Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с ваучер, закупен от Грабо

  • 1 135
  • 6
Преди известно време закупих ваучер за 12-месечен онлайн курс по английски език към  Ей Би Си Перфект. Всичко беше точно до регистрацията в сайта им от фирмата. Няколко месеца не ползвах платформата , но като реших да продължа, сайта го нямаше, а на негово място се отваряше някакъв китайски. Писах на Грабо. Оттам ми отговориха , че не поемат отговорност за търговеца, тъй като са само посредник. Посоченият телефон на фирмата е изключен. Намерих друг, който е невалиден. В същото време виждам, че пускат обяви в ОЛХ и Базар.бг. Писах им съобщение и писмо на мейла. Не ми отговарят. Някой друг има ли с подобен проблем?
Виж целия пост
# 1
Що се лъжете с тези измислени ваучери ?
Ползвала ли си го въобще ?  В OLX пак за курсове ли пускат?
Поискай да ти кажат по какъв начин ще ти предоставят услугата или  възстановяване на парите- с един мейл до двете фирми - Грабо и Ей Би Си, както и на адреса на управление на Ей Би Си от Търговсия регистър - в Силистра и на адреса от Грабо във Варна, ул. Охрид 4. https://grabo.bg/places/ei-bi-si-perfekt/addresses
Пиши им, че ще си търсиш правата по съответния ред.  Пусни оплакване в КЗП като приложиш всички доказателства и кореспонденция, както и до асоциация на потребителите. Няма да постигнеш за себе си нещо, но поне ще им предизвикаш проверки, с надеждата да ги санкционират. Можеш и в НАП да помолиш да проверят дали са ти осчетоводили плащането .
Поискай от Грабо да им заличат страницата, за да не мамят повече хора.

Прекалено ниска е била цената, та не се лъжи друг път да купуваш подобни ваучери от Грабо.
https://grabo.bg/angliiski-ezik-05z4v


Видях, че имат и ФБ страница,  в която още си седят на ЧНГ 2019 :
https://bg-bg.facebook.com/ABCPerfect.BG/
Те явно все на различни места пускат, където им минат номерата и все в края на годината, явно да съберат пари за НГ. И все на различни адреси.
https://grupovo.bg/places/obrazovatelen-onlayn-tcentar-ey-bi-si- … ekt-4044/kontakti - тук не е ясно в кой град е.

На тази ВЕСЕЛКА ДИМИТРОВА КРЪСТЕВА излизат 2 фирми -  "ЕЙ БИ СИ ПЕРФЕКТ" ЕООД  - в Силистра и "Ви енд Ди Комерс" ЕООД във Варна.
https://papagal.bg/person/B48DFD35BF34BABE62B6A7DEDF31C84A03FD4C … 9D4AB4FF185E92C54

Това са данните от Търговския регистър:

Цитат
"ЕЙ БИ СИ ПЕРФЕКТ" ЕООД

Общ статус
Обявени актове
Актуален учредителен акт
Дело
Основни обстоятелства
1.  ЕИК/ПИК   202807973   20131108132122   История   Документи
2.  Фирма/ Наименование   ЕЙ БИ СИ ПЕРФЕКТ   20131108132122   История   Документи
3.  Правна форма   Еднолично дружество с ограничена отговорност   20131108132122   История   Документи
4.  Изписване на чужд език   " A B C PERFECT" Ltd   20131108132122   История   Документи
5.  Седалище и адрес на управление   БЪЛГАРИЯ
област Силистра, община Силистра
гр. Силистра 7500
"Седянка" No 19
20131108132122   История   Документи
6.  Предмет на дейност   Превод и легализация на документи;Школи за усвояване на знания; Рекламна дейност;Търговска дейност в страната и вън от пределите й, внос и износ; Търговско представителство и посредничество в страната и чужбина; Транспортна дейност; Производство, изкупуване, преработка и търговия със селскостопанска продукция от растителен и животински произход, животни, диворастящи растения, пчели и пчелни продукти; Производство на стоки за бита;Туризъм;Хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска дейност;Частни детски градини и центрове за подготовка и възпитание на деца.   20131108132122   История   Документи
7.  Управители   ВЕСЕЛКА ДИМИТРОВА КРЪСТЕВА
20131108132122   История   Документи
23.  Едноличен собственик на капитала   ВЕСЕЛКА ДИМИТРОВА КРЪСТЕВА   20131108132122   История   Документи
Капитал
31.  Размер   200 лв.   20131108132122   История   Документи
32.  Внесен капитал   200 лв.   20131108132122   История   Документи
Виж целия пост
# 2
Писах да...и аз тези неща успях да намеря в нета. Не можах да го ползвам, още не е изтекъл
Виж целия пост
# 3
Ха, тази Веселка Кръстева ми преподаваше в ЕГ- Силистра едно време по англ. език.
Що не й пишеш на личната фейсбук страница, може да се засрами.
Иначе, много неприятна ситуация.
Виж целия пост
# 4
Писах й на госпожата - във фб страницата, базар бг, олх. Не ми отговори, а на първото място ме блокира. Онлайн мисля, че можеше да се подаде жалба в КЗП.
Виж целия пост
# 5
Писах й на госпожата - във фб страницата, базар бг, олх. Не ми отговори, а на първото място ме блокира. Онлайн мисля, че можеше да се подаде жалба в КЗП.

Да, може. Опиши всичко, приложи доказателсва. Снимай как те е бликирала и други снимки - на мейли и т.н. и им ги приложи като файлове. Но задължително ваучера, че си купила. Пиши, че при искане, ще представиш и допълнителни доказателства и информация, но помисли предварително какво да бъдат. Пиши, че известно време след регистрацията, не си имала възможност да ползваш ваучера, за да учиш и сега си искала да ползваш  поне остатъка до края на срока му, за да научиш поне малко, но ти е отказано или както е там - не ти отговаря на опити за комуникация, блокира те и т.н. , поради което се чувстваш измамена. Пиши как си ги издирвала и че продължават да дават обяви за курсове. И сезираш КЗП, като искаш да извършат проверка и наложат санкция, независимо, че става дума за малка сума,  за да не се окажат и други потребители в твоето положение.
От този сорт...

Може да информираш базар и ОЛХ.
Я дай линк да я видим тази хубавица какви обяви пуска там, за да знаят хората да се пазят от нея.
Виж целия пост
# 6
Скрит текст:
Писах й на госпожата - във фб страницата, базар бг, олх. Не ми отговори, а на първото място ме блокира. Онлайн мисля, че можеше да се подаде жалба в КЗП.

Да, може. Опиши всичко, приложи доказателсва. Снимай как те е бликирала и други снимки - на мейли и т.н. и им ги приложи като файлове. Но задължително ваучера, че си купила. Пиши, че при искане, ще представиш и допълнителни доказателства и информация, но помисли предварително какво да бъдат. Пиши, че известно време след регистрацията, не си имала възможност да ползваш ваучера, за да учиш и сега си искала да ползваш  поне остатъка до края на срока му, за да научиш поне малко, но ти е отказано или както е там - не ти отговаря на опити за комуникация, блокира те и т.н. , поради което се чувстваш измамена. Пиши как си ги издирвала и че продължават да дават обяви за курсове. И сезираш КЗП, като искаш да извършат проверка и наложат санкция, независимо, че става дума за малка сума,  за да не се окажат и други потребители в твоето положение.
От този сорт...

Благодаря  bouquet   Така смятам да направя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия