Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 7 041
  • 78
# 15
Да не ме псуваш после, все пак е въпрос на вкус. Но между две покупки - от пазара и от този магазин - определено имаще разлика
Виж целия пост
# 16
За една елда - няма Joy. Може да те благославям, ако ми хареса Wink.
Виж целия пост
# 17
Може ли все пак да се върнем на темата на темата?
За друго си имате ЛС
Виж целия пост
# 18
Ми, върнете се, пишете.
Това си е по темата. Продукт, с който се готви за 15 мин. Не съм единствената, която иска да знае кой е този хубав продукт.
Виж целия пост
# 19
Може ли все пак да се върнем на темата на темата?
За друго си имате ЛС
Най-добре.

По-горе видях рецепта за планиран кашкавал в кори от баница.  Звучи лесна. Ще пробвам.
Виж целия пост
# 20
Освен кашкавал,много вкусно става и сирене в кори за баница -краве ,овче,козе ,фета.Само трябва да се подсуши на кухненска хартия от саламурата.
А Пепчо беше споделила в тема като отговор на мой въпрос, че и топени сиренца стават вкусно .Много ги харесвам със сладко, както си е традиционно.От тези на  триъгълничета,едно срещу друго с връхчетата и завити в пликче от кора по двечки Heart

Друго много любимо от авторката :
Печено сирене в кора за баница с мед и орехи
http://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_29.html?m=1

И:
Сирена във фолио
http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html?m=1

Виж целия пост
# 21
Благодаря   😎  и за споделеното, и за линковете!
Виж целия пост
# 22
Суровата елда е зеленикаво-бежова, печената е кафява и миризлива.

Просото също се сварява бързо, арабския кус-кус става за 5мин, залят с вряла вода.
Има едни оризови спагети, много тънки. Те се заливат с вряла вода и са готови след 2 мин.
Виж целия пост
# 23
Днешното 15минутно ястие беше пилешка кавърма.
В тиган с малко зехтин нарязах 3 стръка праз и пилешко месо от бут.Позадушиха се,като започна да се позапържва добавих бурканче айвар,сол и малко лют пипер.
Виж целия пост
# 24
Червената леща е продукт ,който се сварява за 7 минути.

Пилешко месо за готвене с гъби и сметана-в тиган.Сметаната я добавям накрая.

Виж целия пост
# 25
Миди, 4-5скилидки чесън нарязани, 200мл бяло вино,50гр.масло, магданоз, лющян (девесил), черен пипер, сол.

Сгорещяваме малко олио и слагаме ситно нарязания чесън, почти веднага добавяме маслото, виното и след като заври добавяме мидите и подправките в тиган или тенджерка с капак.
Готвенето отнема около 10мин. или докато се отворят мидите.
Виж целия пост
# 26
Радвам се, че видях темата ви!

По-горе са написали, че червената леща се сварява за 7 минути и може да се добави и обърка към ваша любима салата ( без сирене де)

Много съм фен на ястие , на което в основата е салата, но можеш да се нахраниш.

Подобно е ястие с тортелини (или друг вид спагетено или тестено изделие). Варят се 6 минути, поръсвам с настърган пармезан и докато изстива. В къпа нарязвам айсберг, доматки на ситно, маслинки, белени семки, заливка на вкус и омесвам с тортелините.

Месо шарено с лук на тиган. Нарязан лук на едро, обръщам го в тигана за минутка и добавям шарено месо, често бекон и разбърквам до готовност. Накрая подправки на вкус.
Виж целия пост
# 27
Гювечета в микровълнова за 7 минути, който използва микровълнова, естествено. И още около 10- ина минути за предварителното сваряване на картофи, ако ще се слагат.
Слагам малко олио на дъното, колбас, сварените картофи, сирене, кашкавал, лъжица- две доматено пюре / да не е повече, понеже може да изкипи/, подправки, чуквам едно яйце / не го бода с вилица/, захлюпвам с капачето и на седем минути завъртам. Вода- не.
Виж целия пост
# 28
Аз много обичам това:
Скрит текст:

 Арабски кус кус накиснат за няколко минутки във топла вода. Яйца, салата. Може да търпи вариации. Добавяла съм моцарела на топчета или гриловани зеленчуци.
 
Виж целия пост
# 29
Напоследък правя арабски кускус със зеленчуци. Един пакет готова зеленчукова смес( най- често от Лидл, има много видове) на тиган за десетина минути е готов. Кускусът набъбва за 2 минути. Смесвам го със зеленчуците, добавям малко соев сос и е готова вечеря. Разбира се, по- често го ползвам като гарнитура към месо или риба, но и само така става.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия