Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

  • 8 098
  • 206
# 45
Кой лекар те прегледа на 6-тия месец и ти каза, че няма нищо?
Виж целия пост
# 46
Две години след раждане, през които бях с хиперлактация, отидох при Панов в Токуда и му казах, че напипвам бучици в дясната гърда. Прати ме на ехограф и там ми казаха, че се виждат
образуванията. Изпратиха ме с лист, че няма изменения. Убедена съм, че можеше да бъде хванато тогава. Аз съм много недоверчив човек, винаги си проверявам нещата, ходя на няколко специалиста, докато не получа обоснован  отговор. Обаче тук се провалих, предоверих и успокоих. Та Тинтири, разбирам те. Аз на моменти се обвинявам, че постъпих безотговорно.
Фри, благодаря, ще го мисля малко, пък и много зависи какво ще каже професорът. Много разчитам на неговото мнение и много се надявам да внесе разяснение колко зле с нещата.
Виж целия пост
# 47
Тинтири, при мен виж G3 за 2 г. живеене с него, докато се е увеличавал...растял в самата гърда не успял да зарази и един лимфен възел, а е близо до подмишница...Аз съм го напипала след прегледа при гинеколога с ехограф, а той не го е видял, небрежна работа ...Ти си го имала, за да зарази толкова възли, но са само от страната на гърдата - така виждам. Има карциноми, които се виждат като фиброаденом - те като при мен. А сега мисля, че има карциноми, които не се виждат така лесно - те като при теб...Моята лична лекарка е починала от рак на гърдата и съм я питала, че като е мед.работник, защо отишла така късно на лекаря...Тя ми казва, че е ходила редовно....Значи, просто някой път не се виждат тумори, а ги има ..Тото, кой ще отговаря за тези грешки на лекарите? Счупиш фар на колата на някому - отговаряш....Могат и да те съдят за грешката, защо е станало така...Тото, кой ще отговаря, че ти е причинил мъка? Мистер Хикс ли е....?
Виж целия пост
# 48
Аз ходих на преглед в началото на юни и нямаше абсолютно нищо, а в началото на декември същата година вече бях 2 към 3 стадии. Бучка не съм напипвала, чак като ми показа хирурга на ехографа, напипах плоско уплътнение високо под ключицата. Гледах и сравнявах двете снимки, на юнската нямаше съвсем нищо, на декемврийската се виждаха две бели петна, съединени по средата, това бяха туморите. Разсейките бяха под гръдния мускул и по лимфните възли под мишницата. Така че понякога всичко става много бързо, при мен се беше развило само за 2-3 месеца и беше възпалителен рак. Гадно, бързо и много агресивно нещо. И при мен е G3.  Изключено е да не са го видели, аз самата гледах снимките и сравнявах. Та понякога нищо не зависи от нас, за съжаление, каквото е писано...
Фри, миналата седмица водих баща ми на вливки  в "св.Иван Рилски", претъпкано е и там като навсякъде.
Виж целия пост
# 49
Кой лекар те прегледа на 6-тия месец и ти каза, че няма нищо?

Проф. Михайлова в Щерев. Мамография и мануален преглед. Тя няма ехограф. Василев тогава беше отпуск, а аз си бях решила, че искам да си направя прегледа. Може би това ми беше грешката и на ехограф щеше да се види. Имаше някои съмнения тя, пипа ме адски обстойно, докато гледаше снимката, но накрая заключи, че няма нищо притеснително. Да отида след 6 месеца.
Виж целия пост
# 50
Тинтири, аз имах 2 тумора и Василев ги видя на ехограф. Беше много категоричен,че не са добри.На следващия ден ходих на друго място и там ме гледаха с ехограф и после мамография.Лекарят каза,че ако е била само монографията ,нямало да разбере,че има нещо - на ехографа се виждало много по-добре.

 Аз Тамоксифена ще го започна след лъчетерапия, така ми казаха онколозите. Само Золадекс съм започнала.

Тото,стискам палци за успешни терапии и горе главата!
Виж целия пост
# 51
................ Обаче тук се провалих, предоверих и успокоих. Та Тинтири, разбирам те. Аз на моменти се обвинявам, че постъпих безотговорно.
Фри, благодаря, ще го мисля малко, пък и много зависи какво ще каже професорът. Много разчитам на неговото мнение и много се надявам да внесе разяснение колко зле с нещата.
Вярно си се предоверила. Хем са видели образувания, хем са писали че нищо ти няма! Това са последиците - за две години след като си си напипала бучки. На мен д-р Младенов ми видя съвсем малка група туморчета на мамографията и после потвърди с ехографа. А малоумната Перчева не ги разпозна на ехограф и реши, че са кисти. Добре че не ѝ повярвах и отидох в Света София при Младенов.
А за мисленето - няма какво да го мислиш и да го преживяваш. Каквото такова, яко химия и после всичко наред както предпишат лекарите.
Аз ходих на преглед в началото на юни и нямаше абсолютно нищо, а в началото на декември същата година вече бях 2 към 3 стадии. .............
Лейди твоят рак е възпалителен, той се развива много бързо. Не е като обикновения хормонозависим. Пак добре, че се пребори с него, браво.
Виж целия пост
# 52
И аз при вас.
Спряла съм да чета прогнози, статистики и тем подобни. Каквото, такова.
Да попитам - има ли и някой друг като мен, който не може да пие антихормоналните таблетки?
Да, познавам и такива и такива, които доброволно не го пият. И в двата случая са в дълга ремисия. Едната ми дружка направи токсичен хепатит И опитаха с още едно лекарство, пак не стана, и бърдо спря всичко. Това беше преди 8 годшни. Дойде и даже,че и да дете мислеше, ябеше ш хер положителен.

Виж целия пост
# 53
Ами за сега уж всичко е ок, занапред ще видим.
И при мен хер-а е с 3 плюса. И силно хормонозависим квартирант, та затова се тревожа за таблетките. А и ревматолога ми ги забрани, то не че мога да ги пия де. Сега чакам да ми се обадят да кажат какво вместо тях, поне добавки някакви. То като не може, накрая нищо няма да пия и така на риск, но онколозите не мислят така.
Такъв страх ме тресе мен да ви кажа, че място не си намирам.  При всякакви процедури, които ми правят, последно от контаста, зачервява се лицето, шия и деколте и само болната гърда. Ако е обикновена алергия, би трябвало навсякъде да е така. Параноясах май да не се върне гадта. И затова, че е възпалителен, мисля занапред да ходя на преглед на всеки 3-4 месеца.
И аз също за първи път отидох на мамограф като се усъмних в клиника "д- р Щерев". Ами веднага се видяха туморите, изглежаха като бели петна. И веднага ми казаха, че трябва да се извадят, "за да видим с какво точно имаме работа". Та ми е чудно кой специалист не би ги различил, то се вижда с просто око.
Виж целия пост
# 54
Писала съм тук вече, че съм излезнала от кабинета на гинеколог от ехографа му и в тоалетната съм решила по-добре да изтрия гел от гърдата дето ме е мазал гледайки на ехограф. И съм напипала бучка 1 см някъде. Те такава е била 2 г., не е пораснала, но е G3. Мамограф, ехограф са показвали фиброаденом. Решила съм сама да го махна да не ходя по прегледите....Четейки постовете виждам, че с рака е много сложно...Може да не се види, въпреки профилактични прегледи..и прочее. Божия работа е! Останала съм без гърда и вярвам в това, че на човека му е писано, какво да стане от самото раждане...Имала съм проблеми и така уж по глупост, от невиждане на изхода от ситуацията с работата отишла съм при възрастна циганка от Лом Цеца - тя говори с мъртвите....Тя се прозявала, въртейки на масата някаква карта, хълцала....и вика ми, че починалата ми майка ме предупреждава, че ще закъсам със здравето с дясната гърда...И после много съм се сещала за това нещо, когато съм упреквала себе си, че не съм се изоперирала по-рано...Всичко е писано...
Виж целия пост
# 55
Честит празник на всички! Наздраве на именяците и на всички празнуващи покрай тях!
Имам нужда от малко съдействие, защото от четене оглупях.
Така написано:
 Her 2-(1+)- негативен резултат.
ЕR - силна експресия в 100%, позитивен резултат
PR - силна експресия в 80%, позитивен резултат
Кi67 в 18-20%, висока пролиферативна активиност
означават ли, че към момента съм с ЕR+/Pr+/Her 2 -
Поразрових се и разбрах, че когато е класифициран като агресивен, какъвто по описание и код е такъв моя и с много засегнати възли и инвазия по съдовете в тъканата, а в същото време е Her2 - се изпраща за ревизия, защото има противоречие  - уж силно агресивен, пък с отрицателен Her.

Тинтири, ти къде се оперира? Понеже спомена, че при мен била много подробно описан рака и ми стана интересно. Мислех, че има някакъв стандарт, който се следва от всички при описанието.
Фри, имах честта да се видя с д-р Перчева. смятам, че има много опит и знания, но в същото време ме убеждаваше да не бързам с операция лятото  - жега, инфекции, отпуски. Искаше да правя разни скъпи образни изследвания, а всички останали лекари ме уверяваха, че ехо на корем и рентген на бял дроб са напълно достатъчни преди операция. И определено се разколебах дали наистина вярва в необходимостта им или има някаква комерсиална нотка.
Виж целия пост
# 56
Toto, не се притеснявай толкова. Дето казват лекарите, от лошото - най-хубавото ти се е паднало. Счита се, че Хер отрицателните са по-малко агресивни и по-рядко дават рецидиви. 100 % естрогенен отговор, също е много добре. Ще се повлияе отлично от хормоналната терапия. Ки-то не е чак толкова високо. Така, че спокойно момиче! Всичко ще бъде наред!!!
Виж целия пост
# 57
ЕR+/Pr+/Her 2 -
Да според хистологията това е.  Кi-67 не е определено като много високо (моето е 14 а във форума момичета са споделяли за доста по големи цифри). И мен ме озадачава как с отрицателен хер и сравнително малко ки има толкова заразени лимфни възли. Както пише salnik това е по-малко агресивния вид.😕 може би наистина е добре да се направи една повторна хистология.
Кога е консултацията с Дудов? Мисли повече къде ще се запишеш за лечението. То хора има навсякъде в повече .
Виж целия пост
# 58
Tottó къде прочете, че твоят рак е силно агресивен? Това май си го измисли Simple Smile Всички ракове по принцип са си агресивни сигурно, ама пък чак "силно"...
Кi67 не е високо, тук къде къде по-високи стойности са споделяни, значи клетките на рака не се делят бързо.

За Перчева - тя и мен ме изпращаше за "кистите!" ми при нейните хора в Сити на мамограф срещу заплащане, но аз я отсвирих. Отидох при ЛЛ, взех си направление и ме прегледаха по ЗК в Св. София. Комерсиална си беше Перчева и още как. Взе ми 10 лева за да ме учи как да се самопреглеждам, без да ме пита искам ли не искам ли да ме учи. И ме овика и за други неща де, била съм несериозна, че не съм си донесла предишни снимки и т.н. Още си пазя розовия документ за "кистите" ми. Ако бях ѝ се доверила през 2013....
Виж целия пост
# 59
Като е G3 това не значи ли най-агресивен?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия