но само това има налично на щанда в магазина. Вкусът ми допадна, вирджиния ми е любим. Просто два-три дни след умерено ползване - дърпане по малко и не често, имах усещане, че ближа батерии. Новата глава къркори и пуска по-малко дим.
The_Third, има само тази цигара тук, другите са Айкюс. Каква би препоръчал? Мога да си поръчам от някой сайт. Аз бях си харесала Его, но после консумативите ще трябва пак от нета да поръчвам. За навика си прав. Палех и се чудех защо, след като не ми се пуши.
Виж целия пост
# 188
Смени главата с нова като се постарай да е хубаво обмокрена вътрешността /памука/ преди първото палене. Вероятно си прегорила тази още в началото и за това така се получава.
Виж целия пост
# 189
Смени главата с нова като се постарай да е хубаво обмокрена вътрешността /памука/ преди първото палене. Вероятно си прегорила тази още в началото и за това така се получава.

Утре ще я сменя Simple Smile Изчаквам 10 минути след напояване, така ми казаха в магазина. А течността потъмнява ли, като стои повече време отворена? Променя ли се някак? Питам, защото моята вече почти месец е наполовина, затворена е, но разпечатана. Толкова бях ентусиазирана. Хубав вкус и аромат, дърпаш само когато искаш, не като цигарата палиш и трябва да я изпушиш. Вечер, като легнех, не кашлях и не ме задушаваше.
Виж целия пост
# 190
И без да е отворена, с времето потъмнява - по-бавно, но все пак си потъмняват - нормално е. С времето също може да "изветреят", но трябва да стоят разпечатани дълго, поне половин - 1 година. За няколко седмици, не би трябвало да има сериозна промяна.
Не се отказвай, освен ако не решиш да зарежеш цигарите изцяло.
Виж целия пост
# 191
Не съм в течение какво се предлага и кое е добро от тези със сменяемите в момента, защото само в началото ползвах изпарители със сменяеми глави, след това преминах на обслужваеми /такива дето сам си правиш намотка и фитил/. Дано се включи някой, който ползва изпарител със сменяеми глави за да даде предложения. Иначе най-добрите са обслужваемите, ама за начинаещ не са най-добрия избор.
Евентуално за изпарител можеш да вземеш някой от тези.
http://gigadrinks.com/product/7813/innokin-zlide-tank-2ml.html
http://gigadrinks.com/product/8346/innokin-zlide-tank-4ml.html
http://gigadrinks.com/product/7687/aspire-nautilus-2s-tank-2-6ml.html
http://gigadrinks.com/product/6436/aspire-nautilus-2-atomizer.html
А за мод има голям избор:
http://gigadrinks.com/category/334/vv-vw-mods.html
Разгледай и си харесай нещо, но не поръчвай преди да покажеш какво си избрала за да видим дали не си объркала нещо.
Виж целия пост
# 192
Аспайърчето е готино, на Инокин също до колкото ми е известно. Само че 4мл ми се струва голям, особено ако ще се сменят течности по-често. 2мл е достатъчно като обем.
Виж целия пост
# 193
Моята е такава. За сега ще карам с нея, че и без това мъжът ми е доста скептичен. Харесвам си я. Проблемът може и да е, че смесвам два вкуса, Вирджиния и Класик, но първият ми е силен, а вторият слаб - 6 и 3 са. А ми трябва нещо средно. Някой трябва да ме шиба през ръката, като посегна към истинска Simple Smile Благодаря ви, много сте отзивчиви.
Виж целия пост
# 194
Проблема с удавянето не е заради смесването на течности. Ако преминеш на електронна цигара в един момент ще започнеш сама да си правиш течностите и тогава ще можеш да си нагласиш силата на никотина и аромата точно както ти харесва на теб. Пък и много по-евтино ще ти излизат течностите така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия