Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Празен фоликул и овулация

  • 550
  • 24
# 15
Здравей, на мен днес ми е 30ти ден закъснение, аз също правих тестове, но само отрицателни, предната седмица( 25 ден) бях на гинеколог тя не видя бременност, изписа ми дуфастон за предизвикване на цикъла,изчаках няколко дни преди да започна да го пия защото усещам придръпване в яйчниците, надявах се да ми дойде и без него, но ето че утре го почвам. Когато попитах гинеколога защо ми закъснява отговора беше ами ти нямаш овулация и това е причината, това че нямам овулация не ми е доказано по абсолютно никакъв начин само това ми се повтаря при всяко закъснение. Ти при кого ходи за второто мнение?
Виж целия пост
# 16
Второто мнение беше от генеколожка в Токуда (д-р Велева).
Иначе ако те следят редовно само тогава могат да кажат, че не си имала овулация. Аз мисля да ходя в окръжна при доктор Дачева. Чувала съм от приятелки, че е много добър специалист.
Виж целия пост
# 17
Второто мнение беше от генеколожка в Токуда (д-р Велева).
Иначе ако те следят редовно само тогава могат да кажат, че не си имала овулация. Аз мисля да ходя в окръжна при доктор Дачева. Чувала съм от приятелки, че е много добър специалист.
Аз от Велева не останах доволна .... миналата година ме прати директно за ДЯ , а година по-късно все още си имам овулация и цикъл. Въпрос на избор!
Виж целия пост
# 18
Еми явно, че ще трябва да се ходи на трети генеколог. Но утре ще направя пак един тест за бременност... надеждата умира последна Wink
Виж целия пост
# 19
Здравейте момичета,

Да попитам нещо, което не е съвсем в контекста по-горе.
Според вас тестовете за овулация, които са за многократна употреба /със слюнка/, надеждни ли са?
Някоя ползвала ли е? Или препоръчвате класическите тестове?
Виж целия пост
# 20
не са надеждни
Виж целия пост
# 21
Благодаря за отговора.
Аз съм с висок LH поради поликостоза. Притеснява ме дали това може да повлияе на резултата.... защото, това което съм чела за тестовете, които са класическите летички, е че те измерват точно нивото на LH.
Виж целия пост
# 22
колко е висок ЛХ?
Пробвали ли сте с лентичките?
Аз също съм с поликистоза, имала съм почти положителни много пъти, когато ЛХ ми е бил висок, без да имам овулация. Но когато наистина съм имала фоликул голям, тестовете са били супер положителни, тоест тестовата линия е била в пъти по-наситена от контролната. Тогава съм сигурна, че имам фоликул.
Отделен е въпроса дали се пука, при мен май се доказа че не ми се пукат и овулация така или иначе нямам. Но работата на тестовете е да отчетат пика на ЛХ, който го има при мен и не доказват че овулация 100% има.
Теста със слюнката прави същото, но е много ненадежден защото слюнката може да е различна и поради други причини, а отчитането му е трудно ако не сте класически случай.

Най-добре е поне 2-3 цикъла да се следят с ленти и прегледи, за да се докаже че лентите са точни при вас.
Аз лично проследих над 3 овулации (имам много рядко голям фоликул), понякога уж доказвахме че се е спукал фоликула с преглед както и с изследване на прогестерон 7 дни след деня на овулацията.
Виж целия пост
# 23
Ясно, купувам лентите и действам. Сега не целим забременяване, просто аз искам да разбера имам ли такова чудо като овулация или не. Имам усещането, че не!
2 пъти съм си изследвала лх. Првият път беше 18, многооо по-високо от ФСХ на 3-ти ден лт цикъла. След това мерих на 11-ти ден от същия цикъл, беше паднал на 11. Не взимам никакви хапчета.
Следващия път, който беше поне 6 мсеца след първото изследване беше по-нисък, почти равен с ФСХ отново на 3-ти ден от цикъла, но трябва да ровя в изледванията, за да дам точни данни. Сега на следващ цикъл пак ще се изследвам и проверявам с ово тестове, за да видя какво се случва...но като цяло съм скептична. Цикълът ми е дълъг, 40 дни, понякога 30....но като цяло средно годишно имам 9 цикъла.
Виж целия пост
# 24
Както и Брайда каза, това че ще имаш положителен тест за овулация изобщо не означава, че тя се случва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия