Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Впечатления от университетите, които сме посетили - посещение, курс, отворени врати...

  • 1 886
  • 17
# 15
всичко ни е интересно, пиши! Simple Smile и, да, май във Висше образование ще е по- на място темата
Виж целия пост
# 16
Разказвам тогава Simple Smile
Първо благодаря за съдействието на модератора, че премести темата! Flowers Hibiscus
Роял Хоуъуей беше първият университет, който посетихме. Намира се хем в Лондон, хем не.  
Скрит текст:
Хем не, защото е на последния пръстен от кръгове на Лондон и също така, защото си е като собствено градче. Кампуса е огромен. Огромен! Много е впечатляващо как са устроени различните сгради за различните училища. На тази карта се вижда университетското градче.


Ние влязохме с колата откъм сърчицето. Уникална гледка се разкрива, защото пред теб се издига часовника и цялата тази красива стара сграда "Founders Building" (лилавия кух правоъгълник). Не знам дали сега да ви шашкам, ама за мен си беше изненада да разбера, че тази най-страхотна сграда, ала дворец, всъщност са им...... общежитията.......едни от всичките.
Надникнахме вътре, в коридорите само, ами като в дворец са си....пода, високите тавани, прозорците...приказка. Като оставим настрана тази красива сграда, останалите са много разнообразни - някои са модерни от стъкло, някои са си на типичните за Англия тухлички, някои са многоцветни. Високи, кубични сгради и до тях малки сгушени едноетажни, но дълги. Такава беше "нашата" сграда. Първото, което ми направи впечатление когато влязохме беше колко е топло и колко хубаво мирише вътре (знам, че това са глупости, но на, впечатли ме). Като влезнеш насред студен ноември, започваш да се събличаш, защото ще се стопиш от жега...

С няколко разменени мейла седмица преди нашето посещение, си бяхме уговорили час, в който да ни посрещнат. Знаехме в коя сграда и кой точно кабинет да отидем. Там заварихме няколко бюра и се оказа се че това е адмишън офисът (екипа по приемане на кандидат-студентите), в който кипеше голяма динамика. Личеше си, че бяха заети и освен работещите в самия офис имаше и някакви други хора, за които не разбирахме какви са.  Заради лудницата малко плахо  (можете да си представите в един тесен коридор, в административна зона, в която обикновено няма външни лица, как изглеждаме ние - семейство мечки, заемащи цялото пространство) надикнахме в офиса и попитахме за търсеното лице. Веднага се усмихна една дама, стана от бюрото си, представи ни един мъж от случайните елементи (от онези дето видимо не работят в офиса, но беше там) и се оказа, че това е водещия програмата за която ние се интересувахме. Той каза, че е на наше разположение, но смята, че  преди това ще ни е полезно да се видим с още някой, след което този някой ще ни върне обратно при него за да си продължим разходката по кампуса. Този човек определено беше доволен и радостен. Заведе ни в друг кабинет, където.......ни посрещна..........българка. Страхотно създание. Младо момиче, което преподаваше в "нашата" специалност и можехме на чист български да си изговорим не просто всичко, което ни вълнуваше по кандидатстването и приема, а и изобщо по системата на кандидатстване, стипендиите, смисъла и внимание - можехме да зададем най-важния въпрос - защо да изберем този университет?
отговорът беше много простичък и много силен:
"Защото сме част от University of London и след време идват едни моменти, в които казваш къде си завършил, а ние сме като визитна картичка! Като кажеш къде си учил и автоматично се отварят едни врати.....
беше изключително полезен разговор. (ако случайно девойката или някой от обкръжението и чете, да знае, че сме във възтрог от нея и сме и много благодарни)
След този разговор се срещнахме отново с водещия нашата програма и той ни поведе към студията, ателиетата, изобщо светите земи. Разбира се като всеки университет предлагащи нашата специалност си имаха безумно количество техника. различни стаи - за звукозапис, за обработка, за монтаж, за фотография, за ....всичко.
По принцип тези специалности си имат оборудван център за техника под наем. То не е под наем, защото студентите не плащат, а заявяват каква техника ще им е нужна за еди какъв си проект  и им дават нужното. По - скоро е като библиотека, но не за книги, а за техника. Говорим за абсолютно перфектно професионално оборудване.
По време на обиколката видяхме студенти, които строяха декор, вдигаха стени за да си направят отделно помещение, в друга зала видяхме да репетират актьори, нещо разиграваха...
 След обиколката си казахме чао и продължихме сами разходката си из кампуса. Той бидейки като малко градче си имаше всичко - освен академичните сгради си има хранителен магазин, клубове, клиника център, прекрасен инфо цевнтър за международните студенти, имаше си и малка сграда на student union-а. няколко паркинга за коли и прекрасни, прекрасни зелени тревни площи!много красиво място.
 
Влязохме в хранителния магазин, съвсем хубав, немалък, с достатъчно неща, предимно сандвичи и бързи храни. плодове също. имаше и мърч - торбички, суитчери,  тениски с логото на унито.
Библиотеката е огромна, голяма модерна сграда, вътре има и етаж за social шляене - да сис едят и да си говорят, кафе и т,н
Последно влязохме в двора на дворцовата сграда - много, много ама много красиво място. Мога само да си представя каква красота е там пролет и лято и как навсякъде има насядали младежи по тревичката.
Знам, че можете да видите снимки в нета и все пак, ето нашите няколко щраквания :0
За сега толкова!
Другия път ще разкажа за Ravensbourne University London, които са сравнително нови, но ....уау замах и модерност!
Скрит текст:п,с Извинявам се, качвам снимките от телефон, затова не успявам да подредя добре поста.
Виж целия пост
# 17
разгледах снимки, Founder's Hall е наистина впечатляваща сграда, в такива кампуси намирам за най-очарователно именно уникалното съчетание на традиционализъм с модерност, което някак носи еклектичен аромат на RP, смесен с cockney Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия