Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на кучета - 97

  • 10 542
  • 524
# 255
Добро утро, как сте в настъпващата есен?
Нещо рЕзко се изнЕрвих на мама ви Еми, за едни правила има, за други няма. Голяма драма, че съм споделила, че търсим дом на хъскито, чак и заплашваници. В последните дни имало 8 поста против правилата, еми хубаво, що пък аз да го отнасям за всичките 8? От снощи седи една идиотска картинка "както казват бг мамите акахме на вън" и явно тя е по-адекватно за групата от историята на едногодишно зарязано хъски? Пф. Изтрих си поста, ама не е там работата. Четох правилата, никъде не пише, че трябвало да искаме разрешение от админ и модератор. И да, пише че трябва да е в дома ни, ама не е в моят, а е в дома на колега на ММ и каква точно е разликата?!

Иначе сме добре, мен ми писна да се чувствам лош стопанин на малоумно куче и просто спрях да правя някои неща. Осморка, ритуал на хранене са неща, които просто не стават. Трети ден тя не яде. Ми не яде бе хора, а тия гранили са от съседката, даваше й ги като наградки, на нея лигите и течаха по тях, Брит, за 65 лв 15 кг, аз като видях колко ги харесва купих един килограм. Ми няма... на двора от нейната ръка ги яде, у дома в купата не ги яде. Днеска вече се предавам и варя кокали. В понеделник яде за последно.
Виж целия пост
# 256
Духче, много бързо се изнервяш. По-спокойно.
Не стават изведнъж нещата, ние две години сме се възпитавали криво ляво и чак тогава тръгнахме на тренировки. И пак не всичко ми се получава. Всяко куче си е с характера и особеностите.

А из групата почти не пиша, та и правила не нарушавам, хихи. Иначе, винаги и навсякъде има разнопоставеност, пълно е и там с досадници и тъпи постове, подминавам и не ми пука.

Не давай гранулите, които ползваш за наградка и за храна. А на каприза и вари съччица за наградки. Или воденички режеш и в пликче.
Изобщо, наградките и храната са различни неща, особено при капризно и нелакомо куче.

Според мен я изнервяш и притесняваш, понеже се изнервяш ти. Тя те усеща, а и не е свикнала да се занимаваш с нея и затова така се запъва понякога.
Виж целия пост
# 257
Ох,Духче, говори ми за храна, същата работа е и Бизу, такъв келеш, пфуу. Иска ми се да си хареса някоя храна и да си взема един чувал, да мирясам, ама аз не, що да не храня още амнайсе кученца в работилницата на МП. Не че имам против, поне не отива на вятъра. Снощи сънувах, че си вземам кученце от улицата, намерих го случайно и се влюбих, едно  космато, дето прилича на Бенджи от "Бенджи, Закс и Зв. принц.
Виж целия пост
# 258
Не Посс, не се изнервям лесно, просто много ме дразни идеята изисквам ама не давам. Както и да е.
Иначе си права да, за всичко. Само че съм сигурна, че понякога ми прави на пук хахаха и ме бойкотира. Но доживяхме да се фръцкааме спокойно с розова каишка без да фърча като прани гащи по улиците

Да, днес съм намислила да ходя за сърчица. Иначе не давам награди като храната й. Просто съседката носеше за нейния и й даде няколко команди като я награди с тях. Вчера пак така. Отивам за сърчица.

Естела до сега не се е случвало чак толкова да не яде. Ама тя пак нещо се пързаля по плочките, може би й е трудно да иде до банята. Ще видим де, ще изтрая до утре с манджата. Ако и довечера не ги изяде.
Виж целия пост
# 259
Дух,не се ядосвай толкова,Джина усеща и съвсем не иска да изпълнява.Аз усетя ли че прекалявам с изнервеността  ги оставям маймуните на свободна програма,защото се ядосвам повече че те не изпълняват,заради моите нерви. При нас много силносе уважава  като лакомство и сварени свински уши,нарязани на дребно.Вярно играчка си е ,но си заслужава,даже ги слагам в пакети готови нарязани в камерата и когато реша,вадя и размразявам.Бет,която е по-своенравна,стои до мен като гладно цигане и ме гледа в очите и чака само нещо да й задам като команда,че да получи парченце.Лятото е жегата им ги давах и замръзнали да си хрупкат,но без да прекалявам,че все ме е страх да не им простинат стомасите и да се почне с разстройство.
Виж целия пост
# 260
Дух,няма ли как да преместиш храната на друго място,ако се хлъзга и това е проблема?
Аз правих малки кюфтенца за награди,буквално по една хапка,по голямо количество и замразявах.
По удобно за носене и даване и с по голяма трайност.
Виж целия пост
# 261
На мен тая Еми хич не ми харесва. Доста груби изказвания и обиди по адрес на хора, които й пишат на месинджър. Ок, може да са тъпи въпроси, може да се дразниш да потаряш едно и също, ама па никой не те кара насила с това да се занимаваш, щом толкова те нервират и ти е неприятно. А не да пишеш постоянно постове, иронизирайки някого, пък макар и без да му споменаваш името, и уж с цел ограмотяване.
Виж целия пост
# 262
Добрах се до кафето Simple Smile

Момичета, аз явно грешно се изразих. Аз не се изнервям с Джина, да имах период, но той беше много труден, защото дълго време бях без работа и това рефлектираше на много равнища. По-скоро съм перфекционист и когато правя нещо го правя с много отдаденост. И се натъжавах, че не се получава. Но да имаш куче е, като да имаш дете, учиш се в движение. Започнах да мисля по-трезво, да осъзнавам, че просто тя е индивид, а като такъв не можем да се сравняваме с десетки и стотици други кучета, които са на различна възраст и с различен темперамент. Реших, че ще си взимам от Еми това, което върши работа в нашия случай. Просто може би се сдухах, че сега ще мога да й обръщам по-малко внмание, когато вече имам нормално работно време, но от друга страна, всичко е въпрос на организация и приоритети, ако искам прогрес ще намирам време, въпросът е, че вече ми убягва в някои ситуации смисъла на усилието. Определено има неща, които много си струват, но да хабя нерви за ритуал за хранене, просто не виждам смисъла. При други кучета може да е жизнено необходимо, ако крадат храна, ако са невъздържани, ако ядат боклуци от улицата - да, но тя не прави нищо от изброените. Дори на два пъти опитах "фу", ако много подуши боклук - веднага имаше ефект и се маха от там.
Трапезица, август, когато й сложих ваксината пак се хлъзгаше, попитах вет-а има ли проблем нещо нокти това онова, той каза, че всичко е ок. Може би са малко по-изпилени от ходенето в двора и тичането, но не вижда проблем. После всичко си беше по старо му и сега пак се хлъзга. Ако й замирише на манджа идва... та е и малко лигавене от нейна страна.
С наградите не мога да разбера дали ме работи, както казва съседката и шмекерува или си е просто такава. Понякога примлясква и ме гледа като сираче, а друг път същата наградка я подушва и я зарязва в ръката ми. Днес ще опитам със сърчица.

Относно Еми, обективното ми мнение е, че жената е водена от благороден стремеж и това е достойно за уважение. Полага труд да показва клипове, когато намира време коментира, а на единствената ни среща се държа много човешки с всички на обучението. Въпросът е, че както каза и Кафе, понякога е невъздържана, иронична и груба, което обслужва някакви нейни си неща, его и потребности. Нещата, които не ми харесват са, че изисква подчинение и от нас, като от собственици, а в същото време не получавам обратна връзка за грешките, аз си давам зор да учим, правя и невъзможното да се самоснимам, в резултат на което вече нямам работещ телефон, понеже падна и предната камера замина, както и слушалката и сега мога да говоря само с хендс фии или на вискоговорител. Конкретено вчера много се изнервих, защото постът й беше неадекватен, както и реакцията и гневът й. Никъде не пише, че трябва да помоля за разрешение за обявата, а ми се изля егати конското отгоре. Разбирам, че ако всеки си споделя и публикува обяви, които са го трогнали, групата много ще се разводни, но кучето е в дома на "наши" хора, които имат още едно хъски и в апартамент в София две такива кучета са трудни за отглеждане. Помолиха ме за помощ и аз се задействах, като написах, че съм лично ангажирана със случая и не е просто някаква обява видяна и споделена от друга група. Така де, хора всякакви Simple Smile
Дописвам:
очевидно има проблем и то не е в гранулите. Сложих към тях малко варено месо на късчета и преместих купата близо до нея. Изяде си всичко + още малко чисти гранули. Сега прекоси коридора, но още я виждам колко е несигурна и клатушкаща се.

Благодаря на всички ви Simple Smile
Виж целия пост
# 263
За мен е егоцентрик, което предизвиква бурните реакции, ако нещо не е на нейното Simple Smile. Прекалено много правила, прекалено много изискване за "подчинение".
Правилно решение, да вземеш това, което е полезно и върши работа за Джина
Виж целия пост
# 264
Ми не ми пречи да е егоцентрик, не ми е в къщата.

Джина да няма проблеми с вестибуларния апарат. Сложи и килмчета в коридора, нещо евтино, но да е стабилна на него. Аз бих взела малки от икея, джъмбо, нещо което лесно се поддържа и пере.

Ритуала и изобщо всичките упражнения, са за да се научи кучето да гледа собственика и да очаква от него реакция, а не да се движи като самостоятелна единица, която сама си решава какво, кога, защо и как да прави
Виж целия пост
# 265
Зная посс, така е, права си, просто вярвам, че и с други методи може да се постигне това. Или поне ще опитам.

Да, и за това си права, не ни е в къщите и всеки може да си е какъвто си иска. Аз май се връзвам повече от полезното Simple Smile)

Ами може и да има, Еми каза, че има щом толкова се лигави по време на път в кола. Но пък ако има действително такъв проблем едва ли ще се проявява само на плочките в коридора ?
Виж целия пост
# 266
Дух, Рейн също се лигави много в кола. Обилното слюнкоотделяне е признак на стрес..
Аз също не отричам, че има полезни съвети, но не харесвам методите. Освен това цялата група е много агресивна. Тия дни четох за някакво йорки, доближило човек на плажа в Гърция и той го ударил, та то станало агресивно в следствие и жената питаше какво да прави. Е, вместо адекватни съвети, се изсипа цял роман нападки срещу жената защо не е било на повод. Ами, не е градивно и нормално, когато някой пита за съвет, всичко, което напишеш да са нападки. Не помага. Не харесвам подхода на групата, не пиша за съвети там. Не харесвам иронизирането на хората, те питат не защото си нямат друга работа, а защото са притеснени и не знаят какво да направят, не харесвам така острото нападане също. Дори някой да е направил грешка, ми има далеч по-човешки начин да му го поднесеш. Като цяло аз поркрепям неагресивното общуване, дори когато има допусната грешка.
Виж целия пост
# 267
Лапите им се пързалят на плочките. Повечето кучета владеят добре мускули и крака и се справят с това пързаляне. Ако има проблем кучето, може да му е доста по-трудно.

А тя е и плаха и може да се плаши, като е нестабилна. Ако е имала тремор баш на плочките и се е изпързаляла и уплашила, ще го помни дълго.

Ритуал за хранене и ние не правим. Провихме един, два пъти, установихме, че се точи на котките след него, но и че си го можем и го зарязахме.

А за агресивните отговори и критиките, то навсякъде е така. Затова ми минават таквиз отговори без да ги отразявам. Здравословна дистанцираност от изнервящи неща съм развила.
Виж целия пост
# 268
Ох, ами Кира като изпълнява идеални осморки и "ритуалът й за хранене" е за медал направо, да не би да не яде боклук като изоглавена по улиците?
Виж целия пост
# 269
Бела, Лили и Балу нямат ритуал за хранене, осморки не знаят какво е изобщо (както и аз), но боклук не ядат от улицата. Строг график и режим също нямат. Спят, докато ние спим, стават, като ние станем. При всяко куче работи различен метод. Това е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия