Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пушенето при децата

  • 7 414
  • 51
От известно време забелязвам, че все повече деца пушат цигари и то най-демонстративно. Та въпроса ми към тук присъстващите вие кога пропушихте и криехте ли се най-вече от родителите ви.
Виж целия пост
# 1
И преди много деца пушеха. Просто се криехме повече.
Аз пуша от 13 годишна. Крих се 10 години.
Виж целия пост
# 2
Моите наблюдения пък са обратни - че пушенето не е толкова на мода, колкото преди години.
По другия въпрос - не пуша.
Виж целия пост
# 3
Не пуша.
Опитах на 13, но нямах средства /финансови/, за да си го позволя, пък и да се крия - тъпотия.
Опитах още веднъж, докато бях студентка и реших, че няма смисъл.
Дали сега повече деца пушат -  не знам.
Виж целия пост
# 4
Пропуших на 14, крих се около 2-3 години.
Вече от 8 години не пуша.
Когато ние бяхме деца много се пушеше, по мое наблюдение, повече от сега.
Виж целия пост
# 5
Около 14-15 г. пропуших, криех се няколко години. И тогава много деца пушеха просто се криехме. В класа на сина ми още в 5-ти клас имаше пушачи.
Виж целия пост
# 6
Първата цигара запалих на 11 години, пропуших в 8 клас. От нашите се крих няколко месеца, но в училище се криехме. Голямата ми дъщеря пропуши на 14г., а малката на 16г. Не са се крили от мен. Но ми прави впечатление, че все повече хора не пушат.
Виж целия пост
# 7
Аз също пропуших рано на около 13г по спомени на един лагер. После мина известно време, докато започнах редовно пушене. Майка ми ме разбра около 15-16г като бях, после всички вече знаеха, но нямах смелост да запаля пред баща си дооо 22г Mr. Green

Сега вече 11г не пуша.
Виж целия пост
# 8
Не пуша, имам непоносимост към пушачите. Синът ми е на 12 г. За сега не пуши. Дано и не пропуши.
Виж целия пост
# 9
Аз пропуших на 14. От майка ми не се криех, но се криех от други хора, пушех си вкъщи и у една приятелка на терасата.  После към 16 започнах да пуша с приятелки по кафенетата. И като забременях с първото дете на 28, спрях завинаги.
Но и аз да се присъединя към неведнъж изказаното мнение по-горе - преди много повече се пушеше. И от малки, и от големи. Сега не е така. Къде по здравословни причини, къде заради цените на цигарите. В момента едва 10-ина % от колегите ми пушат, преди цифрата беше 50+%.

П.п. Нито ние вкъщи, нито някой от нашите приятели пушат (само майка ми, но хлапетата я виждат много рядко). И на децата им е странно пушенето въобще. Бяха впечатлени от табелките "пушенето забранено" в самолетите. Но най-странно им е като гледат стари филми и там всички пушат - в заведения, влакове, офиси, полицейския участък... Simple Smile То и на мен ми е странно, приемам го като липса на съобразяване с непушачите и нехайство към здравето.
С цялото това излияние искам да кажа, че времената с променят, хората също, и отношението на хората (в т.ч.и на децата) към цигарите също се променя.
Виж целия пост
# 10
Аз започнах на 11, като крадях от тези на мама. Тя по едно време се забеляза, че бързо и свършват и ме пита взимала ли си да пушиш викам и не. А какво правех взимах няколко пъти по малко и после ги пушех в къщи когато наште ги няма или пред приятели и се правех на много готина. И така няколко месеца по едно време баща ми и майка ми сериозно ме питат пушиш ли защото миришеш на цигари пак отричам. Те добре тогава и един ден те излизат ама било нарочно да ме издебнат и аз глупачката на терасата хоп с цигарата те се връщат и ме хващат с цигарата и вземи тия шамари от баща ми. Като ме хвана такъв бой ядох тогава изядох най-големият ми бой и то не само за пушенето а защото ги лъжех и то безсрамно. Но повече цигара не запалих.
Виж целия пост
# 11
Никога не съм пушила,цигарите буквално убиха 3-ма души от семейството ми,така че имах добър пример да не го правя.Но в 5-ти клас повечето ми съученици пушеха.Сега имам чувството, че децата го правят по-рядко от преди,поне тези по-малките.Съпругът ми е пушил като ученик в горните класове и като студент в 1-2 курс,след едно напиване му било толкова зле, че от раз отказал цигарите.Казва ми, че никога не е пушил пред родителите си,сега дали се е крил не знам.Ако беше пушач нямаше да сме заедно,никога не съм имала пушач за гадже,не че съм имала много ,но самата миризма ме отвращава.Над 90% от приятелите ни са нешушачи.Надявам се детето ни никога да не посяга към цигарите...
Виж целия пост
# 12
Пропуших на 17, пуших 7 години и спрях. Майка ми ме усети веднага. Grinning
Пушенето си е до келешлък, от моя клас имаше двама-трима, които не пушиха, сега забелязвам, че сякаш повече деца разбират простотията на цигарите и не желаят дори да пробват. Дано. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Аз не бих казала,че съм била пушач.На 12-13 години палих цигара само ,когато излизах с приятелки,които също пушеха тогава.Аз съм единствената,която пушеше от дъжд на вятър.А те пушеха 2 кутии на ден,не съм запалвала цигара от 1 година.Не съм пристрастена ,когато съм нервна ме успокоява една цигара.
Виж целия пост
# 14
Пропуших в 9-ти клас, тоест на 15 години. Майка ми разбра почти веднага, защото вземах от нейните цигари, баща ми разбра около година и половина по-късно. Общо взето не ми се караха за това, че пуша, а за това, че съм скрила от тях. Вече 5 години по-късно цялото ми семейство знае, че пуша, но въпреки това никога не съм палила цигара пред никой от тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия