Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сама..

  • 6 920
  • 198
Здравейте! Дълго време се чудех дали да пусна тема с която да си кажа това което ми тежи.. Даже не знам как точно да се изкажа.. Скоро родих и сега всички грижи се паднаха на мен.. Не ми тежи факта, че трябва да се грижа сама за бебка, колкото ми тежи, че МП не се интересува дали ми трябва помощ. Постоянно работи ( кара такси ) и понеже този сезон е слаб, едвам смогва с парите.. Та когато се прибере или спи или яде и излиза пак. Онзи ден го помолих да гледа детето за 1 час, за да мога да почистя и да сготвя нещо набързо, но той ми отказа като каза, че трябвало да кара някой си.. Освен всичко когато се наяде, даже и масата не си почиства.. Аз ли изперквам тотално или какво? Не ми издържат вече нервите, нямам време даже и да седна да ям, тъй като бебка все мрънка и постоянно я разнасям в мен.. Вашите мъже помагат ли ви вкъщи? Какво да правя???
Виж целия пост
# 1
Спри да разнасяш бебето непрекъснато, вържи му залъгалка, за да се научи да я изследва.
Какво толкова сложно има в поддържането на жилище, в което мъжът е непрекъснато на работа, а бебето в кошчето?
Ти сама го гледаш, мъжът ти се сцепва от каране сам, за да ви издържа.
Така е в света на възрастните.
Виж целия пост
# 2
Не знам колко е голямо бебенцето ти,но един слинг/май тай/раница, и хем ще я носиш, хем ръцете ще са ти свободни и ще можеш да хапнеш нормално, да пуснеш пералня, дори да сготвиш.

Говорили ли сте с мъжа ти по-детайлно? Той откакто се е родило детето, прекарвал ли е един цял ден с него? И моят съпруг работи много, късни смени, но когато си е вкъщи, му връчвам малката, дали ще е, за да сготвя, изчистя или да чета книга, без значение. Тя трябва да прекарва време с татко си и той с нея, пък мама и тя е човек и понякога има нужда да е сама. Уикендите главно той се занимава с нея или правим нещо семейно.
Обясни му спокойно, че имаш нужда от помощта му, а детето - да прекарва време с баща си. Ако прекара един цял ден с бебето, най-добре ще те разбере 😉

А с непочистването на масата - преди бебето почистваше ли си?
Виж целия пост
# 3
Бебето няма как да е в кошчето, защото плаче, има колики и сърце не ми дава да я оставя да реве. И да, трудно ми е сама да поддържам къщата чиста, и едновременно с това и да наготвя..и да се грижа за бебето.. Може би не ставам за майка или домакиня! Бебка е на месец.. И не единственното време прекарано на баща и с нея е докато тя спи.. После ми казва - " Какво искаш, тя е толкова спокойно бебе ? " И не, и преди това си беше мърльо! Дрехи и чорапи навсякъде.. Имам чувство, че гледам две деца..
Виж целия пост
# 4
Бебето няма как да е в кошчето, защото плаче, има колики и сърце не ми дава да я оставя да реве. И да, трудно ми е сама да поддържам къщата чиста, и едновременно с това и да наготвя..и да се грижа за бебето.. Може би не ставам за майка или домакиня!
Ставаш и за майка, и за домакиня, не се притеснявай.
Просто си се шашнала малко.
Бебето не е непрекъснато с колики, ами много бързо усеща че като ревне ще го вземеш. Хитри са те, нищо че са малки.
Вържи ѝ от тия пеперуди дето се движат, поизтрай малко като ревне и ще видиш, че ще се укроти.
И не е нужно да препускаш всеки ден с прахосмукачката.
Прави само най- належащото докато свикнеш с новия режим.

Виж целия пост
# 5
  Приоритет трябва да ти е бебето, не домакинската работа. За домакини медали не раздават.
  А като си е бил мърльо, ти какво си очаквала? ММ винаги е поддържал домакинството повече от мен, но и той се опита да се скатава, след като родих.
Виж целия пост
# 6
Да бе, едномесечно бебе маниплулатор 😂
Бебето плаче, защото има нужда да усеща близостта на майка си. И тя много правилно постъпва като си следва инстинкта.
Абсурт, 21 век, почети малко, за четвъртия триместър, не си мятаме бебетата под сянката на дървото, за да копаме на нивата.

А мърльото просто го подмина нали?
Виж целия пост
# 7
Така е когато имаш дете. За съжаление обикноввнно не си даваме сметка какво ще се промени в живота ни след детето Simple Smile
Та първо..нито е важно да изчистиш,  нито да сготвиш.
Опитай се да си почиваш когато детето спи. Готви с бебето във слинг / кенгуру а чистенто правете двамата с мъжа в някой почивен ден.
Щом си е бил мърльо преди....не очаквай чудеса. Просто му напомняй за масата.
Виж целия пост
# 8
Възхищавам се на перфектните домакини от форума, на които ни бебе, ни домакинска работа може да им се опре. Само че, преди колко време/години са гледали тегните бебета. Понякога като мине зора от конкретна ситуация, хората "забравяме" колко трудна е била, (напр.раждането).
Ами не винаги е леко да гледаш сам малко дете. Понякога разликата може да е дори в две деца на едно и също семеиство.
Пп същество, поговорете двамата, но не у дома между готвения, пранета и сменяне на памперси, а в спокойна обстановка (ако ще и на разходка/кафе с детето). Обясни му какво ти тежи и задай очаквания. Например, за начало 30 мин на вечер да гледа малката, а какво ще правиш ти, решаваш за моюента.
Успех! И не, не си нито лоша домакиня, нито лоша майка! Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 9
Летният сезон да е слаб...Странно. Всички разчитат на този сезон. Щом той е слаб, представям си как е през зимата тогава-сигурно таксито стои на трупчета?

Намирисва ми, че мъжът ти май си заделя нещичко само за себе си, за фонд "И аз съм човек" .
Виж целия пост
# 10
Все още бушуват хормоните, а и умората и безсънието оказват влияние. В прав текст, казваш на таткото, че имаш нужда от малко почивка и помощ! Не си нито лоша майка, нито лоша домакиня! На първо място си човек!
Виж целия пост
# 11
Да бе, едномесечно бебе маниплулатор 😂
Бебето плаче, защото има нужда да усеща близостта на майка си. И тя много правилно постъпва като си следва инстинкта.
Абсурт, 21 век, почети малко, за четвъртия триместър, не си мятаме бебетата под сянката на дървото, за да копаме на нивата.

А мърльото просто го подмина нали?

Защо се заяждаш?
Като си в 21-ви век, да не са те учили като през 16-ти, да запашеш бебето в цедилката и денонощно да ти виси на гърба?

И не, "мърльото" не го подминавам, ама като знаеш много, защо не се пробваш като таксиметров шофьор сега, през отпуските, че да те видя колко часа ще са ти нужни и колко пари ще изкараш?

Забави да посъветваш момичето да си събере багажа и да бяга с 200. Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Летният сезон да е слаб...Странно. Всички разчитат на този сезон. Щом той е слаб, представям си как е през зимата тогава-сигурно таксито стои на трупчета?
Ами слаб е.. Не сме на морето все пак.. Тук няма кой да ти тегли една майна 😅... Ще пробвам с кенгуру, дано стане.. А мъж на 30 годинни няма как да го възпиташ тепърва..( не вдява )
Виж целия пост
# 13
Разговаряйте по-ребром с партньора си и  му обяснете, че поне час, когато се прибере трябва да е на разположение, за да може да хапнете, да вземете душ,  а чистенето нека не Ви бъде приоритет...Мъжете понякога се скатават зад работата. Не твърдя, че за него е лесно да издържа семейство, но поне за час може да направи усилие.
Виж целия пост
# 14
Моме, помисли малко как се справяме ние с по 2, и ще ти олекне. А на много от нас са с доста малка разлика в годините. Питаш ли ни?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия