Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 80 958
  • 879
# 495
Определено е по-добре да се вземе поне 6ца като големина, отколкото по-малък, цяло пиле влиза вътре спокойно.
Виж целия пост
# 496
Голямата "тенджера" дойде Blush Гледах я, като голям камък. Направих теста с водата и очаквано, метнах едни бланширани картофи. Имат мазнина и не добавих. Не пожънах успех Confused Уж гледах клипове, рецепти, пък едни картофи изсуших. В следващите ще добавя малко, да видим какво ще стане. Приемам съвети за лаици. Много му се радвам, но и се притеснявам дали ще се справя с него.
Виж целия пост
# 497
Ако имаш фейсбук има група за споделяне на рецепти и съвети. Заповядай при нас Instant pot@BG ОБЩНОСТ
Виж целия пост
# 498
Доста са вдигнали цената на пот-а в Англия. Особено сравнено с тази от Черния петък.
Виж целия пост
# 499
Тая фейсбук общност ме изхвърли много бързо. Вероятно, защото  не пишех коментари. Не разбирам какво ги хвалите
Виж целия пост
# 500
Групата е много полезна, не е нужно да се пишат коментари. Друг е въпроса ако не се спазват правилата в групата, което според мен е по вероятната причина да "изхвърлят" някого. Аз също не съм от пишещите.
Виж целия пост
# 501
Една позната ме вкара в групата. Оказа се, че я има спомената дори в една от диплянките на Пот-а. Обаче там всичко е висш пилотаж за мен. Само се дивя и радвам на чуждите творения. По стечение на обстоятелствата, в момента не смогвам нищо да свърша в нас, камо ли да сготвя. Моят вече взе да ме бъзика за НЕготвенето.
Виж целия пост
# 502
Аз само търся в Гугъл за рецепта - “instant pot pasta/meatballs/chicken wings/salmon Alfredo/fish chowder/creme brûlée” и т.н. Излизат сума рецепти и става бързо.
Виж целия пост
# 503
Тая фейсбук общност ме изхвърли много бързо. Вероятно, защото  не пишех коментари. Не разбирам какво ги хвалите
Групата си е много полезна , аз съм писала два-три коментара и съм в групата все още. И между другото , групата е създадена от представителите на  instant pot, може да е с цел реклама , но е успешна.
Виж целия пост
# 504
Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
Виж целия пост
# 505
Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.
Виж целия пост
# 506
Благодаря.
Кажи ми, моля те стъпка по стъпка с програма за печене и време, защото аз днес го чакам и съм твърде начинаеща Simple Smile

Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.
Виж целия пост
# 507
Благодаря.
Кажи ми, моля те стъпка по стъпка с програма за печене и време, защото аз днес го чакам и съм твърде начинаеща Simple Smile

Момичета,
Дайте идеи/рецепти лал да сготвя пържоли в пота, за 1во готвене нещо вкусно и лесно, да са крехки и сочни, още ме съм решила пилешки или свински.
И двата вида стават много вкусни. Непременно на Соте запечатайте първо. И накрая не спускайте принудително налягането. Става супер сос от течността на дъното.

Мариновате си пържолите както желаете. Пускате на програма Соте, като изпише Хот слагате много малко мазнина, за да се омазни леко дъното и слагате пържолите. Чакате да хванат загар и се пуснат от дъното (в началото може малко да залепнат - не ги бутайте, а изчакайте месото само да се пусне - това става когато вече е добре запечатано). Обърнете ги и от другата страна. Тук аз бих ги извадила и сложила лук и гъби да се задушат за малко, ще налея малко вода (много малко - примерно не повече от 1/4 до половин чаша) колкото да се деглазира дъното добре и после ще върна пържолите, ще сложа подправки по вкус. Канселирайте Соте и пуснете на Манюал или Прешър кук (зависи какъв ви е модела) за 10 мин. Като свърши програмата, оставете налягането да спадне, извадете пържолките много леко (много крехки стават) и ако има много вода или може да пуснете Соте да се изпари малко, може да добавите сметана или с лъжица брашно или нишесте с малко студена вода да сгъстите. Това е.

Ако това ще ви е първото готвене обаче, ви съветвам да започнете с нещо по-лесно. Направете си водния тест по упътването и после сложете леща, примерно. Или сварете картофи за пюре. Да видите как става, кое как работи, колко време отнема. Пържолките стават идеални, но малко трябва да си познавате машинката, за да не се разочаровате. Мое мнение, успех ви желая!
Виж целия пост
# 508
Благодаря много за хубавото описание, направих водният тест и "пържени" кюфтенца, станаха супер.
Скоро и пържолките ще "врътна".
Виж целия пост
# 509
И аз благодаря за рецептата. А дали би могла да се използва за телешка пържола? Нямам грил тиган или скара, а ми се иска да разнообразя менюто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия