Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 58

  • 27 286
  • 525
# 435
Unknown_lady - Ти си с ревматизъм и алергии и много други проблеми, при теб всичко е усложнено. А в листовката на тамоксифена не видях да пише, че предизвиква артрит.
Плюс ако си склонна и предразположена да вдигаш кръвно по принцип -  всяка стресираща процедура и натоварване и проблем ще ти го причини, не само лъчето.
Оо така е. Аз тези неща си ги имах и всичко подобно ги усложнява много. От Тамоксифена се задуших, от Лерозол ме удари в ставите. Даже лекарят от телк- а като видя, че са ми предписали Летрозол, ми каза, че това не е за мен,при артрит не бива,  да взема Тамоксифен. Така се надявах, че ще мога да го пия, ама не става. А високо кръвно имам от години, пия всеки ден лекарство за него, лъчето само го активизира. Сега съм добре де. Тревожи ме инфекцията в болната гърда. Ще се наложи да слагат дренажи и кой знае какво.
Виж целия пост
# 436
Ставна болка двустранно и симетрично означава артроза на съответните стави. Жената трябва да направи рентгенови снимки и на двте колена и на двата глезена и да отиде при ревматолог. Антихормоналните таблетки дават такива усложнения в ставите. Затова и на мен ми е невъзможно да ги пия, че много закъсах с тях.
При мен ново 20. Събудих с множество подкожни точковидни кръвоизливи по краката, повече на левия. Не е алергия със сигурност. Някой има ли представа какво може да е това?  ММ ми каза, че трябва да ме види кардиолог. То егати и почивката стана. Като се върна, ще тябва веднага и при хирург да ходя, и при кардиолог. Абцеса уж се затвори, но мястото си е зачервено и боли. Аман вече.
Леди, имам си такива точки и съм се чудила, но не са много - тук-там. Чела съм за тях, нещо като запушването на съдчета го водят...Но те не се махат. Така са много време при мен. Трябваше да пуснеш снимката да ги видят всичките. Все някой още ги има.
Виж целия пост
# 437
Letrozole намалява костната плътност , което е различно от възпаление в ставите.В листовката пише артралгия, което е болка в ставите, рядко е описан и артрит .  В ставите има естрогени подобни рецептори, затова едно от първите оплаквания при менопаузата е болка е ставите. Това не означава , че ставите се разрушават обаче. Още повече, тамоксифен е агонист на тези рецептори и при опити с животни намалява възпалението в ставите ( също пази от , а не предизвиква остеопороза при жени в менопауза).Натежаването дори с един кг има голям ефект върху ставите, също обездвижването, защото мускулите се отпускат и не поддържат ставите.
Виж целия пост
# 438
При мен Летрозол предизвика непоносими болки в ставите и в големите кости, ама наистина непоносими. А от Тамоксифена направих алергия. Правих изследване и за костна плътност, в началото на жълтата зона съм, не е проблемно. Ревматолога категорично забрани при мен Летрозол. Сега ще го мисля как да стане.
Виж целия пост
# 439
Ти виж какво става с болната гърда, ставите ги остави засега, тази кръв и гной.... Инфекция - каква е тази инфекция ??? Не може ли да претичаш до някоя лаборатория там някакви изследвания да направиш междувременно? Ако на мен ми се случи нещо такова досега да съм примряла от страх. Мисля те и стискам палци.
Виж целия пост
# 440
Благодаря Фри за подкрепата! Тук няма къде да ида точно,трябва в Бургас,  а и ще трябва сигурно да се отвори и/ или да се сложи дренаж. Никого не познавам тук, но в други ден се прибирам в София и веднага отивам при хирурга, имаме уговорка. Според него това е мъртва тъкан, получила се от многото процедури лъчетерапия. Аз нали направих цели 50 за срок по- малко от 6 месеца. А може и да трябва да се оперира, ако излезе, че е много. Така или иначе, трябват процедури и лечение. По - добре да съм при него, познаваме се и му имам доверие. Това е набирало от доста време, нали се подуваше мястото и затова ми правиха скенер. Там обаче, нищо не откриха.Всичко си е било ок, казаха. А сега от антибиотика,  почти спря да тече, само малко е, но мястото пак е леко подуто и зачервено, боли при допир и съм сигурна, че вътре има още гадост и трябва да се отвори. Освен антибиотика, ММ ми слага и инжекции Дексаметазон за гръбнака, че вчера не можех да стоя права за повече от 2-3 мин, адски болки.
Ще му се невидял и късмета, направо се разпаднах вече, що ли ми трябваше да идвам тук, като си знам на какъв хал съм.
Виж целия пост
# 441
Здравейте, момичета и момче, което се губи от известно време и чакам скоро да се включи, че липсва! Идвам да ви кажа, че вчера минах първия си диспансерен. Ехография на вътрешни органи и кръв, уж всичко е нормално. Следващият ще е декември, тогава ще ми дадат направление и за сцинтиградия. НО! Не това дойдох да напиша, ами да ви кажа отново каква сила е тая група. Чакането за въпросния диспансерен преглед си беше жива мъка, аз си я направих тройна, понеже бях с двете си момчета, по стечение на обстоятелствата трябваше да ги мъкна с  мен. Представете си какво чудо е с момчета на 3 и 8! Обаче не бях сама! Имах си прекрасна компания и помощ в лицето на нашата Ren! ( много, много целувки и благодарности), която въпреки че не успя да мине на нейния диспансерен, стоя с мен и децата ми през цялото време, че даже два пъти ми ги и пази! На всички желая здраве и да знаете, че ви чета!
Виж целия пост
# 442
Скъпи девойки, (Мидко не го касае😁) току-що яко ме шокираха швейцарките посестрими по съдба и болест, защото "викат" новатс коса може да се боядисва след най-малко една година! 😱 ВЕРНО? Моля ви кажете, че не е истина! Аз днес исках да се боядисвам, но ме домързя. Смятайте как ще изтрав година. Божее😜
Виж целия пост
# 443
Марита, аз също питах  докторите за боядисването и ми казаха поне 4 месеца и то с безамонячна боя или къна.
Виж целия пост
# 444
Ако някоя от вас реши да пробва с къна - ето темата
https://m.bg-mamma.com/?topic=1098668
Изглежда трудоемко, но всъщност не е. А косата става лъскава и здрава.
Виж целия пост
# 445
Боята за коса не трябва да съдържа някакво PPD, канцерогенно било.
Виж целия пост
# 446
Ами русите от вас какво правите или сте правили, или ще правите? Аз друг цвят освен рус няма да си сложа на косата. Божее как ще ходя с тези бели косми😱
Виж целия пост
# 447
Ами русите от вас какво правите или сте правили, или ще правите? Аз друг цвят освен рус няма да си сложа на косата. Божее как ще ходя с тези бели косми😱

Аз за пръв път се боядисах руса, когато си отрязах дългата коса, за да се подготвя за химиотерапия (косата ми е тъмно руса към св. кестенява)
След нея, когато попорасна и свалих перуката, пак се боядисах при първото подстригване (оформяне) на новата перушина- не помня колко месеца след химията, но около 6.
И досега се боядисвам- 19 години по- късно (вече много побелях) и косата ми е все така гъста, лъскава, хубава.
Мен май никой не ме е предупраждавал тогава, но имам спомен, че май ползвах безамонячна боя (почти нямах бели коси тогава).
Виж целия пост
# 448
Ани, безамонячна и руса?
Виж целия пост
# 449
Ани, безамонячна и руса?

Дори руса къна има....

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия