Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дуфастон

  • 206
  • 12
Здравейте, мами,

Днес ми изписаха дуфастон за нередовен цикъл.
Правиха ми изследване на прогестерон 2 поредни месеца за по сигурно, но за съжаление и двата пъти стойностите бяха ниски/под нормата. Имам го този пробрем от началото на година и дори забелязах, че съм качила няколко кг в следствие на този проблем.
 Моля, за съдействие какви са ми възможностите за отслабване или напълняване от препарата? И какви странични реакции да очаквам?

Предварително ви благодаря за съдействието и помоща!
Виж целия пост
# 1
Изследвали ли сте хормоните на щитовидната жлеза и инсулин? Килограмите нямат връзка с прогестетона.
Виж целия пост
# 2
Привет да изследвала съм си щитовидната жлеза и всички други хормони без инсулин. Всичките  те са в норма.
Ами питам за кг защото в интернет като чета стигам до извода че протестерона и естрогена като не са балансирани се получава покачване на кг
Виж целия пост
# 3
Лично аз не съм имала абсолютно никакви странични ефекти по отношение на килограмите от дуфастона.
Виж целия пост
# 4
Много благодаря за отделеното време! Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Привет да изследвала съм си щитовидната жлеза и всички други хормони без инсулин. Всичките  те са в норма...
Не е достатъчно да са в норма. Трябва да са в под определена стойност. Ако ги пазиш, пусни ги в темата за Хашимото, за да ти кажат ок ли са.

За прогестерона - пълнее се при недостиг, но не и при приема му. Той по-скоро нормализира положението с килограмите.
Виж целия пост
# 6
Привет, отново

Ами гледал ми ги е лекар останалите хормонални и ми казаха, че са окей няма проблем с тях.
Аз досега никога не съм пила хормонален препарат и ми се иска да разбера повече  за тях.... чета основно интернет можете да се досетите.

Да разбирам ли, че това че съм качила сега кг е заради ниския прогестерон и че почвайки да пия дуфастон ще си върна старата форма. / не че съм качиля много, но все пак за нито една жена не е приятен факта, че качва кг без да е променила нещо- храна/движение и тн./

Също мога да добавя, че много често ме боли главата в.дните преди цикъл /който последните месеци сериозно ми закъснява 😤😤😤/обикновенно главоболието е по около ден два но се случва.. Sad правилно е да намирам връзка с прогестерона, нали?

Пак ви благодаря, за бързите отговори и компетентно мнение Simple Smile
Виж целия пост
# 7
И на мен ми ги гледа лекар, но се оказа че ги тълкува по грешни стойности, които отдавна е доказано, не са верни. Така загубих ценно време за лечение и много натрупани килограми. Масово се случва да кажат, че са добре, но да не са, затова не го изключвай. Колко ти е ТСХ-то?

За килограмите, причините могат да са много, включително щитовидна и инсулин. Прогестеронът също, но често причината е комплексна, не е само едно нещо.
Виж целия пост
# 8
При долна граница 0.3 и горна 4 - моя е 0.67 TSH
Виж целия пост
# 9
При тези стойности не би трябвало да е от него, вероятно е от прогестерона, като го нормализираш, ще се нормализират и килограмите. Следвай лечението, което ти е предписано.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, извинявам се предварително, имам въпрос, който не е точно по темата, но е свързан с Дуфастон, не знаех къде да попитам. Миналия месец бях на море, трябваше да съм в цикъл и затова започнах да взимам Дуфастон 2 пъти на ден в продължение на 10 дни. На третия ден се появи много тъмен цвят течение, на петия започна обилно с по-светъл цвят. Не спрях да го взимам. Този месец ми закъснява. Чувала съм, че може да прескочи месец. Въпросът ми е, случвало ли се е на някоя от вас?
Виж целия пост
# 11
Дуфастона, ако не е бил изписан от лекар и не е пит по схема- в определени дни от цикъла, ще ви обърка хормоните. След 2-3 месеца ще се нормализира цикъла. Но това не е шега- пие се след проверена овулация поне, защото иначе я възпрепятства и може да стане задържан фоликул- функционална киста, която не се знае кога и как ще се изчисти. А в края на цикъла, малко преди очакваната менструация няма никакъв смисъл да се пие, защото ще удължи цикъла. Сега не се знае според мен дали ви закъснява, защото след изместената с дуфастон менструация никой не знае кога се очаква следващата. В смисъл- много по-опасен и вреден е от менструация на морето.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия