Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пушенето при децата

  • 5 244
  • 51
# 45
Пропуших от пълна тъпотия на 13 години. Дъщеря ми е на почти 16 и не пуши. Синът ми е малък още, на 10 е. Доведеният ми син е голям и слава богу, не пуши. Доведената ми дъщеря обаче пуши, но баща ѝ още не знае. Последния път като си идва запали пред мен. Малко ми е кофти, че трябва да ѝ пазя тайната, от друга страна тя е голяма.
Имам нос на митничарско куче, затова съм сигурна, че тримата не пушат. А моята собствена щерка по-скоро ще ми поиска цигара и ще запали пред мен, сега е във фаза "да шокираме мама", отколкото да открадне цигара и да се крие. Редовно имам вкъщи отворена кутия цигари и запомням бройката, нищо не е изчезвало.
Виж целия пост
# 46
Аз пропуших на 15 години и да криех се от нашите . От тогава съм ги спирал за два три кратки периода но и до сега съм пушач . Гладам да не пуша пред дъщеря ми за да не и стане интересно и да реши да пробва още е много малка , но в България пушенето си е все още на мода.
Виж целия пост
# 47
Децата и без да гледат ако решът ще пробват. Пропуших сериозно на около 16 (имам предвид да си купувам цигари редовно), а и двамата ми родители са непушачи, че и като се замисля освен вуйчо ми друг пушач във фамилията нямахме по това време
Виж целия пост
# 48
Сетих се за тази тема, когато днес дъщеря ми видя в метрото знак "пушенето забранено" и ме попита "Какво значи пушене?".
Първо се изненадах от въпроса, а после от това, че не се сещам как да ѝ го обясня. Но е факт, че никога не е виждала някого да пуши и дори не предполага, че подобно занимание съществува. Не е виждала цигари и не познава миризмата на цигарен дим.
Виж целия пост
# 49
О! Извинявай за любопитството, но къде живеете? Стана ми интересно!

Аз като съм пътувала ми прави впечатление, че из бедните части на Азия и Африка не се пуши... вероятно по икономически причини.
Извинете за офф-а! Hug
Виж целия пост
# 50
Към мен ли е въпросът?
В Торонто, Канада живеем.

Не съм ходила нито в Африка, нито в Азия. Но до сега не съм виждала хора, които да не пушат по икономически причини. Дори най-бедните все намират от някъде пари за цигари. То е по-силно от глада, доколкото виждам, а гладът бил по-силен от тока.
Виж целия пост
# 51
О, има... за съжаление Sad На местата, на които олиото се продава в пликчета по 50 мл, защото нямат пари да си купят повече... където няма течаща вода и хората си мият посудата в езерото. А посудата се състои от стари консервени кутии (използвани за тенджери) и пластмасови чаши, които са за еднократна употреба, а там са ценност и се водят "сервиз". (Малауи, Замбия)

Извинете, моля, за офф-топика!!!

Благодаря за отговора, Юна!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия