Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсерцио маргиналис?

  • 221
  • 3
Здравейте!
Бременна съм в 22 г.с. На ФМ лекарката каза, че пъпната връв е закрепена на ръба на плацентата. Каза, че няма отношение на развитието на плода и бременността. Но не каза нищо за раждането, а и аз забравих да я питам. В интернет не пише почти нищо.
Има ли някоя мама, която е била с такава пъпна връв? Секцио ли трябва да се ражда?

Мерси предварително!
Виж целия пост
# 1
Едва ли ще се налага секцио.
Налагат го основно ако плацентата е частично или напълно на входа на влагалището. Както и други здравословни проблеми. Ако е само това, едва ли е повод за секцио.
Виж целия пост
# 2
Мерси!
Виж целия пост
# 3
Моята пъпна връв също е захваната в края на плацентата. Не са ми казали обаче същото название. Единствено ме предупредих всеки път да напомням, че е захваната така, защото имало значение вече след като бебето излезе. Когато вадят плацентата понякога я подръпвали за пъпната връв и да имат предвид да не се скъса. Иначе нямало отношение към храненето и развитието на бебето! Дали ще е нормално или секцио ще решите към края на база още много други показатели. Не го мисли от сега. Успех и леко бременеене!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия