Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Адаптирано мляко с кърма

  • 657
  • 11
Здравейте. Проблем ли е ако смесвам адаптираното мляко с кърмата ми. По отделно да захранвам с адаптираното мляко и отделно с кърма. Има ли опасност от запек?
Виж целия пост
# 1
Как така захранване са АМ и кърма? Това не е захранване. Захранване и горе-долу всичко, различно от АМ/кърма. Нещо не разбирам въпроса.
Виж целия пост
# 2
Храня бебчо с адаптирано мляко, защото кърмата ми е малко и се изпомвам с помпичка. В отделно шишенце е кърмата ми, в друго отделно шише е адаптираното мляко. Между храненията с адаптирано мляко му давам и кърма. Мисълта ми е проблем ли е това за бебето? Благодаря
Виж целия пост
# 3
Не е проблем. Но ако искаш, може да увеличиш кърмата си. Има подфорум "Кърмене", разгледай го.
Виж целия пост
# 4
Окей.Благодаряя Blush
Виж целия пост
# 5
Аз правех същото в началото, защото кърмата ми не достигаше. Започнах да го слагам да суче легнал до мен и да се приспива така. Кърмата се увеличи и той забрави АМ. Докато дохранвах с АМ имаше повече колики.
Виж целия пост
# 6
Проблемат при нас е че малкия бебок не иска да суче плаче дърпа се незнам какво да направя 😏😏🙄
Виж целия пост
# 7
Това най-вероятно е причината за недостига на кърма. Нужна е голяма дисциплина да се поддържа количество само с гадене, аз едва ли бих се справила. Ако искаш да минете само на кърма, а и на директни кърмене, питай тук  https://m.bg-mamma.com/?topic=1112168 , има момичета, минало през доста трудни ситуации с кърменето, ще ти дадат съвет. Напълно възможно е да минете само на кърмене Blush
Виж целия пост
# 8
А защо между храненията кърма?
Аз давам през 3-4 часа първо изцедената кърма и след това веднага допълнително АМ, за да станат милилитрите колкото му трябват на бебето.
Нищо няма да му стане на бебето. Консултирала съм се с педиатър и той ми каза само да не смесвам в едно шише двете.
Виж целия пост
# 9
Това, за което говорите се нарича "смесено хранене". Първо се дава кърмата, след това изкуственото мляко. Ако се смесят, нищо няма да му стане на детето, но може да се случи да не иска да изпие всичкото в шишето. Тогава губите ценни милилитри кърма.
А най-добре, разбира се, е да е само кърма. Извикайте специалист да ви помогне как стават нещата с кърменето. Безплатни консултанти има в цяла България.
Виж целия пост
# 10
Най-вероятно бебето не може да засуче правилно зърното. Това трябва да оправите. Но има редици причини поради които да не може да се получи, като например къса юздичка.

Ако не може да засуче, вариантът е да се изцеждаш и да го храниш с биберон. По-добре с кърмата. Но ако дохранваш с АМ, то задължително първо трябва да кърмиш и после да му подаваш допълнително АМ. Ако го правиш в обратния ред, детето ще изгуби интерес към гърдата и съответно кърмата ще започне да намалява.
Гледай да кърмиш първо. И ако не засуква - цедиш и пак храниш с кърма.
Дано успееш да намериш някой от тъй-хвалените консултанти по кърмене, да те инструктира на място.
Виж целия пост
# 11
консултантите помагат и по телефона даже.
Момиче, 100 пъти по-добре за твоето бебе е майчиното мляко. Всички майки си мислят, че нямат кърма, но с постоянство и упоритост, може да ви се увеличи. Става с постпянно държане на детето на гърда,  колкото повече суче, толкова повече мляко ще имате. В първите дни е голям зор, опитайте се да го кърмите, дори и на 15 мин, ако не стига кърмата. Всяка капка от вашето мляко е създадена специално за вашето бебе от вашия организъм! Давайте му тази безценна течност, най-лесно е бебето само  да суче, а не с помпата. И то може да истегли много повече, отколкото вие с помпата. Дори е възможно да се заблуждавате, че кърмата не стига.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия