Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Астрология и съдба

  • 5 956
  • 50
# 45
Сега си давам сметка - този период Сатурн - Марс - започна през февруари 2019г. и точно тогава "започна всичко", което се развива и в момента. Тогва бяха посяти семенцата на промяната, но бе нужно време за развитие и изява. Едва сега слобявам цялостната картинка и последявам взаимовръзките - от началото на периода. Благодаря ти!
Виж целия пост
# 46
Виж целия пост
# 47
Има ли нещо специфично и общовалидно за хората, които имат имат една и съща зодия и асцендент?
Виж целия пост
# 48
Има ли нещо специфично и общовалидно за хората, които имат имат една и съща зодия и асцендент?
това са твърде широки маркери , за да им се намери общовалидност.
Виж целия пост
# 49
Най-общо казано, това, което са те, така ги възприема и обеството.
Но това е доста обобщено изказване и съвсем не означава, че останалите хора имат лицемерна външна изява.
Виж целия пост
# 50
Подвластни на времето и пространството
Автор: starinthenightsky

Хората допитващи се до астролог, предимно задават въпроси от типа "Кога ще срещна любовта на живота си ? "Кога ще постигна професионален успех ?" "Кога периодът ще ми е финансово по-успешен ? " ...

Тема на тази публикация е кога от астрологична гледна точка, се създават условия отделни теми от рождената карта, да излязат на дневен ред.  За целта се използва астрологичен метод, който се нарича профекции.

Профекции - мунданна домификация

Неговата история датира още от древни времена. Профекциите са се използвали още в античността. Чрез профектиране на рождения асцендент, се определя планета, на чиято символика е подвластен периода.  Тази планета се нарича още хронократор на периода. От гръцки "χρόνος" - време и "κρατώ" - държа. Профекцията обхваща период от 12 години, по една за всеки зодикален знак.  Под "шапката", на които поетапно са някакви теми.  

Посредством този астрологичен метод се дели някакъв времеви период на 12 равни съставни последователни части. Като метод за прогноза се използва в контекста на годишния солар, но може и отделно. Тази методика намира своето място и в Джйотиш - Мунтха е нейния аналог. Мунтхеш се нарича профекционния управител на асцендента, хронократорът на годината.
За една лична соларна година това се равнява на 12 месеца. Всяка една соларна година, започва около датата на рождения ден с един профекционен управител, основен хронократор, който важи за всичките 12 месеца. На този годишен хронократор, е подвластен и първия месец от същата тази година. Вторият месец от тази соларна година е следващия поред зодикален знак, който отстои от рожденото Слънце. Личният профекционен месец започва в рождения ден като число, но във всички останали 11 знаци. Профекционната "стъпка" за един месец е приблизително 2,5 градуса. По толкова се профектира цялата рождена карта за месец.  От една и съща дата, но в поредни месеци. Така всеки един от месеците в годината си има свой мини хронократор, но в контекста на основния за годината.

Някои астролози от древността са поставяли знак за равенство между дом и зодиакален знак. И смяната чрез профекция на един дом,  е била равнозначна и на смяна на профекционния управител, който управлява съответния дом. Или казано другояче една година се управлява от един хронократор. Други пък са профектирали рождения асцендент от неговия градус. Това прави възможно наличието на двама хронократори. В рамките на соларната година.
При съвременните астролози се наблюдават привърженици и на двата начина. Понеже е методика създадена в античността, някои предпочитат да я прилагат на практика както са я използвали тогава. Без Уран, Нептун, Плутон. Или с равнодомна система. Въпрос на лични предпочитания.

Профекциите са известни най-вече като методика за придвижване на рождения асцендент във времето през различни зодиакални знаци, в рамките на 12 годишен цикъл. Съответно това се изразява поетапно чрез "подвигане" на една или друга тема от рождената карта. Посредством характеристиката на планетата рожден управител на знака, в който попада профекционния асцендент. Това не изчерпва техните възможности. Профектира се цялата рождена карта - като профекция на всички върхове на домове, планети. Всички те сменят зодикални знаци - характеристики и ... съответно фокус.
Профекционата ос асцендент - десцендент и техните рождени управители представляват определени условия, среда, които са на преден план. Тази ос е филтърът, в условията на които са повдигнати темите "посочени" от местоположението и знака на профекционното Слънце. Неговият профекционен и рожден управител. Транзитите на и към планетата, която е станала хронократор и профекционния управител на Слънцето, стават водещите за периода.

Каква роля изпълняват в астрологичната прогноза ?
Профекциите придават определен фокус, конкретност на една астрологична прогноза. Като отсяват основното от второстепенното.
Профектираната рождена карта като цяло може да е олицетворение на естественото развитие, динамика на рождения потенциал. Докато транзитите макар и косвено да натискат "разни бутончета",  са повече израз на външното - условия, среда, обстоятелства, което си взаимодейства с личното, индивидуалното.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия