Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

рехабилитация на маточната тръба след извънматочна бременност

  • 176
  • 3
здравейте
преди 3 седмици ми направиха лапароскопия заради извън маточна бременност.
Изписаха ме без някакви специални препоръки и без изписани противозачатъчни.
Сега се разрових из нета дали има някакви упражнения , с които може да заздравее по добре тръбата и да е проходима и годна за успешна вътрешноматочна бременност.
Някой попадал ли е на такива? И изобщо как се рехабилитира тази тръба, така че да се избегнат сраствания и проблеми.
Тук http://bg.medicine-guidebook.com/akusherstvo-ginekologiya_lechen … tochnoy-be~1.html  срещнах този текст
"Особеностите на рехабилитацията след органо-запазване на фалопиевите тръби се състоят в инфузия в тръбата, започвайки от 2-ия ден, на лекарствени разтвори (антибиотици, хидрокортизон) през протектор, изтеглен върху коремната стена, който се препоръчва да се остави в тубата за 2 седмици."
Такова нещо не е направено.
Също и
В следоперативния период е необходимо контролиране на съдържанието на CG, тъй като елементите на хориона могат да останат в стената на тръбата. Проучването е проведено 2 пъти седмично, за да се намали нивото на CG под 10 mIU / ml.
Какво е CG. И това означава ли че трябва да се изчака 2-3 месеца преди нов опит, дори и инвитро, за да може дда се рехабилитира добре тръбата.

Виж целия пост
# 1
Не искам да звуча песимистично, но вероятността тръбата да се запази здрава или възстанови след извънматочна е като при печалба от тотото. Имало ли е ембрион и лекарска намеса срастванията са...не разполагам с точни цифри и статистики, но да кажем, че е изключение да няма сраствания. След лапароскопията не е нужно да се чака дълго за подновяване на опитите, операцията е щадяща. На мен ми казаха да изчакам само първия цикъл/месец след операцията.
Виж целия пост
# 2
И аз ровейки и разпитвайки стигам до този извод. Даже лакарите в по-голямата си част са на мнение че тази тръба е трябвало да се махне и че шанса от нея да се получи вътрешноматочна бременност вече е минимален.
Но аз си вярвам в чудеса, какво да се прави.


Виж целия пост
# 3
Стискам палци чудото да ви се случи!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия