Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Приготвено вкъщи или купено от магазина?

  • 6 879
  • 177
# 165
Вкъщи даже готвим повечето пъти за всеки различно.
Виж целия пост
# 166
Храната влияе върху здравето още от бебешка възраст, но някои провокирани тогава проблеми се отключват по-късно.
Влияе върху имунитета. Пример - моята дъщеря. Като бебе и по-късно е хранена, по нашите критерии, доста добре, с готвена храна и никакви боклуци от рода на близалки (само веднъж годишно за Коледа), чипсове и въобще готови храни с бъкана всякаква химия. Като бебе при педиатър е водена само за консултации, в градината една скарлатина я хвана и това й беше боледуването до края на втори клас. В детската градина попаднахме на директорка, подкрепяща здравословното хранене и кухнята им беше ориентирана към него в рамките на възможностите. Родители, основно с лекарските професии, организираха разни сценки за да разберат децата кое е добре да се яде и кое не. Но от втори клас като започнаха да ги пускат в училищната лафка, нашето и то да не остане по-назад от другите  ... и от трети клас започнахме често да посещаваме педиатъра "по същество" с разни вируси.
В нас е правило да се готви, и за вечеря и за обяд на следващия ден. За улеснение съм се снабдила с какви ли не уреди с всевъзможни функции (дори и каменна мелничка за брашно за хляба).
И обичам да готвя, и не ме мързи, но като се върна (за щастие не е постоянно) скапана след 12-13 часов работен ден, съвсем не ми е до готвене и тогава правим изключение.
Виж целия пост
# 167
Не мога да си представя да живея на купешка храна.Поради работата ми се налага да правя компромиси, защото нямам време.С ужас установявам, че парите ми заминават за продукти и храни, а почивните ми дни в готвене.
Виж целия пост
# 168
То горе-долу и при останалите е така..
Виж целия пост
# 169
Храната влияе върху здравето още от бебешка възраст, но някои провокирани тогава проблеми се отключват по-късно.
Влияе върху имунитета. Пример - моята дъщеря. Като бебе и по-късно е хранена, по нашите критерии, доста добре, с готвена храна и никакви боклуци от рода на близалки (само веднъж годишно за Коледа), чипсове и въобще готови храни с бъкана всякаква химия. Като бебе при педиатър е водена само за консултации, в градината една скарлатина я хвана и това й беше боледуването до края на втори клас.
Споделям написното. А подчертаното е много, много точно!
И нащата щерка (на 12г. стана наскоро) е така. Дори не можа да изкара никоя шарка, но тя винаги е с домашна храна в кутия за у-ще, никога не се е хранила по друг начин. От бременността ми с нея инвестирам в здравето ѝ за цял живот, особенно в по-зряла възраст.

По темата - домашна храна, когато пазаруване - 2-3 от количката ни е с плодове и зеленчуци, останалото са варива, морски продукти, по-малко месо, няма пакетирани храни. Съображенията ми са споменати в началото на темата. Готвенето ми е страст, освен че имам и време.  Това е моят живот. Simple Smile
  Иначе да се сготви например една паста със зеленчуци към нея в повечето случаи изисква 15 мин. и бързина с ножа или ползването на блендер. Пицата пък ми отнема 40-45 мин. от омесването на тестото до сервирането на топла домашна пица.  Има бързи ястия. Simple Smile  
Виж целия пост
# 170
Това че сготвените у вас тестени неща и спагети са по-здравословни от купешките пържоли... Е много спорен момент. Откакто спряхме да ядем захар, брашно, въглехидрати- сме други хора.
Виж целия пост
# 171
Това че сготвените у вас тестени неща и спагети са по-здравословни от купешките пържоли... Е много спорен момент....
За мен спор няма,  защото темата е за домашна храна,  а не здравословна. 🙂
Виж целия пост
# 172
Точно така, вкъщи се правят и пържоли, и печено месо, и какво ли не.
Нека темата не се изражда в антивъглехидратна
Виж целия пост
# 173
Мдам, нищо че съм твърдо невъглехидратно хранеща се, но все пак мисля, че една домашна баница е за предпочитане пред пържолата от топлата витрина на Билла. И сега ми се яде баница по оная рецепта на Морена, ама няма пък. Оммм! Пълна съм с воля! Оммм!
Виж целия пост
# 174
А Сатаната шепне ' Хапни едно парченце, кво толкова' 😂
Виж целия пост
# 175
Махни се от мен, Сатана! bishop
Виж целия пост
# 176
Ей, аз като бях на режим, умирах за баница. Сега - тц.
Виж целия пост
# 177
Забраненият плод е най- сладък, нали знаете. Simple Smile А когато е приготвен в домашни условия е идеален. Вчера си купих крем-карамел, че вкъщи на двама човека са забранени яйцата и да не им правя скомина. Е, не е същото като домашния. Не ми мина мерака. То все едно не ядох това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия