15-минутни ястия - идеи и рецепти - 3

  • 23 375
  • 191
# 75
Мм, супер е тази каша.
По моя край й казваме сИрена каша.
Виж целия пост
# 76
Към 15-минутните ястия бих причислила и принцеси от кайма. Към кайма се добавят подправки по вкус, малко кашкавал и с тази смес се мажат филийки, които се запичат само на горен реотан за 10 минути във фурна.
Виж целия пост
# 77
Към 15-минутните ястия бих причислила и принцеси от кайма. Към кайма се добавят подправки по вкус, малко кашкавал и с тази смес се мажат филийки, които се запичат само на горен реотан за 10 минути във фурна.

Ох, принцеси и пържени филии правя рядко, че мога да изям огромно количество. Blush
Аз правих с тортила питките пица, много ми хареса, как досега не съм го правила.
Виж целия пост
# 78
селска яйчена каша

От баба я знам. В дълбок тиган се запържват брашно и червен пипер в олио, след което се добавя вода и се бърка, за да не стане на бучки. Когато се затопли водата, се чукват яйца и се бърка внимателно около жълтъците. Те трябва да останат цели и рохки, а белтъците да се раздърпат на конци и да се сварят. Когато се сгъсти манджичката, се посолява, изключва се и се натрошава сирене. Кашата е идеална за хора, които обичат да си топят хляба.
За около 15 минути е готова.
Баба им викаше полети яйца Simple Smile Правеше ги по няколко варианта и по гореописания начин и в подсолена вода пошира яйцата, след това в тиган запържваше брашно и червен пипер и разреждаше с водата от яйцата, слагаше яйца в чинията и ги поливаше с кашата, затова полети. Също и просто опържваше яйца на очи вадеше в чинията, а в тигана с мазнината - брашно, сол и червен пипер и разрежда с вода, отново полива с кашата. Винаги при пържене на яйца на очи още като ги чукне в тигана и слагаше плътен капак, така се забулваха много бързо и жълтъкът си остава рохкав, понякога и малко водичка слагаше за да се образува пара под капака.



Виж целия пост
# 79
Селската яйчена каша звучи добре, ще я пробвам. Както и полетите яйца.
Аз правя бърза пица и с пърленки от Лидл (тънки, кръгли пърленки). Докато загрява фурната, редя продуктите , започвам и готово.
Виж целия пост
# 80
Пърленки от Лидл мммм. Затоплени във фурната и отгоре намазани с масълце и поръсени със сиренце или кашкавалче. Много са вкусни и с течен шоколад и банан 🤗
Виж целия пост
# 81
Можеш ли да ми покажеш пърленките на снимка?
Виж целия пост
# 82
Виж целия пост
# 83
Намерих ги. Благодаря. Те били в новата брошура.
Виж целия пост
# 84
Това намаление за кога е? Не мога да го намеря на сайта.
Най-вероятно не е актуално. Ползвах снимката
Виж целия пост
# 85
Това намаление за кога е? Не мога да го намеря на сайта.
Най-вероятно не е актуално. Ползвах снимката
За следващата седмица от петък 20. 09 до неделя 22.09
Виж целия пост
# 86
Моята 15-минутка от вчера е миш-маш Yum Зарибихте ме с тези арабски питки и лаваш за пици, ще направя през уикенда. Любими бързи манджички, че само такива мога да правя Laughing - задушени гъбки с пресен лук, сирена каша - но ние правим бяла, само масло, брашно и сирене, багета нарязата на филийки, не до края и напъхани между филийките масло, подправки, кашкавал..., запича се 5 мин. Ще се сещам в движение за друго и ще черпя идеи от вас.
Виж целия пост
# 87
Гъби с масло за 15 минути във фритюрник с горещ въздух. Няколко минути преди края слагам масло, сол, черен пипер, скилидка чесън и накрая копър.
Виж целия пост
# 88
Евче, светни ме за тези фритюрници с горещ въздух, каква му е идеята, какво приготвяш, дали си доволна, общо взето.
И по темата: "шкембе" чорба с кладница.
Виж целия пост
# 89
Фритюрникът ми е скромен Тефал Актифрай, 200 лв на прИмоция.
Върти един горещ въздух вътре, една перка бърка продуктите бавно, но постоянно. С малко мазнина се постига ефект на пържено, но все пак не е на вкус съвсем като киснало в олио. Аз приготвям най-често картофи, разбира се, гъби, пилешки крилца. Има тук поне две теми за тези машинки и дамите и господата там са ме смайвали с фантазия Grinning
За мен е полезна придобивка, само дето заема много място.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия