Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Контейнер за живеене

  • 1 619
  • 10
Здравейте,интересува ме вашето мнение за поставянето на контейнер 42 кв.м.Дали да го поставя на бетонови стъпки или да направя 10-15см бетонов пояс?Вътрешното пространство ще го запълня с трошен камък за дренаж.
Виж целия пост
# 1
Имам 2 контейнера. Единият е 21квм, а другият 17квм. На стъпки са. Но помня, че като обсъждахме в човека от фирмата , той посъветва, за да е  на стъпки, да е не повече от 20-21 квм.
А относно името на темата, пише, че е за живеене. Ако мислите да е по надлежния ред, с документи и тн, мисля, че не разрешават. Щом е на стъпки се води “преместваем обект”. Иска се проект от архитект, нали знаете. И разрешение от кмета за поставянето му . Само информативно казвам, защото подновявах разрешението онзи ден и  може да съм полезна.
Виж целия пост
# 2
Не за постоянно живеене,а тип вила.Да,питах в общината и ми казаха да извадя скица,след това конструкторно решение и архитекта щял да разреши.А колко са високи стъпките при вас?Може ли някоя снимка?А ако го сложа на бетонова площадка?
Виж целия пост
# 3
Няма как да кача снимка, защото ние изляхме бетонен пояс около контейнерите. Просто го обиколихме с бетон. За да не влизат отдолу гадинки, боклуци и тн.
Стъпките са едни тротоарни блокчета. Не знам как да обясня точно какви. Паралелепипед от бетон, изглаждат се тротоарите с тях. Такива са. За да не се осучи контейнера, трябва да са под нивел. Ей там е зора (според мен). Ние си купихме 3м ал нивел, и с него . Единият му край на едната стъпка, и така стъпка по стъпка ги изравнявахме. Едни ги позакопавахме повече, други ги сатавяхме така, докато докараме да са под нивел. Само да напомня, задържително сложете стъпки и в средата, не само в четирите  края!
Относно фундамента, нямаш право да лееш бетон. Трябва ти разрешително за строеж за фундамента. Не работя това и не мога да съм сигурна на 100%, казвам какво ни казваха на нас, като ходихме да оправяме разрешителните.
Разбира се, фундамент е най-добре. Защото при вървене вътре се усеща кога е на стъпки и кога на фундамент. Абе има разлика. Усещането (поне за мен ) е, че си в бунгало и подът го усещаш по-различно. Когато товарате контейнера с тежки предмети(фризери, тежки шкафове и тн), гледайте да разпределяте тежестта равномерно в помещенията. Защото се усеща ( при вървене основно) къде е по-натоварен.

Виж целия пост
# 4
Благодаря, и при нас нещата отиват към стъпки от бетон. Само се чудя ако запълня средата с арматура и го бетонирам ще вибрира ли след това?
Виж целия пост
# 5
Без да претендирам, че разбирам, но мисля, че арматура и бетон= фундамент. А за него се иска право на строеж.
То не че е гадно да “вибрира”, не е толкова зле, просто като си ходил по фундамент цял живот и правиш разликата. Не е болка за умиране.
Виж целия пост
# 6
И аз така мисля и няма да си усложнява живота.
Виж целия пост
# 7
Ето едно видео, което е доста вдъхновяващо и могат да се вземат полезни идеи.
https://www.youtube.com/watch?v=sauEsj8YW9M

С тези контейнери може да се направят чудеса.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, някой наясно ли е, каква е разликата в пари и документи между контейнер (в моя случай фургон) поставен на стъпки или върху излят фундамент?
Виж целия пост
# 9
На стъпки-20лв разрешително от кметството. Фундамент-право на строеж.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия