Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблемна дъщеря тийнейджрка :(

  • 8 099
  • 143
# 135
А, гледам да не се успивам със самозаблуди. Но се надявам, че както голямото ми дете мина през пубертета без да нанесе на себе си и нас трайни увреждания, така и малката кикимора ще я прекараме без фатални последици. Ма, ще видим...Оммммм!
Виж целия пост
# 136
Според героинята от един много хубав филм /"Русалки"/ децата не идват с упътване за употреба и каквото и да правим - почти винаги грешим. Важното е да не ги слагаме под общ знаменател "всички са гадове" или пък тъкмо напротив - "моето дете е самото съвършенство". Живите хора правят собсвтени грешки в собствения си живот, а нашата работа, като родители, е да ги подпрем, ако залитнат. Няма правила и "правилното" е индивидуално за всеки.

Успех ви пожелавам!
Виж целия пост
# 137
На мен ми направи впечатление израза: "дадохме й добро възпитание, от нищо не сме я лишавали" Понякога трябва да има някои ограничения и лишения. Здравословно им е някак. Не може да получават всичко наготово децата, не им се отразява добре.

И друго - много пък сте толерантни?!? Турци, цигани за гаджета - нямало проблем? Моля? Дъщеря ми ще ходи с циганин и аз ще кимам доволно, ако е свестен...? Леле мале Не бих могла да я спра, но подкрепа от мен ще види точно никога. Абе това е слабо казано. За какво да се правим, че е безпроблемно да излиза момичето с момчета от други религии и разбирания, като хич не е така?

Успех желая от сърце!

Извадих си много изводи от темата...
Виж целия пост
# 138
Трябва да се правят тестове. Всеки ден. Стриктен режим, така че да се откъсне от тази токсична персона. Също да отиваш с нея до училище, но да я водиш от задния вход, така че да не може да излиза от прения. Взимаш я и дори да те мрази за " засрамващи'" пред приятелите неща, после ще ти благодари. И я накарай да покачи успеха.
Виж целия пост
# 139
Трябва да се правят тестове. Всеки ден. Стриктен режим, така че да се откъсне от тази токсична персона. Също да отиваш с нея до училище, но да я водиш от задния вход, така че да не може да излиза от прения. Взимаш я и дори да те мрази за " засрамващи'" пред приятелите неща, после ще ти благодари. И я накарай да покачи успеха.
Пропусна синджира, намордника и белезниците.
Виж целия пост
# 140
Уиш, ако нямаш опит с наркотиците, замълчи. Съвсем сериозно го пиша.

Дано никога нямаш.
Виж целия пост
# 141
Змия, аз не останах с впечатлението, че момичето има проблем точно с наркотиците. По-скоро лоша компания, връзка с неподходящо момче, алкохол, такива неща. Но ако има, предложеното в горния пост пак няма да работи. В такъв случай, трябва да се реже до дъно- смяна на града, средата, ако трябва дори на държавата.
Виж целия пост
# 142
На дъщеря ма съученичка е наркоманка. Точно това правят: всяка седмица тест, водят е до входа на училище, прибират я, роднина е учителка в училище-следи я. Но вече е в лайната яко. Стриктен контрол.
Виж целия пост
# 143
Най- отрезвяващи са нагледните примери. В нашия квартал по време на моето тинейджърство можахме да видим как някои момичета се започнаха с хероин и деградираха пред очите ни - започнаха се продажби на вещи, защото все им трябваха пари, почнаха да се предлагат за секс- услуги, стигна се до там, че вече и за това нямаше желаещи, защото не ги знаеш с кой друг са били, развалиха им се зъбите и за 2 години се превърнаха в ходещи руини. Нямаха други приятели, освен други наркомани. Другите ги избягваха. При едната семейството взе крайно решение да заминат всички в чужбина. Оправи се. Някои към днешна дата виждам в социалните мрежи, че имат семейство, но не знам как са се отървали. За останалите нас не беше нужно да ни казват родителите колко е зле с наркотиците. Ние знаехме по- добре от тях. Аз лично съм имала и отрицателния пример на майка ми как не трябва да се подхожда в разговорите с тинейджър. Брат ми имаше разни случки, след които му вдигаха луди скандали. Имаше една история, че на улицата футболна агитка бяха ударили шамар на приятелката му и той съответно беше върнал шамара. Е, след това един срещу много го бяха пребили жестоко. Друг път имаше бой в дискотека квартал срещу квартал. Е, не можеше майка ми да разбере, че той не може да си стои настрана и да остави да бият приятелите му. И така, неразрешим конфликт на ценности. Аз в такива случаи вместо караница бих предложила да му помогна да се измие, лечение с лед за отоците и много, много разбиране и обич.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия