Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отсъствие на дете от училище

  • 869
  • 21
# 15
Пишат ченгелчета и т.н. но се оказва, че матеряла се взема бързо и децата изтървават, а  после им е трудно. Както на нас ни се вижда, че първи клас е лесен и едва ли не нищо не се учи, така в края на годината се оказва, че родителите лежали на тази кълка гракват как децата им изостават. Освен ченгелчета, букви и т.н. в първи клас детето се сблъсква с друг ред, различен от градината и трябва и на него да се учи.
Ако няма наистина основателна причина детето да отсъства, то по-добре да не се правят подобни екперименти.
Виж целия пост
# 16
Обикновено, когато се налага на дете да отсъства месец от училище, то причината е наистина много сериозна. Едва ли го спират, за да ходят на почивка. И при всички положения отсъствието за един месец в първи клас не е, като отсъствие за един месец в 7-ми клас примерно. Така че майката може да се справи с това детето да усвои пропуснатия материал. Разбира се, че най-добрия вариант е детето да си ходи на училище - освен заради материала, то и за да свикне с учителката, и съучениците си, но явно наистина се налага.
Виж целия пост
# 17
Явно не знаеш на колко много родители наистина им се налага да ходят на почивки или на гости в чужбина. Ако е здравословен проблем, няма да пита за семейни причини. Малцинство са хората с приоритет училище.
Виж целия пост
# 18
Познати си спираха мин. година първокласника с дни ей така, без особена причина. Накрая класната на детето им го повдигна на въпрос, та се постреснаха.
Виж целия пост
# 19
Е, ако толко им е акъла на родителите - то с това вече никой не може да се пребори. Аз обясних как стоят нещата при наистина неотложно отсъствие по наистина важни причини.
Виж целия пост
# 20
ти, както и другите, обясняваме как стоят нещата за дълго отсъствие при заболяване. това е повече от ясно и не е коментар за дадената тема. на момата питането е как детето да отсъства 1 месец , но не поради заболяване, а по сем.причини.
сем.причини в училището са определени като дни.
Виж целия пост
# 21
Няма как детето да отсъства от училище цял месец ,освен ако не е по-здравословни причини.
Ще си имате неприятности със социалните.
А и за детето няма да е добре да пропусне материала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия