Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Задълженията на един тинейджър

  • 878
  • 26
# 15
Сега е лято, едва ли се скъсва от учене. И да учи - една пералня да пусне, понеже вижда коша пълен, или да разтовари мияната, няма да й навредят на ученето.
Виж целия пост
# 16
И на мен ми се струва прекалено. Мен никой не ме е учил да готвя, никой не го е очаквал от мен и все пак... мога да сготвя всяко основно ястие. За по-сложни манджи - има интернет, отваряш, четеш, готвиш. Не е ядрена физика. За чистенето е същата работа - просто премахваш боклуците и нечистотията, и така докато стане чисто навсякъде. Отново няма нищо сложно, което да трябва да се учи и практикува с години.

Образованието и ученето на нещо, с което някой ден ще си изкарва прехраната, това иска време и това би трябвало да е основното й занимание в момента. Който създава семейство и деца, да си ги гледа. Някой ден, като има свой дом и нейно семейство, ще си домакинства на него. Разбирам да поема някои елементарни неща вкъщи, но лично аз, от този разказ, оставам с впечатлението, че майка й не пипва нищо.
То като пуснеш пералня, приготвиш храна, измиеш чиниите, оправиш прането и боклука и за завършек, гледаш и малкото дете... какво друго остава за правене?
Виж целия пост
# 17
Съгласна съм, Elunaria, че който си има деца - да си ги гледа!
Но и авторката не пише задълженията да пречат на образованието.
Ако майка й съвсем не пипва - не е редно, нали всички са ползватели.
Ако пък това положение е само за лятото, а пък девойката не е завършила добре предходната година, някак си го разбирам.
Виж целия пост
# 18
Пързалка или не, да си кажа мнението. Задълженията на моята дъщеря са да си подрежда нейната стая и да изхвърля боклука. Отскоро има желание да се учи да готви, та се включва и в това. Пазарува малко неща, за които предварително съм ѝ казала. Не смятам, че е нейно задължение да гледа сестра си, още по-малко да я обслужва. Те не че в ДГ биха и я дали. Не искаха да я дават на батко ѝ, който беше на 17, какво остава на по-малко дете.
Виж целия пост
# 19
Никъде не пише, че не е завършила добре учебната година, но дори да е така... аз на мястото на майка й, ще я натискам да учи, а не да ми готви и да си играе с брат си. Wtf, момиче на 14 години, да си играе с 5 годишно?? Ами да си играят родителите му, или пък още по-добре - да намерят дечица на неговата възраст, с които да си играе.

Имах съученичка, приятелка, с която бяхме близки, тя все не можеше да излезе с нас, защото имала да готви, чисти, гледа малкото, или пък да учи... ако й остане свободно време. Родителите й ми бяха много неприятни тогава. Имах чувството, че я използват.
Виж целия пост
# 20
А, за детето съм съгласна. И аз не бих прехвърлила по-малкото на по-голямото.
Иначе, защо точно е този "терор" можем само да предполагаме.
Виж целия пост
# 21
Сори, не го намирам за правилно, нито за възпитателно, напротив- майката му е намерила цаката. Аз ако съм на 14- годишното момиче, ще обявя тотален бойкот, докато родителите не се осъзнаят, че в момента на това дете времето му е да излиза с приятели, да чете, да слуша музика, да спи повече, да дреме на компютъра, да релаксира с любимо занимание, каквото и да е. Не да отглежда брат си!
Виж целия пост
# 22
Аз като човек отгледала брат си съм го правела същото.. Майка ми постоянно работеше, за да може да ни издържа ( самотен родител е ) На 13 години вършех цялата работа вкъщи, дори и готвех, а мама се прибираше грохнала от работа.. Гушкаше ни и заспивахме!  Сега той е едно прекрасно момче на 15 години което ми помага с всичко което му кажа и е достатъчно оправен да живее и сам!
Виж целия пост
# 23
Пързалка или не, обаче тази майка ми звучи като да не иска да си гледа децата и е намерила лесното, филмче за малкия, да не мрънка, а каката да прислугва. Освен това ядат само вечер навън, а тя прави закуска и обяд, което не е малко. Хубаво е децата да се учат на отговорности, но това си е чиста експлоатация за мен. Авторката май каза „ родителите ми”, което значи, че явно има и баща.
Виж целия пост
# 24
Не знам за другото, но ок ли е 14 годишна девойка да къпе петгодишно момче? Мен това не ми се струва нормално, ама знам ли.
Виж целия пост
# 25
Няма нищо лошо в това да го изкъпе, кака му се пада. Четох, че бил достатъчно голям, за да се изкъпе сам. Не мисля така, защото на 5 години нито коса ще измие както трябва, нито тяло. Да не говорим колко са палави децата и се хлъзгат в банята, падат.. Аз не бих оставила детето си на 5 години да се изкъпе само. Да пробва с миене на коса и тяло, да, но напълно само - не.
Виж целия пост
# 26
Има противоплъзгащи постелки за баня. Имахме такава, когато дъщеря ми беше на 5. Нищо му няма да се изкъпе само. Момче е, колко коса ще има и надали се мие косата всеки ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия