Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Имам нужда от помощ с болен роднина

  • 13 796
  • 580
Здравейте мили дами!Аз съм нова в този форум.Обръщам се към вас и ви моля за съвет.Става въпрос за вуйчо ми той на времето живя много безотговорно продаде си апартамента и колата живя на макс и накрая майка ми го прибра в къщи.Той получи страхова невроза почна да не излиза от нас и така минаха години майка ми почина от рак преди 2 месеца не мога да опиша болката в сърцето ми.Вуйчо ми падна духом стана 200 килограма не иска да стане от леглото, той има телк взима малка пенсия, в момента баба която е на 91 години да е жива и здрава се грижи за  него.Апартамента е мой,той няма нищо.За старчески дом се чака от 3 до 5 години аз съм студентка с 10 бона кредит,нямам възможност за частен старчески дом или за жена за гледане.Нямам възможност да дам 800 лв на адвокат да му стана настойник и да подпиша вместо него,защото той не иска да подпише за старчески дом, един ден няма кой да го гледа, аз не съм длъжна нямам възможност.Моля ви от цялото си сърце посъветвайте ме какво да правя?Той тормозеше мама беше алкохолик тя от добро сърце го прибра. Има ли начин някдъ да го вкарам?Аз не мога да го гледам аз съм на 23 години искам да работя да се развивам.Моля ви дайте ми съвети.
Виж целия пост
# 1
Тия, дето тормозят другите със "страховата си невроза" и имат порок, са просто егоисти, които уморяват близките до тях. Както се е случило с майка ти (съжалявам, съболезнования Sad ).
Бих те посъветвала да го оставиш, този човек не е депресиран, крие си лошотията си зад депресията и ще те погуби, ако останеш в обсега му. Млада си, без майка, не се заробвай с лоши хора. Живей! : )

Знам, че ти звучи странно, но кофти хората винаги са нечии роднини и техните роднини не са им длъжни само защото са такива. Видяла съм това- онова и мисля, че ако направиш грубата грешка да му позволиш да се вкопчи в теб, ще съжаляваш след години. Щом е тормозил майка ти, и с теб ще го прави. Бягай далеч.
Виж целия пост
# 2
Лия, първо стартирай процедура за осъвременяване на ТЕЛК. За целта искай от личния лекар освен другите документи и зелен талон за домашно посещение. После подай бързо документите и докато чакаш да мине комисията иди в дирекция "Социално подпомагане" в твоя град и питай какво може да се направи. Вземи си тефтер и химикал, ако трябва да си записваш - процедурите за човек, който не се е сблъсквал с тях досега, звучат много сложно.
Направи всичко по силите си да го настаниш в дом. Успех.
Виж целия пост
# 3
Къде да избяга, Кетчър, тя си е вкъщи... Майка й го е прибрала в тяхното жилище, което сега е нейно. Кофти работа...
Виж целия пост
# 4
Аз мисля за старата баба. Как ли се справя на тези години.
Виж целия пост
# 5
Ми да продава и да се мести. Тъкмо би се отърсила от спомените. Аз поне така бих направила.

Как ли, къта си парите и се опитва да помага на детето си лентяй.
Виж целия пост
# 6
То дали е вариант ти самата да се махнеш някъде, докато се задейства процедурата за настаняване, за да не се тормозиш в тази тежка обстановка.
Виж целия пост
# 7
А баба ти къде живее?
Това жилище и неин дом ли е?
До колкото разбирам вуйчо ти не живее при теб, а при майка си в апартамента, за който говориш.
Виж целия пост
# 8
Дорис, пише, че нейната майка го е прибрала, значи явно той продължава в тяхното жилище да живее. Хич няма да се учудя, ако и бабата живее там.
Виж целия пост
# 9
Според мен, можеш да потърсиш адвокат за по-малко пари. Не мисля, че всеки би взел 800 лв. за тази услуга.
Виж целия пост
# 10
Жилището е мое!Баба живее тук и тя го гледа.Мама почина от рак лекарите така и не откриха какъв рак беше много тежко.Ако случайно не го приемат в дом има ли вариант да го вкарам в пигоров или лудницата и да го оставя там?Апартамента е на мое име не съм длъжна да го гледам,дали ще ми го върнат какво ще стане?Ще направя първо всичко по силите ми да го вкарам в държавен дом ,но ако нещата не станат трябва да го изгоня и се чудя как.Не ми е жал,защото цял живот мислеше само за себе си и си продаде всичко,сега аз го отнасям...
Виж целия пост
# 11
Алкохолик, страхова невроза, 200кг мъж.
Възможно е да е за освидетелстване.
Медицинско лице ще Ви даде най - точния и компетентен отговор .
Виж целия пост
# 12
Искам просто да не е в домът ми и да ме тормози психически : (
Виж целия пост
# 13
*В дома на майка ти.
Виж целия пост
# 14
Да в нейният!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия