За да стане на конци е много важно мазнината да се добавя на лъжици ( описала съм, наливам на лъжици с малка бехерова чаша). От години не съм месила ръчно и не съм пекла във фурната. Доволна съм от рецептата. По памет, последното втасване е около час и печенето май също беше толкова. Първия път може да се наблюдава тестото и ако не се е надигнало достатъчно, да се остави още малко да втасва, и после да се опече. Ако пък втаса по-бързо от очакването, да се прекъсне програмата и да се пусне на печене... Имайте предвид, че след като печенето започне, тестото се надига още доста.
Иначе като сравнение, Горението ми пече по друг начин от Мулинекса и не препича толкова корите. (То препичането на корите си е запазената марка на Мулинекс...)
Преди правех рецептата с краве мляко, но от както спрях млечните продукти, го замествам с овесено.