Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 80 951
  • 879
# 540
Момичета, някоя от вас знае ли кога ще има наличности за инстант пот крисп за БГ?
Нищо не пише в сайта... Искам все пак да го видя...
Наистина нищо не пише...
https://instantpot.bg/produkt/duo-crisp-air-fryer/
Виж целия пост
# 541
Няма как да знаем, най-добре им се обадете. По едно време в английския сайт пишеше,че се чакат най-рано през Март.
Виж целия пост
# 542
Благодаря за отговорите, момичета!
Да нищо конкретно  на сайта. По телефона една дама казва същото и нищо...
Ще чакам...
Виж целия пост
# 543
Бихте ли ми обяснили как действа програмата slow cook. Искам с нея да варя кокали за бульон. Мисля да ги сложа вечерта,а на сутринта да са готови. Какво количество вода да сложа?
Виж целия пост
# 544
Колкото бульон искаш да получиш, но със сигурност е добре да покрие кокалите.
Виж целия пост
# 545
Аз на слоу куук никага не вага да си сготвя. Не ми се получава и това е.
Виж целия пост
# 546
Бульон може да се направи на програмата за готвене под налягане, pressure cook. Даже това е предимството на тенджерата, че тук ще стане много по-бързо и също ще е ефективно. За 2-3 часа например, има много рецепти за бульон от кокали под налягане. Аз съм правила няколко пъти от пилешки кости и от еленски. За slow cook не знам, по принцип би трябвало да се заредят продуктите и спрямо препоръките да се настрои времето. Програмата е като на slow cooker, т.e. готви на много ниска температура, не е под налягане.
Виж целия пост
# 547
Правила съм на слоу бульон,но за 24 часа. Максималното време за слоу беше 12 и се налагаше да включвам отново като приключи. Вече правя бульона,ползвайки функция под налягане за 2-3 часа,както е написал(а) abs. Количеството течност зависи от това колко са кокалите и какво количество бульон искаш.
Виж целия пост
# 548
Благодаря за споделянията!
Виж целия пост
# 549
Нормално ли е 50 мин да ври зрял боб за да се свари?Аз моя си го готвя на Олла за 25 мин ,но преди това му изхвърлям 3 води.Имам ИП но не зъм готвила зрял боб на него до сега.Подарих на мама ИП и тя го включила на соте за заври боба и му хвърлила водата.После на прешън кук за 30 мин но като спаднало налягането бил суров и го включила за още 20 та станал на края.И излиза, че му трябват 50 мин ?! При вас така ли е?Да не и е повреден кукъра?
Виж целия пост
# 550
Зависи от самия боб за колко време ще стане😏
50 минути е доста наистина. Но едва ли й е развален пота. На мен обикновено за 35 минути ми става. Понякога по-бързо. Но ми се е случвало и 40 минути да варя боб.
Виж целия пост
# 551
Нормално ли е 50 мин да ври зрял боб за да се свари?Аз моя си го готвя на Олла за 25 мин ,но преди това му изхвърлям 3 води.Имам ИП но не зъм готвила зрял боб на него до сега.Подарих на мама ИП и тя го включила на соте за заври боба и му хвърлила водата.После на прешън кук за 30 мин но като спаднало налягането бил суров и го включила за още 20 та станал на края.И излиза, че му трябват 50 мин ?! При вас така ли е?Да не и е повреден кукъра?
Не, при мен става макс за 30 минути, и аз хвърлям първа вода като кипвам на соте! Мже да зависи от боба, купувам само български от турците от Айтоския балкан.
Стеф, по мои сметки ти имаше Филипс без налягане, ИП и Ола. С кой мултикукър ти е най добре?
Виж целия пост
# 552
Зависи от боба, колко е голям, дали е киснат над 6 часа. Белият боб, който купувам във Франция омеква за около 45-60 минути налягане + половин час да падне. За толкова го готви и съседката в IP. Киснем 12 часа, от вечерта. Веднъж нямах време да кисна и пробвах това с кипването и изхвърлянето на водата и след 45 минути беше суров.

Нека да пробва някакво друго ястие, примерно пиле с картофи, защото е по-предвидимо. Ако и с него има проблем, има проблем с ИП.

Да не би да е задала програма с ниско налягане? Веднъж, без да искам съм сложила програма риба вместо боб и не беше готов след 50 минути.

Български дребен, бял боб повече от 30 минути не съм варила и понякога става прекалено мек.
Виж целия пост
# 553
Мерси за отговорите момичета!Мими готвя най често с Олла.И ИП и филипса включвам но с Олла ми е най добре.На нея мога да и контролирам Т* и степента на налягане и по принцип яденето става по бързо в нея.Макар в ИП да стават страхотни сърми и чушки с булгур и лайма Simple Smile Даже щерката дето мрази да готви се е наканила сърми да готви в неделя Wink
Виж целия пост
# 554
Полски маслен боб на Крина ми става за 20 мин. Даже за моя вкус максимум 17, предварително накиснат за 1 нощ. Иначе боб направо от пакета съм варила и над час.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия