Instant Pot - тема 2 - мнения, рецепти и съвети

  • 80 745
  • 879
# 630
От вчера съм горд собственик на Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER. Сготвих първата си мусака (че най-лесно), получи се невероятно бързо и вкусно. Крем карамелът не ми се получи, стана сладък омлет, времето му беше много. Предстои четене.
Това, което не ми стана ясно - всеки път като затварям капака ли се включва функцията "под налягане", дори без да съм задала "pressure"? Не знам дали обясних добре - завъртам капака и автоматично става под налягане и трябва да изпускам парата след това, независимо каква програма съм избрала?
Ако готвя нещо на пара, задължително ли е да ползвам допълнителни съдове? Не мога ли да ползвам просто кошницата за фрайъра и решетката и върху тях да нареждам, примерно картофи, моркови...?
  Чудесен уред сте избрали. На първия въпрос - затваряте капака  задавате pressure и минути, след това старт, това са стъпките иначе няма да стартира програмата. Изпускайте парата десетина минути след края на програмата , през това време храната продължава да се готви , но и налягането пада . На втория въпрос - да може , 300мл. вода, скарата и отгоре кошницата в която са зеленчуците ( важно е зеленчуците да нямат достъп до водата ).
Виж целия пост
# 631
Здравейте! Имам един от първите внесени в България  ИП Ево +, но чак сега видях темата тук! Simple Smile Ползвам го всекидневно, а по някога и по два или три пъти на ден. Аз почти винаги се възползвам от допълнителните, персонално насочени за  отделните видове продукти програми /например: свинско, телешко, пилешко, боб и т.н./. Правя костен бульон на предназначената за него програма на ниско налягане за 2 или 3 часа, по споделената от вас рецепта.  Правила съм в него крем карамел/ на пара, под налягане на ниско, на програма за чийзкейк/, любимата ми куркудена чорба/ на програма супа/, фасул/ на боб/, зелен боб с месо и без, леща яхния, грах с месо и без, печен пипер с яйца/ на соте с функция котлон на 2- степен/, кисело зеле с месо и без, традиционни сарми и мързеливи/зелето нарязано, кайма, ориз и т.н./, миди/ на пр. морски дарове/, кюфтета пържени/ на соте/, кюфтета с доматен или бял сос/ на пр. яхния или свинско месо или ориз/, кисело мляко, стерилизирала съм буркани с консерви и още доста други неща. Но аз, преди ИП , вече имах Тефал и бях подготвена. Взех ИП , за втори кукър, заради металната купа, винаги съм искала да е с такава, но на нашия пазар нямаше и затова, като внесоха Тефал веднага си купих от него. Ако знаех, че и ИП ще стъпят на нашия пазар може би нямаше да го взема, но и от Тефала съм доволна.

Куркудена чорба:
Скрит текст:

Печен пипер с яйца:
Скрит текст:

Буркани с месо за стерилизиране в кукъра:
Скрит текст:

А тук и с риба:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 632
bolqrka64,имаш отделна програма за телешко и отделна за свинско,така ли? Може ли снимка на програмите,досега разглеждах evo plus и там не бяха отделни. Също ще те помоля за рецепта за куркудена чорба Hug
Виж целия пост
# 633
bolqrka64,имаш отделна програма за телешко и отделна за свинско,така ли? Може ли снимка на програмите,досега разглеждах evo plus и там не бяха отделни. Също ще те помоля за рецепта за куркудена чорба Hug
Не, няма отделна програма. Като натиснеш „под налягане“ на дисплея излизат допълнителните подпрограми от които може да избираш, като например боб, свинско, супа, яхния, чили и т. н.. Същото важи и за другите основни програми, например на програма „пара“ може да избираш за броколи, морски дарове и др..
Тук може да видиш допълнителните подпрограми:
Скрит текст:

А за Куркудената чорба има много рецепти в нета, които може да нагодиш според вкуса на твоето семейство. Но аз я приготвям така както я правеше моето бабче!  Продуктите са праз, месо/в моя случай плешка,  хубаво е по него да има и мазнинка/, ориз, 50:50 зелева чорба и вода, черен пипер/по желание/ и магданоз за поръсване. Първо леко заварявам, за 5 мин., нарязаното на  парчета месо с предвиденото количество вода. Изчаквам малко и ръчно изпускам парата, прецеждам бульона, връщам в него месото, слагам нарязания праз, зелевата чорба, черният пипер/ако ще се слага/, избирам „под налягане“ с подпрограма „свинско“ или „супа“ за 20 мин.. Като свърши изчаквам малко и изпускам парата ръчно. Слагам ориза и за 5 мин. пускам на програма „ориз“ под програма „бял ориз“, защото ползвам такъв. Като приключи изчаквам и изпускам ръчно, изваждам купата от уреда, слагам магданоз и покривам със стъклен капак.  
На снимката е поднесена така както я обичаше дядо! Отгоре с допълнително суров праз и поръсена със стрита люта червена чушка.
Някой в тази чорба слагат и нарязано на ситно кисело зеле, червен пипер, чубрица за подправка, но аз я правя така. Погледни в нета и за други рецепти и реши коя е твоята. Може да прескочиш  опцията с първото петминутно подваряване и да сложиш всичко наведнъж/без ориза/, но аз го правя, защото колкото и да се мие месото си отделя „парцалчета„! Количеството праз е според вкуса ви и ако искаш да се усеща в чорбата сложи половината с месото а другата половина с ориза/този с ориза не остава суров, омеква, но се вижда и усеща/ . Пропорцията зелева чорба- вода също е според вкуса. Ами май това е! Ако не съм обяснила добре, или имаш въпроси за мултикукъра питай.
Виж целия пост
# 634
Здравейте , може ли да попитам за бурканите с месо , как се правят и може ли в обикновенно ДУО да се направят ?
Много интересни рецепти , Болярка Simple Smile
Благодаря
Виж целия пост
# 635
Здравейте, искам да си купя за вилата на село уред, който да може да готви супи, да вари зеленчуци и яйца, да прави скара и сандвичи, да пече манджи с добро вкусово качество. Може ли да ми препоръчате такъв. Не мога да се ориентирам от голямото разнообразие на пазара. Това такъв уред ли е?
https://zora.bg/product/ey701d15?utm_source=Facebook&utm_med … koMgJWzibFw2o0ln8
        Ако не е такъв уред може ли линк към такъв, който може всичко това, тъй като нямам много място на вилата, а и съм чувала, че не мирише и не дими в стаята като се готви на него. Нали...
Виж целия пост
# 636
Не е такъв уред. Този само пържи с малко или без мазнина.
Комбиниран уред е мултикукър със запичащ капак, но не мисля че ще свърши работа за всичко, за което искате да го използвате. Ще готви супи и манджи, ще може да запича, но не и без никаква миризма.
Виж целия пост
# 637
Здравейте, искам да си купя за вилата на село уред, който да може да готви супи, да вари зеленчуци и яйца, да прави скара и сандвичи, да пече манджи с добро вкусово качество.
Няма уред който да прави и супа, и скара-сандвичи, трябват поне два. Може да си вземете мулти-кукър, за супа и печени ястия, а за скара и сандвичи да си вземете мини-фурна, но скара и сандвичи съвсем без да мирише няма да станат, така че каквото и да вземете за тях ще е компромис отнякъде.
Виж целия пост
# 638
Ако съществува такъв уред, искам и аз!
Мисля, че скара и правене на супи са несъвместими неща за един единствен уред. Даже не знам и Термомикс дали го може, но ще предположа, че не.
Виж целия пост
# 639
Наминавам с една рецепта : Китайски хлебчета Mantou
Виж целия пост
# 640
Аз купих Ninja Foodi Multikocher  Tender-Crisp-Technologie. Има ли някой опит с този уред? Пак е Crisp технология като Instant Pot Crisp , но не беше чак толкова скъп и затова взех него. И все пак не е евтин. Затова сега се чудя дали не сбурках да поръчам него вместо  Instant Pot. Някой може ли а ми каже прилики и разлики ?
Виж целия пост
# 641
От доста видеа, които изгледах преди да купя ИП Дуо, стационарният капак за air fry и трудното му почистване, наличието на сервизно обслужване на ИП, наклониха везните към него.
Виж целия пост
# 642
искаш да кажеш, че има добър сервиз ако се случи повреда? Или че по-лесно се почиства  поддържа в домакинството? Аз видях, че май е по-голям 8 л от нинджа която май е 5л. ?
Но на мен не ми трябва толкова голям уред . За по-големи неща и гости пускам фурната.
Аз мислих има ли програми или функции, които са дефицит при нинджата или ги може същите неща ? Също ми е интересно за двата уреда дали горят много с тази  нова crisp технология? Или пак е по-икономично от да пускаш за всяко нещо фурната ?
Виж целия пост
# 643
От България ли си го поръчахте или от Амазон?
    [/list][/b]
    От доста видеа, които изгледах преди да купя ИП Дуо, стационарният капак за air fry и трудното му почистване, наличието на сервизно обслужване на ИП, наклониха везните към него.
    Виж целия пост
    # 644
    От ИП България.
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия