Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реинтеграция /не мога да си взема детето/

  • 952
  • 27
# 15
Цитат
...все пак някой трябваше да се грижи за детето настанихме я за срок от 5 години или до промяна на обстоятелствата .....

Горното, предполагам, е станало със съдействието на социалните и в такъв случай биха могли да променят местоживеенето на детето, ако преценят, разбира се.
Виж целия пост
# 16
... и за това по съдебен ред я настанихме до промяна на обстоятествата ...
а пък това горно е станало с решение на съда. социалните са изготвили доклад, но последната дума е на съда.
промяната на обстоятелствата пак ще се случи със соц.доклад и съд.решение, но не е задължително да се случи. съда ще прецени.

Виж целия пост
# 17
Социалните предложиха да дадът грижите на баба ми за което на нея и се плащат определени пари на месец мисля че са околу 200 лева ако беше останало детето на моите грижи щяха да ми го вземат бях не пълнолетна без сериозна работа без постоянни доходи без човек до себе си и без собствено жилище и за това по съдебен ред я настанихме до промяна на обстоятествата и сега когато всичко ми е на ред и вече мога да си взема детенцето семейството  ми правят спънки и не ми я дават дори за ден това се слува от 2 месеца 3 вече преди това нямаше проблеми да си я взимам пускаха я
То ако така се вземаха деца - непълнолетна, без стабилна работа, без постоянни доходи, без собствено жилище и човек до теб... Ми то ни една циганка нямаше да си види никое от децата, а я ги виж - по 15 броя хлапета гледат в колиба без ток, вода и елементарни условия.
Виж целия пост
# 18
Да, вземат се, ако родителите не подпишат, че поемат отговорността за детето. Болницата не изписва непълнолетна родилка с бебето без подпис на нейните родители. За циганите няма проблем, защото те подписват и си вземат детето, а семейството на авторката не я подкрепят. В това е разликата. Затова детето й е настанено при нейната баба, т.е при прабаба си по член за временно настаняване при близки и роднини. Ако нейната баба не се беше съгласила, детето директно отива за осиновяване.
Виж целия пост
# 19
Е, това е супер изродско - ами, ако майката си иска детето, тя все пак е майка, макар и непълнолетна. В първите години от живота си детето има огромна нужда от майка си - не от някоя друга, а от тази, чието сърце е чувало в утробата, чудовищно е да изтръгнат дете по този начин. По-скоро би трябвало да работят по посока осигуряване на помощ и подкрепа на младите майки.
Виж целия пост
# 20
каква помощ и подкрепа предлагаш?
ако им ги дадат имам чувството, че в училище рязко ще намалеят
ученичките.  Laughing
Виж целия пост
# 21
По-скоро би трябвало да работят по посока осигуряване на помощ и подкрепа на младите майки.

Демек малко издържаме сега циганите ами и още, така ли? Щото предимно те са "млади майки", да не казвам друг израз.
Виж целия пост
# 22
Е, сега, циганите, стана ясно, че при тях винаги родата подписва, че поемат ангажимент за лапето, то детските изпускат ли се, те нали циганките за бройка работят, туй им е бизнесът. Тук говорим за момичета като авторката, чиито родители са ги оставили сами да си берат гайлето, като са разбрали, че са бременни и не са били склонни да заявят, че ще поемат отговорност за още едно дете. А по въпроса как може да им се помогне, ами на прима виста ми хрумват някои неща, от които и едно две да се осъществят все е полза - примерно настаняване в защитени жилища, ако нямат къде да отидат, повишаване на родителския капацитет, насърчаване на завършване на (някакво) образование, помощ при намиране на работа, в някои общини децата на самотни майки имат предимство при класиране за дя и дг. И прочие и прочие. Все нещо може да се направи, желание да има (и правилна организация).
Виж целия пост
# 23
автоматично очаквай цялата циганска рода да оставят сами младите си майки и да ги оставят на помощите на Държавата. а пък ако ги настанят и в защитени жилища ... hahaha

пп. то и сега има държавна загриженост , ама не е в това проблема. все пак задължение на всеки родител е да се грижи за децата си до навършване на пълнолетие.
Виж целия пост
# 24
Тук не става въпрос за пари аз съм получавала само и единствено 1 година по 100 лева майчинство след тази 1 година то приключи и взимах само детцки никакви помощи не съм взимала дори сега не получавам нищо баба ми взима детцките на детето както и сума за това че е приемен родител не знам циганите какво получават и как аз не съм взимала и една стотинка от парите на държавата не ми се полагаше никаква помощ какви са тези нападки нужно ли е всяка млада майка да бъде опреквана за това че точи пари от държавата .. бъркате се лично аз не съм получавала и не мисля че аз съм единственатя българска млада майка без право на парични помощи и обезщетения за гледане на новородено не са ми и трябвали майка ми беше до мен и ми помагаше финансово много добре от държавата и от "ПАРИТЕ ВИ" не сме точили 😉 какъв ми беше въпроса къде стигнахме българщиния... само пари са в главите на повечето хора вече без коментар...
Виж целия пост
# 25
Гмилс, не се сърди. Не става въпрос за теб. Хората се възмущават на това, че твоето дете е настанено при баба ти, вместо държавата да те подкрепи да си е при теб. И прави паралел с циганите. Т.е как на едни 12-13-14 годишни не се вземат децата, а твоето не може да остане с теб. Просто не са запознати със системата и предъвкват материала. Никой никъде не пише, че ти точиш пари. Ето ти още един пропуск - ако бебето беше при теб, втората година щеше да получаваш социалното обезщетение за отглеждане на дете (първата година е платен отпуск за работещите), т.е по 380 лв/м плюс детските. Не че са много.
И да, баба ти добре си е направила сметката. Върнат ли ти детето, тя губи една сериозна сума на месец - заплата, издръжка на дете и детски. А заплатата на приемния родител е 160% от минималната работна заплата. Смяташ ли? (160*560)/100=896лв на месец заплата за труда. Това е огромна сума за една пенсионерка като баба ти. Върне ли ти детето и кранчето спира. Затова ти прави проблеми, затова манипулира детето ти, за да остане при нея.
Виж целия пост
# 26
Гмилс, пиши какво става. Ходи ли в социалните и намерили си адвокат. Изобщо не те укорявам аз. Яд ме е че системата е така измислена само за българите. Циганите като родят рано инститициите ги оправдават с "етническа особеност" и започват да им дават помощи..  Ние сме прежацакани в това отношение.
Виж целия пост
# 27
Гмилс, пиши какво става. Ходи ли в социалните и намерили си адвокат. Изобщо не те укорявам аз. Яд ме е че системата е така измислена само за българите. Циганите като родят рано инститициите ги оправдават с "етническа особеност" и започват да им дават помощи..  Ние сме прежацакани в това отношение.
Злодеида, ромите имат политически чадър, знаеш го. Но те се подкрепят. Цялата рода е зад родилката, пък била и на 14 години. Слагат си подписа, вземат си бебето и си го гледат. А ние вием на умряло, че 17-годишната е забременяла. Майките на момчетата бият отбой - "То мама, може и да не е от теб. Тя като е забременяла сега да си го гледа, а не да ти съсипва живота, теб те чака Харвард..
" Ей това е голямата разлика между тях и нас. Ние отглеждаме златно яйце, което никога за нищо не е виновно, ние програмираме живота му - кога да учи и какво, къде да следва и какво, къде да живее. Дете, когато е достатъчно голямо и проспериращо да си го гледа. Едно, максимум две.
Циганите женят момичето рано, докато още е девствено. И си гледат децата .
Нито тяхното е добро, нито нашето. Истината е някъде по средата. Децата ни трябва да имат минимум средно образование/ занаят, да са научени на труд и отговорност. А когато сгрешат да застанем зад тях и да им помогнем. Защото тяхната грешка означава, че ние някъде сме сбъркали като родители, нещо сме пропуснали, нещо не сме догледали.  И отговорността за детето до пълнолетие е наша. Никога не бих си изгонила дъщерята от вкъщи за това, че е родила на 17. Няма да ми е приятно, не му е времето, но ще разпиша и ще й помогна да стане майка на това дете и да си го отгледа, а междувременно и да завърши средното си. Пък после да започне работа, детето - ясла/ градина и така. Ако синът ми прояви безотговорност ще си поеме отговорността. Едно дете се прави от двама и се гледа от двама. Ясно, че ще трябва да се помага на толкова млади родители. Щото иначе ние не сме по-отговорни от неразумните си деца, нали? Поне аз така го разбирам да си родител. Не просто да дадеш елитно образование, а да направиш от детето си добър и отговорен човек.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия