Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за помощ - Bank Of England

  • 218
  • 6
Здравейте. Не знам дали пуснах темата в правилния раздел, но и да не съм, миля за извинение.
Вчера пуснах обява, че продавам мобилен телефон и на сутринта, някакъв момък от Scotland проявил интерес и ми писал във Вайбър, че иска да го купи. Разбрахме се да не е чрез Пейпал, тъй като не малко взимат комисионна и реших да го питам дали може по банка. Е да, ама като съм "тъпа" и не разбирам. Човечеца ми прати даже снимка, на опашката в банката и ми поиска сметка, имена и всичко нужно, след час получих мейл от Bank Of England. Получих данни за трансфера и ми казват, че за да завърши верификацията трябва да им изпратя проследяващ номер и чак тогава парите ще бъдат пренасочени към мойта банка. Става въпрос за 1500лв и не знам дали да рискувам. Подготвих пратката и изпратих номера на банката, върнаха ми, 98%  pending и че още верифицира, това което си мисля, че най вероятно ще изчакат движение по пратката и тогава ще ги пуснат. Аз съм я направила в петък да я пускам с ТнТ, ама нито знам каква е тази банка, нито съм сигурна че ще получа нещо и съм много объркана. Моля ви за съдействие, който е правил такива банкови трансфери. Мерси
Виж целия пост
# 1
Ка̀жи чес'но, че си се върза̀ла. Laughing
Виж целия пост
# 2
Това е стара схема и е 100% измама. Не изпращайте телефона! Доста хора са изгорели така с телефони, мотори и т.н. Първо банките имейли не изпращат, няма такава практика. Второ, дори да бяхте избрали пейпал, пак щеше да има фалшиви имейли от тях, че парите са в сметката, след което се канселира транзакцията. Ако не ми вярвате, изпратете нещо друго вместо телефона, например нагънат вестник и вижте дали ще получите дори стотинка...
Виж целия пост
# 3
Понеже не знаеш каква е банката - Bank of England е централната банка на Велиикобритания тоест тяхното БНБ. Освен това е една от най-старите в света и модел, по който много от сегашните ЦБ са създадени. Освен това като ЦБ не се занимава с предоставяне на банкови услуги на гражданите /въпреки че до преди някоя друга година е имала такава услуга единствено за служителите си/. Занимава се с монетарната политика на страната като неин регулатор и печатането на пари. Освен това като ЦБ участва в сетълмента. Не знам какво ти е пишело в имейла, но като ЦБ няма да тръгнат да ти пращат имейл.
Освен това съм работила на място, където се плащаха до различни страни. Например превод от Германия до САЩ или от Англия до Франция, понеже компанията имаше сметки в няколко различни страни и централата ѝ беше в Англия. Мога да ти кажа че като международен превод може да се позабави малко, но не и повече от пет работни дни. Освен това самата банка на изпращача може да си има вътрешни правила за сигурен превод и да ги позабави докато той получи стоката, но това е малко вероятно.
Обикновено да кажем превода ще си е директен дебит да кажем от ТрансферУайз към ДСК /давам пример с две известни компании в банковата сфера/, а самите ЦБ на Англия и България ще играят просто ролята на посредник в операцията.
ТрансферУайз - ЦБ на Англия - БНБ - ДСК
Щом си им изпратила проследяващият номер, а това е било условието /от истинската банка на изпращача, но не и от ЦБ на Англия/ тогава би трябвало да ги получиш.
Виждала съм и по-странни условия за превеждане на пари като това да напишеш рождения ден на получателя, или мястото му на раждане, или пълния му адрес, или някакви други подобни по-лични детайли. Но това са единични случаи и то никога не са свързани с държави в Европа, а обикновено други като Тайланд да кажем.
Обяснявам ти всичко просто, защото каза че не знаеш как стават нещата
Но всичко в текста ти иначе ми изглежда като схема за получаване на безплатен телефон
Виж целия пост
# 4
Ето мейла, като уж е пуснал сумата:
http://prikachi.com/images.php?images/290/9629290x.jpg

След като предоставих тракинг номер на банката:
http://prikachi.com/images.php?images/302/9629302d.jpg

Разбира се, че не съм го пуснала. Казах му, че докато не видя парите в сметката ще откажа куриера.
Виж целия пост
# 5
Писали са ти вече, че е измама. Bank of England е централната банка и там частни лица нямат сметки. Още повече трансферът е в левове!
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви много. До последно се чудих какво да правя. Нямсше да му го пусна най вероятно, но сега даже ще откажа и куриера. Благодаря.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия